Jump to content
Joriz

Grand Theft Auto V blijft zorgen voor grote winst bij Take-Two Interactive!


gallery_1_5_79514.jpg

Gisteravond heeft Take-Two Interactive weer nieuwe financiële cijfers bekend gemaakt. Het moederbedrijf van Rockstar Games heeft voor afgelopen kwartaal (Q3 2015 van 1 oktober 2014 t/m 31 december 2014) weer dik winst gemaakt. Al gaat het mij niet om al die ingewikkelde getallen zijn er tijdens het bijbehorende telefonische gesprek altijd leuke feitjes te horen, waarvan ik hieronder de meest opvallende zal noemen.

Het afgelopen kwartaal was natuurlijk het kwartaal waarop Grand Theft Auto V naar de PlayStation 4 en Xbox One kwam. Tot nu toe is GTA5 dan ook maar liefst 10 miljoen keer verkocht voor de next-gen consoles en maar liefst 45 miljoen keer in totaal! De verkoop van Grand Theft Auto V blijft hierbij zorgen voor de meeste omzet en winst voor Take-Two Interactive.

23% van alle omzet van Take-Two Interactive komt tegenwoordig van online verkoop. Het grootste deel van de online verkoop komt voort uit die beruchte Cash Cards. Take-Two ziet al langer in dat met online verkoop veel valt te verdienen. Ze geven aan ook meer op de Aziatische markt te gaan richten met games die microtransacties bevatten. Denk hierbij aan diverse freemium spellen van dochter 2K waaronder Civilization en 2K Drive.

Ondertussen zorgen al deze mooie cijfers er voor dat Take-Two Interactive maar liefst 954 miljoen dollar op de bank heeft staan. Dit geld wordt natuurlijk gebruikt om te investeren in nieuwe titels, al is het ook mogelijk dat met dit geld andere gamestudio's worden opgekocht.

Voor de komende tijd zal de omzet voor maar liefst 50% van Rockstar Games komen. Dit natuurlijk omdat op 24 maart 2015 eindelijk Grand Theft Auto V naar de PC komt. Tevens staan de GTA Online Heists gepland voor begin 2015. De heists zullen gratis beschikbaar komen in GTA Online voor PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en PC.

Over verdere plannen doet het moederbedrijf van Rockstar Game zeer geheim. Ze willen namelijk niet beantwoorden wat er gepland staat, al zijn er nu wel in het diepste geheim nieuwe spellen in de maak waaronder een flinke uitbreiding op het verhaal van Grand Theft Auto V. static.gif

Houd GTAGames.nl dus in de gaten over meer Rockstar Games en Grand Theft Auto V nieuws. Want er zullen de komende maanden weer vele geruchten en nieuwtjes voorbij komen. smile3.gif

Bronnen: Take-Two Interactive Software, Inc. Reports Strong Results for Fiscal Third Quarter 2015 en Q3 2015 Take-Two Interactive Software, Inc. Earnings Conference Call

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

Jaarcijfers zijn altijd te betwisten. Winst valt binnen de grenzen van de wet nogal te beïnvloeden. Daarom ben ik altijd voorzichtig met het geloven van gepubliceerde jaarcijfers. Al is een flinke winst natuurlijk logisch met GTA V.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...