Jump to content
  • Sign Up
Sign in to follow this  
Joriz

BBC gaat programmeren bij kinderen promoten met GTA dramaserie!


gallery_1_5_18232.jpg

In GTA 'promoten' ze de IT als je computers hackt puh2.gif

Ja, je leest het goed! De BBC gaat programmeren promoten bij kinderen vanuit een samenwerking tussen IT-bedrijven en de Britse publieke omroep. Met de samenwerking willen ze in het Verenigd Koninkrijk digitale creativiteit promoten zodat meer mensen in dit vakgebied gaan werken. Er is in het Verenigd Koninkrijk namelijk een tekort van 1,4 miljoen digitale professionals die in de komende vijf jaar nodig zijn, ondanks dat er daar nu bijna twee miljoen werklozen zijn. Om duidelijk te maken dat werken in de IT cool is gaat de BBC onder andere speciale afleveringen maken van Doctor Who en East Enders.

Maar nu komt het! Er gaat ook een drama serie worden gemaakt over Grand Theft Auto die gaat worden uitgezonden op BBC Two. Volgens Guy Cocker, de maker van dit TV-programma, zal het een 90 minuten lange drama aflevering worden die laat zien hoe het maken van Grand Theft Auto er achter de schermen aan toe gaat. Het zal dus niet iets worden vol geweld, actie en heists, maar we moeten dus eerder denken aan films zoals The Social Network.

Het is natuurlijk heel mooi om de IT en programmeren op deze manier te promoten. Grand Theft Auto is ondanks dat de spelreeks zich grotendeels in Amerika afspeelt, toch een in het Verenigd Koninkrijk gemaakt spel. GTA wordt namelijk (grotendeels) gemaakt door Rockstar North die hun kantoor heeft in de Schotse stad Edinburgh.

Nu komt het vreemde. Dit initiatief om IT op de Britse televisie te promoten wordt volgens de BBC gesteund door vele bedrijven waaronder British Telecom, Google en Microsoft, maar de naam van Rockstar Games staat nergens tussen. Rockstar Games blijkt dus helemaal niets met dit TV-programma hebben te maken. Sterker nog, bij Rockstar Games weten ze zelfs helemaal van niets over dit nieuwe BBC 2 programma. puh2.gif

Mogelijk zal het drama TV-programma zich dus gaan baseren op het boek Jacked en de verhalen van ex-medewerkers, die graag hun verhaal willen delen hoe ze ooit in de jaren 90 op het idee kwamen om de aller eerste Grand Theft Auto te maken. Daarnaast is het natuurlijk vreemd dat de BBC een dramaserie maakt, die ook voor kinderen vanaf 12 jaar is, over een 18+ spel.

med_gallery_1_5_137151.jpg

Bij het kantoor van Rockstar North komen dus geen camera's naar binnen!

Zodra meer bekend wordt over dit TV-programma zoals wanneer het op TV is zal natuurlijk een nieuw nieuwsbericht volgen.

Mocht je dankzij deze dramaserie ook het idee krijgen om bij Rockstar te gaan werken, dan kan dat! Er werken al diverse Nederlanders bij dit bedrijf en er staan bij hun kantoren nog vele vacatures bij hun open, naast Britten nemen ze dus ook Nederlanders aan. smile3.gif

Bronnen: BBC, Engadget en Guy Cocker's Twitter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

Grand Theft Auto TOM

Leuk dat men op deze manier de wereld van programmeren wil promoten bij kinderen. Ben zelf geen programmeur, en dat wil ik niet worden ook. Maar ik kan me zeker wel voorstellen dat dit specialisme steeds belangrijker gaat worden. Net als IT in het algemeen. Topinitiatief dus! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
SpacyColours

Grand Theft Auto als educatiemiddel voor kinderen, wie had dat ooit gedacht?

Share this post


Link to post
Share on other sites
JustDoIt.

Zo te zien zullen ze de zendtijd waar normaal Top Gear in zat moeten vullen met iets nieuws.

Ondanks dat een geweldig idee :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dutchy3010

Hoop dat het niet gaat lijken op een documentaire. Als het echt een dramaserie (of beter dramafilm, 90 minuten), vergelijkbaar met bijvoorbeeld de opzet van "de fractie", zou ik het denk ik best leuk vinden. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...