Jump to content

Forumrunner

Recommended Posts

Dat is ook een optie.

Ik heb een Medium Shaders mod gebruikt en dan krijgt mijn fps toch een flinke klop naar 20 ongeveer. Dat is ongeveer waar ik vroeger op speelde. Misschien ga ik shaders gewoon gebruiken als ik hier eens een printscreen post, maar buiten dat houd ik het toch maar op het gewone.

Om een of andere reden wil hij Minecraft niet draaien op de GeForce. Als ik bij ondersteunde games kijk, staat Minecraft er ook niet tussen. Lijkt me dus niet dat ik 'm daarvoor ga kunnen gebruiken nope.gif

De verbeterde spawnrate zorgt ook voor meer ghasts. Ik kwam uit mijn portal en werd al meteen gebombardeerd boos.gif

Ik heb ook een Nvidia kaart, en minecraft gebruikt hem gewoon :). (ik zie minecraft ook niet bij mijn nivdia geforce experience, wat wil zeggen dat ik het spel niet via dat programma kan optimaliseren, maar hij pakt hem wel gewoon)

Start minecraft niet op ofzo dan?

Bewerkt: door Dexist
Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 3.6k
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • Phoenyxar

    418

  • thebig

    175

  • Ezra24rct3

    165

  • Basssss

    130

Top Posters In This Topic

Posted Images

Jawel, maar hij blijft gewoon de ingebouwde Intel Graphics gebruiken. Ik kan wel geloven dat je met Nvidia kaarten Minecraft kunt laten lopen, maar het staat alleszins niet in het lijstje bij de GeForce-varianten.

Link to comment
Delen op andere websites

Jawel, maar hij blijft gewoon de ingebouwde Intel Graphics gebruiken. Ik kan wel geloven dat je met Nvidia kaarten Minecraft kunt laten lopen, maar het staat alleszins niet in het lijstje bij de GeForce-varianten.

Probeer eens:

1) From NVIDIA Control Panel -> 'Manage 3D Settings' -> 'Program Settings', 'Add'

2) Locate your javaw.exe (eg : 'C:\Program Files\Java\jre6\bin' (jre7 for Java 7, 'Program Files (x86)' for 32-bit Java on x64 )), select 'open'.

3) Click apply

Want de Nvidia ga je wel nodig hebben als je met shaders wilt spelen :puh:

Bewerkt: door Dexist
Link to comment
Delen op andere websites

De laatste versie van Optifine heeft trouwens ook shaders, dus als je shader packs download kan je die ook gebruiken! :puh:

Nice! Hier zat ik al een poosje op te wachten, dan zal ik er zometeen even naar kijken. :puh:

Link to comment
Delen op andere websites

Toen ik even via het F3-scherm keek (Dat ik overigens alleen maar kan openen door fn + F3 ingedrukt te houden, maar daar moet wel een weg omheen zijn)

Is me ondertussen gelukt: eventjes instellingen aanpassen via het BIOS-scherm. Ik vind het sowieso logischer dat je de fn-knop moet inhouden om de functies op je F-knoppen te gebruiken, niet om de F-knoppen zelf te gebruiken.

Verander wel nog naar je Nvidia card he, zit er niks voor niks in puh2.gif

Ondertussen ook gelukt. Minecraft via .exe-file opstarten en daarna de graphics card selecteren door via rechtermuisknop wat aan te passen. Ik moest dus helemaal niets doen in mijn NVidia-configuratiescherm.

Met shaders aan heb ik nu minstens 30fps en het gaat tot ongeveer 45fps, als ik op full sized screen speel. Bij een kleiner venster (waar ik aan gewend ben wegens mijn slechte laptop) kreeg ik tot 50fps.

Ik heb even mijn instellingen van fps-limiter van VSync veranderd naar unlimited. Zo kreeg ik zonder shaders fps tussen 100-120 en soms tot 150, met shaders bleef het hetzelfde. Toen ik terugschakelde naar VSync bleef hij boven de 100 gaan, terwijl het voorheen gelimiteerd werd tot 60.

Wat is eigenlijk het verschil tussen VSync en FPS-limiter? Begrijp het niet zo goed.

Link to comment
Delen op andere websites

In principe limiteren ze beide de FPS, maar V-sync limiteert het aan de hand van wat je monitor aan kan. FPS limiter stel je zelf in.

V sync zorgt er voor dat het spel blijft draaien op de refreshrate van je monitor(60hz of 120hz bijvoorbeeld), hierdoor heb je wel minder last van tearing(fps drop en schokjes en zo tijdens het spelen) maar het eet wel wat van je performance. Ook is het zo bij V sync, dat als je pc even die 60fps niet aan kan dat het meteen naar 30, of zelfs naar 15 gaat.

FPS limiter kan je zelf in stellen, maar tearing kan nog wel gebeuren, maar is minder zwaar voor je performance, dus speelt het allemaal wat soepeler en minder lag.

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2873778

Link to comment
Delen op andere websites

r2XKIVO.png

Een zombie villager eventjes in het wijnkraam van het dorp gelokt om hem veilig te kunnen genezen. Hij is nu een Librarian. Ik had al een Butcher. Samen zullen ze binnenkort zorgen voor de herpopulatie van de stad en ook nog voor twee andere projecten die ik plan.

Om de komende bewoners van het dorp veilig te houden, kon de ommuring niet langer op zich wachten. De muur had ik enkele weken geleden al gemaakt, maar de afgelopen dagen heb ik hard gewerkt aan de poort (waarvan er één ook eventjes opent om je door te laten). Voorlopig dient de muur vooral om vijandelijke mobs binnen te houden, gezien er amper verlichting in het dorp is. Daar zal ik binnenkort werk van maken.

Link to comment
Delen op andere websites

Een mooi werkje!

Maar verlichting is inderdaad wel essentieel, het klopt dat mobs nu niet van buiten de muur meer binnenkomen, maar omgekeerd kunnen degene die nu binnenspawnen ook niet meer buiten. Torches planten is de boodschap!

Link to comment
Delen op andere websites

Had jij toevallig bij die laatste screen 'n shaderpack gebruikt? Het viel me namelijk op, aangezien ik vandaag (ook) eventjes bezig was met het

eerdergenoemde. Echter, het pakte toch wat anders uit dan ik van te voren had gedacht; Ieder keer toen ik zo'n pack had geïnstalleerd, crashte

Minecraft bij mij om een aantal minuten. Het bleek dat ik ze verkeerd in m'n Minecraft-map had gestopt, en daarbij zaten volgens de Launcher

een tikkeltje teveel mods in de betreffende versie (1.7.10). Gelukkig is die probleem uiteindelijk wel verholpen. :)

Link to comment
Delen op andere websites

6OjzJIe.png

Laatste dagen veel aan gewerkt, maar nu eindelijk functioneel. Ik had al enkele weken een hele chunck uit gegraven, nu was het gewoon nog een kwestie van de platformen in plek brengen en een trap op te zetten. Zo'n 5 stacks slimes gekregen tijdens het opzetten van deze farm. Alleen nog even kijken naar de item elevator.

Link to comment
Delen op andere websites

De item elevator is inmiddels gefixt, dus nu krijg ik slimes binnen zonder er ook maar iets voor te doen. Ik heb er echter niet zoveel aangezien ik aan een ander project ben begonnen, dat niet in de buurt van mijn dorpje is.

Een weekje geleden ben ik naar de zombiespawner gegaan die ik nog voor niets had gebruikt en heb ik eventjes wat zitten vissen tussen alle zombies:

wuKbO1R.png

Voor en na

En na een paar dagen werken zit ik nu eindelijk aan dit:

uwScikT.png

Is dat trouwens een villager daar op de grond? Dat zou niet mogen. En blijkbaar ook rechts. Lekker... Get your shit straight, Mojang

Link to comment
Delen op andere websites

  • 2 weken later...

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...