Jump to content

Le Tour de France 2015


Froodooo

Recommended Posts

28gs08w.jpg

De grootste wielerwedstrijd van de wereld is begonnen! Dit jaar is de Tour voor Nederlanders extra speciaal, omdat het complete circus in het startweekend (zaterdag 4 en zondag 5 juli) is neergestreken in het centrum van Utrecht. Oui, oui, le Grand Départ à Utrecht! De eerste 'etappe' is een bijna veertien kilometer lange tijdrit dwars door de straten van Utrecht, waarbij vooral de Nederlanders door een orkaan van geluid naar de finish zijn geschreeuwd. De tweede etappe wordt ook nog op Nederlandse bodem verreden, startend in het centrum van Utrecht, onder de Domtoren door en vervolgens onderweg naar Neeltje Jans in Zeeland. Ook de weken erna zal de Tour garant staan voor veel spektakel, met spectaculaire bergritten in de Pyreneeën en de Alpen, met als kers op de taart de beklimming van de legendarische Alpe d'Huez op de voorlaatste dag. Op zondag 26 juli zullen de renners hun laatste kilometers fietsen en uiteindelijk via de Champs-Élysées hun eindstation Parijs bereiken.

Bewerkt: door Froodooo
Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 160
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • thebig

    54

  • KoningJesper

    43

  • MegaPilot

    36

  • Guardian1980

    6

Hoop op een waaieretappe, anders wordt het 100% een massasprint. Er staat felle wind, gaat wrs heel erg regenen, dus debk dat het wel meer wordt dan een "gewone" massasprint en dat het ook nog spannend wordt voor de klassementsrijder. Heeft Nederland trouwens een pure sprinter?

Link to comment
Delen op andere websites

Wat een hondenweer aan de finish. Als het peloton niet in duizend stukken scheurt voor het einde, vrees ik voor valpartijen nope.gif

Een ideale etappe zou voor mij vandaag een waaieretappe zijn waarin Etixx-Quick Step het peloton in het honderd rijdt, Cavendish wint en Martin de gele trui pakt... en eventueel de Nederlandse klassementsrijders een handvol seconden. Dus eigenlijk bijna volledig hetzelfde als wat 2 jaar geleden gebeurde puh2.gif Cavendish zie ik eigenlijk nog wel winnen, maar ik denk niet dat de klassementsrijders wel bij de pinken zullen zijn en er niet veel tijdsverschillen gaan opgetekend worden.

Ik wist trouwens niet dat ze het puntensysteem hadden aangepast. Ze zijn Sagan in de groene trui blijkbaar beu :7

Link to comment
Delen op andere websites

Ik wist niet dat bonificaties weer ingevoerd waren :o Biedt wel interessante mogelijkheden.

Mooie etappe. De verwachtte waaiers zijn er niet echt volledig uitgekomen, maar toch slagen Nibali en Quintana erin om zomaar even anderhalve minuut aan de broek te krijgen. Gisteren waren zij de winnaars van de 4 favorieten, maar vandaag komen Froome en Contador keihard terug. Dat zijn kostbare seconden die ze gaan moeten terugwinnen in de bergen.

Van Garderen en Uran mogen we na vandaag zeker in de gaten houden, want ook zij doen een uitstekende zaak.

Cavendish komt iets te vroeg zonder mannetje te zitten. Zo geeft hij niet alleen de ritzege uit handen, maar ook de gele trui van zijn teammaat. Gaat Cavendish als 3e over de streep, is het niet Cancellara, maar Martin die zo meteen met de gele trui op het podium mag gaan blinken. In enkele seconden geeft Quick Step hier twee prachtige kansen uit handen. Zonde, want ze hebben er de hele rit keihard voor geknokt. En heeft Sagan nog altijd de vloek van eeuwige tweede waar hij vorig jaar zo'n last van had? Hij heeft nog een paar kansen om het te bewijzen, maar dit is alvast een slecht teken.

Moet Kelderman trouwens een kopman bij Lotto Jumbo voorstellen? Die had zijn dagje niet, zeg. Meteen een hard tourdebuut.

Link to comment
Delen op andere websites

Nu wel gewoon duidelijk een kopman aanstellen in de naam van Gesink. Morgen hopelijk een mooi etappetje met 3 Cat. 4 en 1 van 3.

Ten Dam zegt trouwens nu volledig op plan B te gaan. Aanvallen in de bergen. Dapper, ik ben benieuwd. Wat ik wel vorig jaar in de Tour heb gezien is dat Ten Dam iemand is die op wilskracht en doorzettingsvermogen bijna alles kan bereiken. Bijv in de etappe vorig jaar richting Ventoux, Mollema haakte al snel af, maar Ten Dam zette zo erg goed Door, dat hij nog proma finishte. Heel erg mooi om te zien.

Link to comment
Delen op andere websites

Aiaiai, wat een lelijke valpartij. De koers wordt geneutraliseerd om iedereen terug te brengen. Tom Dumoulin is eerste die moet opgeven deze Tour. Zonde, hij had nog een goede kans om de gele trui vandaag te pakken.

Zo meteen komen de bergjes eraan. De koplopers zijn nu ingelopen, dus ze beginnen eraan met het hele peloton. Ik denk dus dat de punten op de eerste 3 cols van weinig belang gaan zijn. Wie op de Muur van Hoei wint, krijgt er gratis de bollentrui bij. Het steilste stukje Tour van dit jaar bevindt zich trouwens in Hoei, met 19.5%

Ten Dam er ook uit. Een kleine Nederlandse ramp vandaag.

Er wordt gewoon letterlijk halt gehouden. Cancellara mogelijk ook eruit.

Link to comment
Delen op andere websites

Nou lekker dan, Dumoulin eruit, Ten Dam eruit. Kom net thuis. Godverdomme, zo wordt de tour voor mij wel een stuk minder leuk. Hele peloton gewoon stil. Lekkere etappe..

Link to comment
Delen op andere websites

Nou lekker dan, Dumoulin eruit, Ten Dam eruit. Kom net thuis. Godverdomme, zo wordt de tour voor mij wel een stuk minder leuk. Hele peloton gewoon stil. Lekkere etappe..

Nou lekker dan, Dumoulin eruit, Ten Dam eruit. Kom net thuis. Godverdomme, zo wordt de tour voor mij wel een stuk minder leuk. Hele peloton gewoon stil. Lekkere etappe..

EDIT: Ten Dam misschien toch verder…?

EDIT 2: Ten Dam zit idd weer op de fiets, wel achetraan, maar goed, beter dan niets

Bewerkt: door KoningJesper
Link to comment
Delen op andere websites

Wat een verschrikkelijke valpartij... Helaas ligt Dumoulin er uit. Daarnaast hoor ik net dat Ten Dam toch op zijn fiets is gestapt om verder te rijden.

Een zwarte etappe...

Link to comment
Delen op andere websites

Ten Dam zou er niet uit zijn. Commentatoren zagen hem nog in het peloton zitten, zeiden ze. Blijkbaar heeft France Télévisions zich van renner vergist.

Officieel bericht van Tour de France: Dumoulin, Gerrans en Bonnet eruit.

Link to comment
Delen op andere websites

Ik ben na zo'n gebeurtenis wel benieuwd of er mensen gaan rijden voor de overwinning, of dat het een relaxte rit wordt met een massasprint.

Vooralsnog lijkt het er op dat het in gezapig tempo naar de finish rijden wordt, de komende 50 km zullen het laten zien.

Link to comment
Delen op andere websites

Ze hebben gewoon te snel conclusies getrokken, lijkt me. Ten Dam is ten val gekomen en om een of andere reden zal men gedacht hebben dat hij heeft opgegeven. Buiten de drie bovenstaande renners zou iedereen weer op de fiets moeten zitten. Dus FDJ, Giant-Alpecin en Oreca-Greenedge verliezen elk een man. Natuurlijk kan het altijd zijn dat er morgenochtend andere renners opgeven, maar laten we hopen dat dat niet gebeurt.

Edit: Katusha verliest met Kozontschuk ook een mannetje.

Toch maar een vreemde plek om te vallen, zo midden op de baan. Je zou het eerder verwachten op de smalle wegen bij de cols of op een kasseistrook zoals morgen.

Het lijkt me sowieso geen massasprint te worden, ik denk eerder dat enkele stevige klimmers een voorsprong gaan nemen op de Muur van Hoei en het onder hen uit gaan maken. Types Valverde en Rodriguez.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...