Jump to content
Joriz

'Steam geeft extra's bij het reserveren van GTA5!'


med_gallery_1_164_5708066.jpg

Ondanks dat de release van Grand Theft Auto V is uitgesteld tot 24 maart 2015 lijkt het of Rockstar Games grote plannen heeft voor de release van de PC versie.

Natuurlijk zal de PC versie extra mooi zijn met 1080p 60 fps ondersteuning en zelfs 4K resolutie, 3 monitor ondersteuning en NVidia 3D Vision voor mensen die extra veel geld voor hun PC hebben.

Als we SteamDB mogen geloven zijn er meerdere reserveerbare edities van GTA5 op komst. Al eerder konden we via deze website zien dat Rockstar Games de PC versie al sinds juni 2014 op Steam test. Nu kunnen we dus zien dat Grand Theft Auto V in drie Pre-Purchase edities reserveerbaar is. Op Steam, maar ook via andere platforms en winkels, gebeurt dit wel vaker. Bij het reserveren en bij het betalen van een extra bedrag krijg je vaak extra's. Bij veel spellen is dit bijvoorbeeld muziek van het spel in mp3 vorm voor op je iPod of PC.

Natuurlijk verwacht ik bij Rockstar Games grotere plannen en bijzondere extra's als je het spel reserveert. Al lijkt het me onwaarschijnlijk dat er voor de PC release een collectors edition komt met fysieke goodies (dit is eigenlijk alleen bij de originele console release), geven de drie tiers op SteamDB aan dat je dus wel extra's kan krijgen. Het volgende staat nu op SteamDB:

[table=header]Editie|Inbegrepen

Pre-Purchase (Tier 1)|Grand Theft Auto V + GTA San Andreas

Pre-Purchase (Tier 2)|Grand Theft Auto V + ?

Pre-Purchase (Tier 3)|Grand Theft Auto V + ?

[/table]

GTAGames.nl afbeelding

De vraag is dus wat er verder nog zit inbegrepen. Mogelijk zit er naast GTA San Andreas nog meer bij Tier 1. Daarnaast is opvallend dat er voor Duitsland een aparte Pre-Purchase Tier is. Waarschijnlijk bevat de Duitse versie weer censuur, die gelukkig in onze versies niet aanwezig is.

Als we kijken naar het spel Evolve, dat gemaakt wordt door Take-Two Interactive andere dochter 2K, zien we dat de prepurchase tiers best wel ver gaan. Zo kan je als je Evolve reserveert in sommige gevallen eerder toegang krijgen tot de beta van het spel. Tevens krijg je ook allerlei extra items (monster in afbeelding) die meer voordeel opleveren bij het spelen van het spel. Al verwacht ik dat het bij de PC versie van Grand Theft Auto V niet zo ver gaat, is het wel mogelijk dat mensen die het spel via Steam reserveren bijvoorbeeld een extra ingame wapen krijgen.

Natuurlijk krijg je als je de PC versie koopt en het spel eerder op de PS3 of Xbox 360 hebt gespeeld ook de terugkerende spelers bonus. In deze bonus zitten onder andere diverse submissies, enkele exclusieve voertuigen en enkele bijzondere wapens.

Genoeg gespeculeer weer voor vandaag. Mocht je de PC versie wel met exclusieve Grand Theft Auto V goodies willen, dan kan je natuurlijk meedoen GTAGames.nl Winteractie 2015. Met onze huidige prijsvraag win je GTA5 voor op de PC, een origineel Los Santos T-shirt en vele andere GTA5 goodies.

Bronnen: SteamDB en Take-Two Interactive

Share this post


Link to post
Share on other sites


Recommended Posts

Telt dit alleen voor Steam-Preorders? Ik heb hem namelijk bij een website gepreorderd emo.gif

Het lijkt er inderdaad op dat Steam dus specifieke plannen heeft. Of je wat extra's krijgt als je je exemplaar via een gamewinkel of webwinkel koopt weet ik niet.

Officieel is er zowel door Steam als door andere partijen dus nog niets aangekondigd over mogelijke extra's. Natuurlijk zal ik dit verder gaan uitzoeken en een nieuw nieuwsbericht plaatsen als er meer nieuws is over speciale edities of extra's. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na 1.5 miljard wilt men nog meer geld eraan verdienen? Kom op Rockstar, ik dacht dat bij jullie die insteek juist niet van toepassing was. Kennelijk hebben jullie EA niet nodig om een geldverslinder te worden, beetje jammer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gast het is juist Steam die die aanbieding aan Rockstar heeft gedaan om GTA 5 op hun site te laten verkopen. ^^. Bovendien, ik zie niks aan dit nieuwsbericht om te gaan zeuren op R*, het is alleen maar positief!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waarschijnlijk krijgen we een "reserveer" actie, hoe meer gamers het op Steam reserveren voor PC, hoe meer (bonus) items er worden vrijgespeeld. Dit is toen ook gebeurt met meerdere games op Steam zoals Tomb Raider & Company Of Heroes 2.

tumblr_mik51eFRaG1qkq7tbo1_500.png

Edited by JohnnyBNL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...