Jump to content

Achievement-systeem


Dutchy3010

Recommended Posts

achievement-it-is-hard-to-fail.jpg

Op 22 oktober 2013, dus nagenoeg een jaar geleden, opende @Narukami een topic over Achievements. Hij maakte mij enorm enthousiast over het idee. Gevolg: een PM-wisseling en een topic in het GM-forum. Dit zou best een leuke toevoeging kunnen zijn voor ons forum!

Enige tijd later werd de knoop doorgehakt: de achievements moesten er komen. Toen begon het werk pas echt: brainstormen, opzetten en uitwerken. Gelukkig wilde Thundercover de uitdaging aannemen om het systeem te ontwikkelen.

Hieronder een korte uitleg van het systeem.


Voor het behalen van bepaalde mijlpalen op het forum kan je achievements verdienen. Mijlpalen kunnen zijn het behalen van een bepaalde rang zoals Superlid of Moderator, het behalen van een vastgesteld aantal berichten in een specifiek subforum of het behalen van een aantal forumawards. Een overzicht van de te verdienen achievements kan je hier bekijken. Wil je weten welke achievements recent door forumleden zijn behaald? Daarvoor kan je hier terecht. Beide overzichten zijn ook te bereiken via het inhoudsblok rechts op de forumindex. In het inhoudsblok staan de laatste vijf behaalde achievements.

Op je profiel in het tabje 'Achievements' staat een overzicht van de door jou behaalde achievements. Dit tabje is bij iedereen makkelijk te bereiken via het mini-profiel naast ieders bericht, mits diegene tenminste één achievement heeft.

De uitreiking van de achievements kan op twee manieren plaatsvinden. De eerste manier is automatisch. Elke nacht wordt er gecontroleerd of je achievements met betrekking tot een aantal berichten of profielbezichtigingen hebt verdiend. Het kan dus even duren totdat je een achievement toegewezen hebt gekregen.

De tweede manier is dat de achievement handmatig door een admin aan je toegekend wordt. Dit zal gebeuren bij achievements die (nog) niet automatisch te controleren zijn, zoals achievements voor een behaalde rang, het winnen van contests of het schrijven van tutorials. Denk je recht te hebben op een bepaalde achievement, dan kan je een aanvraag indienen in het aanvraagforum. Een administrator zal jouw aanvraag behandelen.

Bij onduidelijkheden kan je terecht in het algemene subforum met betrekking tot Achievements.

Wij vragen wel even jullie geduld om alles te installeren en de eerste achievements uit te delen.


Bij deze wil ik Thundercover bedanken voor zijn vele inzet bij het maken van dit systeem. Daarnaast wil ik Narukami bedanken voor het idee! Wij zijn ervan overtuigd dat het een leuke toevoeging is aan ons forum. Veel plezier!

Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 81
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • Dutchy3010

    6

  • Joriz

    5

  • Nissan

    4

  • Nyltje

    4

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...