Jump to content
Joriz

Grand Theft Auto V is maar liefst 52 miljoen keer verkocht (+ meer cijfers)!


gallery_1_5_79514.jpg

Take-Two Interactive heeft zojuist de jaarcijfers bekend gemaakt van het financiële jaar van 2015 (1 april 2014 t/m 31 maart 2015). Al zijn het meestal een hoop saaie cijfers worden er gelukkig ook mooie cijfers en feitjes genoemd van dochterbedrijf rebelse zoon Rockstar Games en Grand Theft Auto V!

Over afgelopen jaar heeft Take-Two Interactive (het moederbedrijf van Rockstar Games) maar liefst 1,7 miljard omzet gemaakt en een winst van 288 miljoen gemaakt. Al is de omzet ruim een half miljard minder dan het jaar ervoor en ook de winst bijna vijf keer zo laag, is dit natuurlijk nog steeds enorm veel. Zeker omdat er over het afgelopen geen echte nieuwe Rockstar Games titel is uitgekomen, al is GTAV nu gelukkig ook uit op PS4, Xbox One en PC.

Met de release van de PC versie van Grand Theft Auto V heeft maar liefst 75% van de fans de game via Steam of Rockstar Social Club gedownload. Daardoor heeft nog maar 25% van de fans een fysiek exemplaar van de PC versie met kaart en boekje.

Met de PC release erbij zijn er In totaal nu 52 miljoen exemplaren van Grand Theft Auto V voor alle consoles plus PC verkocht! Waardoor er vanaf 17 september 2013 dus totaal dik twee miljard dollar aan omzet is gemaakt enkel al door de verkoop van Grand Theft Auto V. Daar bovenop komt ook nog een paar honderd miljoen aan omzet van Shark Cards verkoop in GTA Online. Al zijn hier geen exacte cijfers van bekend blijft de verkoop volgens T2 hiervan ‘record shattering’ stijgen. DLC is iets waar R* en Take-Two veel aan verdienen. Al blijft natuurlijk de vraag of Shark Cards de goede weg is voor de gamers. Voordeel hiervan is wel dat alle GTA Online DLC tot nu toe gratis is, maar nadeel is dat je je wel blauw kan betalen aan virtuele punten.

Gelukkig kan Rockstar Games al dat geld wel steken in de ontwikkeling van nieuwe games.

Natuurlijk werd door diverse aandeelhouders gevraagd over de toekomst van Rockstar Games en Grand Theft Auto V. Helaas wilde Strauss Zelnick, de baas van Take-Two interactive, niets zeggen en ontweek hij bijna iedere vraag. Hij wil de marketing en aankondigingen namelijk overlaten aan Rockstar Games zelf.

Gelukkig weten we nu wel dat Rockstar Games druk aan ‘a number of upcoming titles’ werkt (Agent en een nieuwe Red Dead?) en er tevens ook wordt gewerkt aan een grote nieuwe singleplayer DLC voor Grand Theft Auto V.

Daarnaast werd nogmaals door Strauss Zelnick bevestigd dat er wordt gewerkt aan meerdere updates voor GTA Online. Waarvan we nu al weten dat er een update komt met een klassiek wapen en een klassieke auto. Tevens komt de Rockstar Editor, waarmee je filmpjes kan maken, en het radiostation The Lab ook naar de PlayStation 4 en Xbox One versie van het spel.

Er wordt dus weer veel vaag gelaten over de toekomst. Waarschijnlijk krijgen we rond 16 juni meer duidelijkheid. Dan staat Take-Two op de E3 gamebeurs in Los Angeles. Mogelijk gaat Rockstar Games hier ook een nieuwe titel achter gesloten deuren aan de pers laten zien. Al is Rockstar heel goed met 'soon' zeggen en ons zeer lang laten wachten op fantastische nieuwe games. blij.gif

Waar kijk jij de komende tijd qua GTA en Rockstar het meeste naar uit?

Bron cijfers: Take-Two Interactive Software, Inc. Reports Record Results for Fiscal Year 2015

Bron vragen stakeholders: Q4 2015 Take-Two Interactive Software, Inc. Earnings Conference Call

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...