Jump to content
Joriz

Freemode Events update beschikbaar voor GTA Online!


med_gallery_1_164_935060.jpg

Jaa! Hij is er mensen. De nieuwe Freemode Events Update voor GTA Online. Het is even een halve gigabyte aan data binnen hengelen maar dan kan je update 1.29 spelen op PlayStation 4, Xbox One en PC.

Deze update is dus helaas niet beschikbaar voor PlayStation 3 en Xbox 360 aangezien die deze compleet nieuwe online ervaring helaas technisch niet aan kunnen.

Dit is een unieke update, niet alleen omdat hij niet op de oude consoles is, maar vooral om dat deze update voor het eerst geen enkele voertuigen of wapens toevoegt. Sommige spelers vinden dat misschien erg, maar ik niet. Meer diversiteit in GTA Online aan wat je kan doen vind ik toch belangrijker in wat voor racewagen je rijdt. puh2.gif

Freemode Events

Het mooie is dat we vanaf nu in de open wereld direct aan heel veel events mee kunnen participeren. Dat zonder een job te hoeven starten of te hoeven wachten tot iets geladen is. Elke circa 20 minuten wordt een nieuwe willekeurige event gestart waarna je zelf de keuze hebt of je daar aan mee wilt doen. Ik heb er vanmiddag een paar gespeeld. Wat mij opviel is dat het voor veel chaos en plezier zorgt en dat freeroam nu soms nog chaotischer is. Je knalt er trouwens zo een hoop kogels en geld doorheen, met veel van de onderstaande events is met een paar samenwerken veel slimmer om veel RP en GTA$ binnen te halen. De volgende freemode events zijn vanaf nu te doen:

 • Hunt the Beast: Een van de spelers wordt een super sterk beest, de andere dienen er op te jagen.
 • King of the Castle: Iedereen voor zichzelf. Verdedig je 'kasteel' en zorg er voor dat niemand het over neemt.
 • Hot Property: Pak het koffertje en scheur weg. Zorg voor een snelle wagen, motor, of vliegtuig en houd het koffertje zo lang mogelijk bij je. De top drie spelers die hem het langst vasthouden ontvangen namelijk flink wat GTA$ en RP.
 • Moving Target: De eerste speler die het gemarkeerde voertuig te pakken krijgt wordt het rijdende doel. Je moet dan het voertuig veilig naar zijn bestemming brengen terwijl de andere dat dienen te voorkomen.
 • Checkpoint Challenge: Strijdt met je freemode spelers als een gek door San Andreas. Vlieg or rij als eerste door alle checkpoints voor geld en RP.
 • Kill List and Kill List Competitive: Neem het zware geschut over en vecht het uit met het priveleger van Merryweather Security. Voor elke kill ontvang je GTA$ en RP.
 • Dead Drop: Vecht om waardevolle smokkelwaar en zorg dat je het als eerst kan bezorgen in deze smokkelaars race.
 • Penned In: Wanneer je een enorme dome over Los Santos ziet verschijnen dien je in je snelste voertuig te stappen. Zorg dat je voor de begintimer is geeindigd er in zit en erin blijft. Als je meer dan 7 seconden er buiten blijf ontplof je en ben je af. De dome (cirkel) beweegt over de kaart en wordt ook steeds kleiner. Zorg dat je als enige over blijft voor zo veel mogelijk GTA$ en RP.
 • Criminal Damage: Alles mag kapot! Zorg voor de meeste schade terwijl de politie niet op let. Hoe meer je kapot maakt hoe meer geld en RP je krijgt!
 • Hold the Wheel: Een Sanches, Golfcar of ander bescheide voertuig is onkwetsbaar. Je moet het voertuig overnemen en voorkomen dat andere het jatten. Zorg dat je er in rijdt zodra de timer is af gelopen of deel het voertuig met andere zodat je langer veilig bent en dus het GTA$ en RP deelt.
 • Time Trial: Zorg dat je de snelste tijd neer zet in elke week een nieuwe route. Versla de target tijd van R* of versla je eigen tijd voor RP en GTA$
 • Freemode Challenges: Er zijn ook nog is 19 unieke uitdagingen in freemode die je tegen andere kan doen. Zoals verste jump, zo lang mogelijk rijden zonder crashen of zo ver mogelijk vallen zonder dood te gaan.

Nieuwe adversary modes

Ook de Adversary modes zijn uitgebreid. Met Hunting Pack ben je onderdeel van een team die een voertuig snel dient te bezorgen. Ga je te traag dan ontploft het voertuig. De tegenstanders dienen te voorkomen dat het voertuig op de bestemming aankomt. Met de Adversary mode Cross the Line dien je het andere team zijn territorium over te nemen.

Rockstar Editor

De Rockstar Editor is ook weer flink uitgebreid, maar vooral mooi is dat deze nu ook op de PlayStation 4 en Xbox One beschikbaar is. Hierdoor kan je in Grand Theft Auto V en GTA Online gemakkelijk je eigen filmpjes maken. Daarnaast is de bijbehorende Director mode gewoon grappig om chaos te veroorzaken zonder dood te gaan (onderstaande filmpje) puh2.gif

Ik ben echt benieuwd of de beschikbaarheid voor de next-gen consoles er voor gaat zorgen dat er nog meer kwalitatieve filmpjes worden gemaakt.

Nieuwe editor functies:

De volgende nieuwe functies zitten vanaf nu in de PC versie en zijn ook te vinden in de PlayStation 4 en Xbox One versie:

 • Omgevingsgeluid en geluidseffecten: Je kan zelf omgevingsgeluiden, sfeergeluiden en geluidseffecten toevoegen vanuit een library om je filmpje meer tot leven te brengen.
 • Snapmatic integratie: Je kan elk beeldje exporteren van je film als Snapmatic zodat je nu echt de ideale foto's kan maken vanuit elke hoek.
 • Director Mode Updates: Een vergrote minimap om snel geselecteerde locaties te kiezen en de optie om tijd en dag instellingen te bevriezen. Tevens kan je boten en vliegtuigen spawnen.
 • Copy and Paste Marker Properties: Makkelijk kopiëren en plakken van audio-instellingen naar een andere cflip zodat je nog sneller kan video bewerken.
 • Nieuwe lettertype: In totaal zijn er nu 13 lettertypes in diverse stijlen voor het toevoegen van titels en aftiteling.

gallery_1_5_96006.jpg

Het toevoegen van omgevingsgeluiden is vanaf nu mogelijk

GTA Online Event Weekend

Natuurlijk is er weer een speciaal event vanwege deze nieuwe DLC. Indien je tussen nu en zondag 20 september vijf van de nieuwe Freemode Events speelt ontvang je een $50,000 bonus en een exclusief Vapid t-shirt (beide krijg je uitgekeerd op vrijdag 25 september). Tevens is er dit weekend nog meer speciaals te doen al wordt dit later deze week nog aangekondigd.

Mocht je trouwens op zoek zijn naar andere Nederlandse of Belgische spelers om mee te spelen dan kan je ze vinden via het GTA Online meeting-forum of door je aan te melden bij een GTA Online Crew! smile3.gif

Nog meer kleine details

Met deze update zijn er ook enorm veel details gerepareerd en verbeterd. De lijst is echt flink. Zowel stabiliteit voor de PC is beter als andere kleine dingen waar spelers last van hadden zijn nu weg.

Daarnaast zijn er extra spawn locaties voor helicopters van Pegasus. Tevens als je toevallig door een blauwe cirkel loopt start niet meer per ongeluk een job. Je moet nu om de job te starten op d-pad links of op E drukken. Ook aan de content creator zijn kleine verbeteringen toegevoegd zoals hetbeter kunnen opstapelen, overlappen en draaien van props. Tevense kan je een prop template maken en hergebruiken. smile3.gif

Vanavond The Gamechangers op TV!

Ik maak er nog even reclame voor. Vanavond om 22:00 is op BBC2 de dramafilm The Gamechangers te zien! De dramafilm gaat geheel over achter de schermen bij Rockstar Games! Niemand minder dan Daniel Radcliffe (Harry Potter) speelt creatief genie Sam Houser (de directeur van Rockstar Games). In de film is te zien hoe Rockstar Games uitgroeit tot groot miljardenbedrijf en ze de stijdt aan moeten gaan met ex-advocaat Jack Thompson. De film is zonder goedkeuring van Rockstar Games door de BBC gemaakt, ondanks dat is de film zeker het kijken waard.

Wat vind jij van de update? Heb je hem al gespeeld?

Share this post


Link to post
Share on other sites


Recommended Posts

ben nog niet heel erg onder de indruk. net een paar events gedaan in een open lobby. Fucking gekkenhuis. Eén grote matpartij... het verdient allen weer geen ene fuck. Net een keer eerste geworden na een event van 15 minuten en ik kreeg 14500

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sommige events zijn echt wel heel erg leuk, maar het wachten tussen de events zuigt keihard. Hier hadden ze gewoon jobs van moeten maken. Ik was met vrienden en we deden er een waarbij je allemaal met je voertuig in een cirkel moest blijven en toen et klaar was wilde iedereen een rematch, maar helaas.niet mogeljk...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die penned heb ik gisteren ook gedaan. Is wel een van de leukste die erbij zit ja :D

Maar over het algemeen vind ik ze wel leuk. Maar denk dat ik toch voornamelijk missies blijf doen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou dat online zuigt aan alle kanten.

Het is heel onduidelijk en om de paar seconden heb je die loading screen en de pc kiest nog steeds in welke wereld ik gezet wordt.

Bij Sanandreas Multy player kon ik zelf me werelden kiezen 1000x beter en leuker.

Dit is echt bagger..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou dat online zuigt aan alle kanten.

Het is heel onduidelijk en om de paar seconden heb je die loading screen en de pc kiest nog steeds in welke wereld ik gezet wordt.

Bij Sanandreas Multy player kon ik zelf me werelden kiezen 1000x beter en leuker.

Dit is echt bagger..

je bedoelt servers?

Share this post


Link to post
Share on other sites

lol, ik ga qua geld er alleen maar op achteruit... Gaat een hoop ammo doorheen... Vooral omdat het voor en na een event vaak full scale war is. gisteren ook verschrikkelijk gegriefed door een dude in een jet en z'n homie met een marksman rfifle ergens in trevor country waar geen cover is...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
 • Create New...