Jump to content
  • Sign Up
Sign in to follow this  
Joriz

Red Hook Crit: Waarom wielrennen in GTA zit!


In de spellen van Rockstar Games zitten soms dingen waarvan je je afvraagt hoe ze op het idee zijn gekomen. Als je goed kijkt zitten veel dingen en referenties in het spel vanwege de hobby's en het eigen leven van de medewerkers bij Rockstar. Zo zul je Schotse vlaggen in GTA5 vinden omdat Rockstar North in Schotland zit. Maar ook dingen als yoga en wielrennen zijn in het spel gestopt omdat medewerkers dit bij Rockstar Games ook zelf doen. Zo doet Rockstar baas Sam Houser zelf aan yoga en gaat hij ook gewoon op de fiets naar het kantoor van Rockstar Games voor zijn werk (je auto midden in Manhattan parkeren is bijna onmogelijk).

Sinds 2009 sponsort Rockstar Games ook diverse wielerevents rondom New York. Zo is Rockstar Games sinds 2011 hoofdsponsor van de Red Hook Crit race. Deze race wordt op diverse locaties ter wereld gehouden waaronder de wijk Red Hook (vandaar de naam) in Brooklyn, New York. Natuurlijk doen ze dat niet op normale fietsen maar op baanfietsen (die normaal binnen rijden en dus geen versnellingen hebben, maar ook geen remmen!). Bij de Red Hook Crit mag iedereen meedoen (je kan jezelf ook opgeven) en daarom doen er ook veel pakketjesbezorgers (in New York gaat dat het snelst op de fiets) en amateurs mee. Hoe dit er aan toe gaat is goed te zien in de onderstaande video. In baggerweer racete ze afgelopen maart door de straten van Brooklyn.

De volgende race is in aanstaande zaterdag 30 augustus in het Parc Del Forum in Barcelona. Mocht je toevallig in de buurt zijn kan je gratis gaan kijken. puh2.gif

Of er ooit nog een race in Nederland komt is helaas niet bekend (nee we gaan hier geen petitie voor starten). Ook lijkt het me onwaarschijnlijk dat Rockstar Games ooit met een wielrenspel gaat komen. Wel is het mij nu duidelijk waar Rockstar Games het wielrennen in GTA Online op heeft gebaseerd, namelijk de chaotische en coole races van de Red Hook Crit!

Bron video/event: Red Hook Crit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

Niked

Of er ooit nog een race in Nederland komt is helaas niet bekend (nee we gaan hier geen petitie voor starten).

:7:schater:

Edited by skullz-000

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nyltje

Toch leuk dat ze dit soort dingen erin. Vooral leuk voor de medewerkers, omdat het spel dan toch iets dichter bij jezelf komt. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
thebig

Ik ga de week erna mogelijk naar Barcelona, anders had ik zeker geprobeerd een kijkje te nemen.

Ik wist dat R* iets met wielrennen te maken had, maar het fijne wist ik er niet van.

Share this post


Link to post
Share on other sites
GrandTheftHaye

Toch leuk om te weten waar zo iets vandaan komt. Heb zelf niet al te veel met wielrennen maar dit ziet er toch wel cool uit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
.PhoeniX.

Wel leuk dat rockstar dit organiseert, in het begin dacht ik dat rockstar alleen videospellen produceerde maar nee dus.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Phoenyxar

Aah, leuk om weten dat dit hun motivatie was. Had zelf wel liever ook wat afzonderlijke fiets-races gehad in plaats van enkel de triatlons. Misschien iets voor een volgende game? Want op zich zou ik het wel graag zien.

(in New York gaat dat het snelst op de fiets)

Niet eigen aan New York, de pakjesdiensten in vele Europese steden bestaan steeds meer en meer uit fietsdiensten! ;o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...