Jump to content

Achievement-systeem


Dutchy3010

Recommended Posts

achievement-it-is-hard-to-fail.jpg

Op 22 oktober 2013, dus nagenoeg een jaar geleden, opende @Narukami een topic over Achievements. Hij maakte mij enorm enthousiast over het idee. Gevolg: een PM-wisseling en een topic in het GM-forum. Dit zou best een leuke toevoeging kunnen zijn voor ons forum!

Enige tijd later werd de knoop doorgehakt: de achievements moesten er komen. Toen begon het werk pas echt: brainstormen, opzetten en uitwerken. Gelukkig wilde Thundercover de uitdaging aannemen om het systeem te ontwikkelen.

Hieronder een korte uitleg van het systeem.


Voor het behalen van bepaalde mijlpalen op het forum kan je achievements verdienen. Mijlpalen kunnen zijn het behalen van een bepaalde rang zoals Superlid of Moderator, het behalen van een vastgesteld aantal berichten in een specifiek subforum of het behalen van een aantal forumawards. Een overzicht van de te verdienen achievements kan je hier bekijken. Wil je weten welke achievements recent door forumleden zijn behaald? Daarvoor kan je hier terecht. Beide overzichten zijn ook te bereiken via het inhoudsblok rechts op de forumindex. In het inhoudsblok staan de laatste vijf behaalde achievements.

Op je profiel in het tabje 'Achievements' staat een overzicht van de door jou behaalde achievements. Dit tabje is bij iedereen makkelijk te bereiken via het mini-profiel naast ieders bericht, mits diegene tenminste één achievement heeft.

De uitreiking van de achievements kan op twee manieren plaatsvinden. De eerste manier is automatisch. Elke nacht wordt er gecontroleerd of je achievements met betrekking tot een aantal berichten of profielbezichtigingen hebt verdiend. Het kan dus even duren totdat je een achievement toegewezen hebt gekregen.

De tweede manier is dat de achievement handmatig door een admin aan je toegekend wordt. Dit zal gebeuren bij achievements die (nog) niet automatisch te controleren zijn, zoals achievements voor een behaalde rang, het winnen van contests of het schrijven van tutorials. Denk je recht te hebben op een bepaalde achievement, dan kan je een aanvraag indienen in het aanvraagforum. Een administrator zal jouw aanvraag behandelen.

Bij onduidelijkheden kan je terecht in het algemene subforum met betrekking tot Achievements.

Wij vragen wel even jullie geduld om alles te installeren en de eerste achievements uit te delen.


Bij deze wil ik Thundercover bedanken voor zijn vele inzet bij het maken van dit systeem. Daarnaast wil ik Narukami bedanken voor het idee! Wij zijn ervan overtuigd dat het een leuke toevoeging is aan ons forum. Veel plezier!

Link to post
Share on other sites
 • Replies 81
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Dutchy3010

  6

 • Joriz

  5

 • Froodooo

  4

 • 3L1077

  4

Super! De uitwerking ziet er nu al fantastisch uit, dit gaat zeker goed uitpakken.

Heb één en ander even doorgespit, mijn bewondering voor je inspanning neemt alsmaar toe, Thundercover. Super!

Link to post
Share on other sites

Ik dacht al "Wat is dit weer in mijn postvak?". Ziet er leuk uit maar het is allemaal nog te vaag om te begrijpen via GTAF op mijn mobiel. Het zal straks wel duidelijker worden als ik op m'n laptop ben :puh:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


×
×
 • Create New...