Jump to content
Joriz

Rockstar Games werkt aan GameSpy patch voor GTAIV en Red Dead Redemption!


Al eerder schreef ik dat GameSpy, wat door vele gameontwikkelaars gebruikt wordt voor online statistieken, offline gaat. Al heeft dit gelukkig geen gevolgen voor Grand Theft Auto V zijn wel vele andere titels van Rockstar Games hierdoor beïnvloed, waardoor online gedeeltes niet meer werken. GameSpy zou op 1 juni offline gaan, echter werkt alles gewoon nog en lijkt de datum nu zijn verschoven naar dinsdag 10 juni.

gallery_1_5_26679.jpg

Als GameSpy offline gaat werkt o.a. Red Dead Redemption niet meer goed

Nu zou het heel erg jammer zijn als al die spellen opeens niet meer goed werkte. Hierdoor vroegen vele zich op GTAForum al af of er (beloofde) patches komen waardoor deze spellen zonder GameSpy blijven doorwerken. Brian (een support medewerker van Rockstar) twitterde gelukkig al dat er een patch komt voor Red Dead Redemption. Ook hebben we uit andere bronnen te horen gekregen dat een patch voor Grand Theft Auto IV in de maak is. Of meer terug komt dan eerder aangekondigd en of Midnight Club: Los Angeles zijn multiplayer functionaliteit blijft behouden is onduidelijk. We zullen dus hoop moeten houden dat we heel snel meer weten.

Ook gaat Games for Windows ergens na 1 juli uit. Daarom verwacht ik dat Rockstar Games qua PC spellen meer naar Steam gaat overstappen aangezien zusterbedrijf 2K dit ook al heeft gedaan, zodat ook de PC spellen in de toekomst blijven werken.

Toch moeten we positief blijven. In tegenstelling tot ontwikkelaars als Electronic Arts, waar multiplayer er snel al binnen 2 jaar uit gaat, lijkt het er op dat Rockstar Games moeite doet om deze oudere spellen werkende te houden.

Al moeten we natuurlijk niet vergeten dat Rockstar Games als commercieel bedrijf vooral druk bezig is met de toekomst, waar we hopelijk de komende dagen (tijdens de E3 gamebeurs) meer over gaan horen. smile3.gif

Bronnen: 2K Support, Joystiq, Rockstar Nexus, Rockstar Support en Twitter

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

De patch die Rockstar Games aan het maken is voor RDR heeft niets te maken met het offline gaan van Gamespy. De multiplayer van RDR wordt al heel lang (minstens een half jaar) geteisterd door modders/cheaters/hackers, waardoor je niet meer deftig kunt spelen. En dat is waar die patch voor gaat dienen.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Games for Windows gaat voorlopig nog NIET offline (bron tweakers: http://tweakers.net/nieuws/96527/microsoft-blijft-games-for-windows-ondersteunen.html)

Ik verwacht dat de patch voor RDR en GTA IV dient voor het fixen van dat gamepspy gedoe maar NIET voor de modders, anders hadden ze het al 2 jaar terug gepatched

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

@JustDoIt.: Volgens volgend bericht is R* al sinds 22 februari bezig met die patch van RDR, dus lang vóór het nieuws van GameSpy:

https://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/200146536--Updated-2-22-14-Lag-slowdown-glitches-in-Red-Dead-Redemption-multiplayer

Trouwens, grote problemen gaan RDR en GTA IV niet hebben als GameSpy offline gaat, enkel Social Club services en leaderboards gaan verdwijnen. (https://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/203102767)

Bewerkt: door Platypus

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Toch wel bijzonder dat men nog zo van derden afhankelijk is. Het geeft toch maar aan dat het soms beter is om zaken in eigen beheer te houden. En hoewel het geen cruciale zaken zijn, zoals Platypus al aangaf, is het toch goed van Rockstar dat ze er iets aan gaan doen om te zorgen dat deze features niet verdwijnen. Hoewel het alweer "oudere" spellen zijn, vindt Rockstar het belangrijk dat alles het goed blijft doen.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...