Jump to content
Joriz

Rockstar North baas koopt een kerk!


GTAGames.nl afbeelding
Al is Leslie Benzies al sinds Grand Theft Auto III verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Grand Theft Auto-serie, bij het Rockstar North kantoor in Edinburgh (Schotland), heeft hij schijnbaar het licht gezien. Hij heeft namelijk voor een half miljoen Britse pond (€625.000) de Saint Stephen's Church in Edinburgh gekocht. De bijna 200 jaar oude kerk stond namelijk op het punt om te worden gesloopt om er appartementen te kunnen bouwen. Leslie Benzies heeft daar echter een stokje voor gestoken en heeft "puur uit liefdadigheid" de kerk gekocht zodat de kerk door de buurt als buurtcentrum kan worden blijven gebruikt.

Volgens de woordvoerder van Leslie Benzies zal de kerk weer in zijn oude glorie worden gerenoveerd zodat het gebouw in de toekomst kan blijven worden gebruikt als centrum voor podiumkunsten die de bredere gemeenschap ten goede kan komen.

Leslie Benzies houd de kerk echter niet zelf. Deze draagt hij over aan een stichting die voor het beheer gaat zorgen. Al zal er ook nog een heel klein beetje eigen belang bij zitten. Leslie Benzies woont namelijk zelf dichtbij de kerk in Edinburgh, dus wil hij waarschijnlijk in een mooie buurt blijven wonen i.p.v. één die enkel bestaat uit lelijke appartementen. loveit.gif

Bron: Edinburgh News via Kotaku
Foto kerk: Marc Baronnet

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

Zeer eigenaardig kerkje, heeft een driehoekig grondplan. Er zijn niet te veel Victoriaanse kerkjes (en zeker van deze grootte) dus deze behouden en in waarde herstellen klinkt wel als een mooi plan. Maar veel heeft dit natuurlijk niet te maken met Rockstar, dit is een beetje een raakvlak tussen mijn twee fora! :o

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...