Jump to content
Joriz

Liberty City is 350 jaar oud!


med_gallery_1_101_309379.jpg

Rotterdam Tower is een verwijzing dat wij Nederlanders ooit in Liberty City zaten!

Ja je leest het goed, Liberty City is 350 jaar oud. Al was DMA Design (nu: Rockstar North) ergens rond 1995 bezig met het bouwen van de aller eerste Liberty City voor in de aller eerste GTA, is de stad altijd overduidelijk gebaseerd op New York City. Deze fantastische Amerikaanse stad is nu 350 jaar oud.

Al kwam de geschiedenis van de Liberty City in de eerste GTA's nooit echt naar voren, kregen we dankzij Grand Theft Auto IV veel te leren over deze grote stad. Vooral in het in-game televisieprogramma a History of Liberty City leren we veel (zeker het kijken waard vanwege de slechte humor).

Zo is Liberty City ooit gesticht als Nieuw Rotterdam door de Nederlanders (don't F#ck the Dutch!), maar als we de geschiedenis in het spel verder mogen geloven grepen de Britten in, gaven wij Nederlanders ons over en werd het op 8 september 1664 veranderd in Liberty City.

Hoe goed is jouw kennis van de 'geschiedenis' van Liberty City? Start de quiz en kijk hoe veel jij weet over deze fantastische stad!

Let op: Quiz bevat flauwe humor

puh2.gif

Ondanks dat je zou denken dat 350 jaar Liberty City en dus 350 jaar New York bijzonder zou zijn wordt deze dag niet gevierd. Helaas dus geen grote feestdag in de VS en dus ook geen reden voor Rockstar Games om een mooie DLC te maken voor deze gelegenheid.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Recommended Posts

Er zijn wel kleine stukjes geschiedenis over LC te vinden in ondermeer III en LCS, maar nergens zo uitgebreid als in IV. Om maar niets te zeggen over het feit dat ze vaak tegenstrijdig zijn. Zo zou LC in LCS gesticht zijn door Belgen (wel geen stichtingsnaam gegeven) en in IV door Nederlanders, om maar iets te noemen.

Drie fouten! D:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je steeds het langste antwoord kiest kom je best wel ver (wel raar want meestal is dat het slechtste antwoord met multiple choice). Daarnaast is best wel veel afgeleid van de echte geschiedenis van New York. Helaas is het me nog niet gelukt dan verder dan 6 of 7 goede antwoorden te komen. Misschien is alle opties gaan opschrijven en bijhouden. :puh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb 9/10 gehaald, bleef maar een fout maken bij de Star Junction-vraag en had geen zin meer om hem weer opnieuw te doen.

Is uiteindelijk geen te speciale quiz, wat kennis van New York en Rockstar's humor begrijpen en je hebt bijna alles correct.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sBnoxwy.jpg

:D

Simpelweg briljant. Je kunt ieder geniaal stukje wel gaan quoten, maar dan zit je in feite de hele quiz over te pennen. Dit had ik voor geen goud willen missen, bedankt voor het delen. :puh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...