Jump to content
  • Sign Up
Sign in to follow this  
Dotz

Classics draaien op moderne PC

Recommended Posts

Dotz

Bij deze open ik een topic naar aanleiding van een probleem waar ik al een tijd mee te maken heb. Ik probeer namelijk al een tijdje de PC-versies van de Classics, dus GTA1, GTA London 1969, GTA London 1961 en GTA2 te draaien. Helaas zijn deze games ondertussen ernstig verouderd. Mijn PC is een 64-bits computer met Windows 10.

Ik heb een bescheiden kennis van computers, WXP draaien in een virtual box heb ik nog niet geprobeerd omdat ik bang ben dat ik mijn systeem wel eens zou kunnen laten crashen.

Een PS1-emulator is geen wenselijke oplossing. De PC-versies zijn verreweg de superieure versie, vooral op grafisch gebied.

Iemand ervaringen of suggesties?

edit: Toevallig is het me zojuist gelukt om GTA2 draaiende te krijgen, dat geldt echter niet voor GTA1 en haar uitbreidingen :N

Edited by Dotz

Share this post


Link to post
Share on other sites
Big Boss

Er is geen enkel gevaar gebonden aan het draaien van een virtuele machine omdat deze altijd afgezonderd is van het host-besturingssysteem. Ik verkies persoonlijk wel VMWare Player boven VirtualBox.

Share this post


Link to post
Share on other sites
NicolaB

Wellicht kijken naar patches. Ik heb GTA + London '69 en '61 al sinds 2008 werkend op deze pc staan, dus ik weet niet meer helemaal welke en of ik een fix daarvoor gebruikte (ik heb Vista 64-bit).

Share this post


Link to post
Share on other sites
MegaPilot

Er is geen enkel gevaar aan het gebruik van virtualisatiesoftware, dat is nou net de insteek van die software. ;) Het is wel mogelijk dat je virtualisatie moet aanzetten in je BIOS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...