Jump to content
  • Sign Up
Bassieboy35

Wat zou er met Donald Love gebeurd zijn?

Recommended Posts

Bassieboy35

Donald Love is een rijke zakenman in GTA Liberty City Stories, GTA III en verschijnt ook nog eens in GTA Vice City. In Vice City zien we 'm nog als een jonge man die nog aan de weg moet timmeren. Toen werd hij nog opgeleid door Avery Carrington, die later door hem in opdracht wordt vermoord. In GTA III, dat zich in oktober 2001 afspeelt, zien we Love voor het laatst. Claude kan in totaal 7 missies voor hem doen. In de laatste missie blijkt dat Love is te verdwenen.

De reden voor zijn verdwijning is echter nooit bekend geworden. We weten uit ervaring van de missies dat hij Claude opdrachten liet doen voor geheime pakketjes. In de missie Decoy zijn de pakketjes inmiddels opgeslagen in een opslagplaats in Shoreside Vale. De aandacht van de politie moet alleen dan nog getrokken worden zodat de politie denkt dat ook de pakketjes uit de opslagplaats zijn verdwenen. Zodra dat gelukt is, is de missie voorbij. Daarna volgt de mysterieuze missie/cutscene waarin Love blijkt te zijn verdwenen. Voor het gemak heb ik de cutscene even hieronder geplaatst.Claude komt dus op een lege plek aan met een leeg kistje. Verdere nadruk is er niet te zin, de cutscene is immers erg kort. De missies, zo ook deze, vinden plaats op het dak van het Love Media Building. Het gebouw van zijn succesvolle bedrijf. Dat Love dus is verdwenen wil dus eigenlijk zeggen dat hij in ieder geval niet meer zijn zaken via dat gebouw voortzet, wellicht zelfs helemaal niet meer? Zou hij die pakketjes hebben meegenomen (hebben die dus in het kistje uiteindelijk gezeten)? Zo ja, wat maken die pakketjes dan zo belangrijk om zijn bedrijf achter te laten?

In maart 2001 werd aangekondigd dat hij naar Liberty City toekwam om in de stad te investeren. Zijn verdwijning is wel enigszins opmerkelijk. In een interview met de Liberty Tree, wat overigens ook onderdeel van zijn bedrijf is, gaf hij aan dat hij het juist leuk vond in Liberty City. Daarin staat echter wel dat hij geen man is die echt plannen maakt, maar doet wat in hem opkomt:

LT: And what plans for the future?

DL: I have many interests. But I never plan. It is a waste of energy. Take what you're given, and if you don't like it, take someone else's too. This is the American way, not planning. We are, thankfully, socialists.

Zal zijn impulsiviteit in verband staan met zijn verdwijning? Wellicht dat hij in Liberty City kennis kreeg over de pakketjes die hij opeens belangrijker ging vinden dan zijn bedrijf?

De verdwijning/pakketjes kunnen best iets te maken hebben met de Oriental Gentleman die je in de missie Liberator moet bevrijden en naar Donald Love moet brengen. Uit een nieuwsartikel weten we dat de man op de woorden 'Love and Death' geen Engels spreekt en geen identiteitsbewijzen heeft. Zeker een mysterieus persoon dus, maar zal dat mysterieuze dus wat te maken hebben met de pakketjes? Zal de man ervoor gezorgd hebben dat pakketjes Liberty City zijn binnen gekomen? Niet dat er nou ook weer zoveel missies zijn dat er een grote verhaal achter zit, maar sinds je de man hebt bevrijd aast Love op de pakketjes.

In nieuwsartikel op de Rockstar Newswire in 2009 werd een vraag gesteld over het verhaal achter Donald Love. Als antwoord gaf Rockstar:

No one is quite sure what happened to Donald Love. He certainly crossed a few boundaries and was trying to find a way back to normality. Whether or not he managed this, and what happened to the elderly Asian gentleman are matters we cannot speculate on.

Veel wijzer worden we hier ook niet van. We lezen alleen dat hij een motief was dat hij een normaal lever zou willen leiden. In de missies kunnen we hier geen enkele hint/aanwijzing voor vinden.

Goed, om een lang verhaal kort te maken: Wat denk jij dat er met Donald Love is gebeurd? Waarom denk je dat hij is weggegaan? Zien we 'm wellicht ooit nog terug?

Share this post


Link to post
Share on other sites
KoningJesper

Ik zou het nieet weten :puh: Maar ik plaats dit bericht vooral om te zeggen hoe leuk ik deze topics vind :) Ga zo door! :tu:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Big Boss

Ik geloof dat een aantal van zijn missies geschrapt zijn vanwege 9/11, waardoor hij niet echt een fatsoenlijk outro heeft. Ik geloof dat het filmpje dat je laat zien een overblijfsel is van wat ooit een missie had moeten zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bassieboy35

Ik zou het nieet weten :puh: Maar ik plaats dit bericht vooral om te zeggen hoe leuk ik deze topics vind :) Ga zo door! :tu:

Dankje :)

Ik geloof dat een aantal van zijn missies geschrapt zijn vanwege 9/11, waardoor hij niet echt een fatsoenlijk outro heeft. Ik geloof dat het filmpje dat je laat zien een overblijfsel is van wat ooit een missie had moeten zijn.

Klopt, het is een keer behandeld in de Hot Topic Series: (tijd 08:55)Ik geloof best dat het voor een deel met 9/11 heeft te maken. Alleen zoals ze in het filmpje zeggen zou een moord op Donald Love niet mogelijk zijn vanwege het feit dat er nog geen parachutes waren en daardoor Claude wel dood moest gaan in zo'n missie. De Dodo komt volgens mij ook niet zo hoog als het dakterras van het gebouw. Kijkende naar de cutscene uit de missie waarin Claude naar het kistje kijkt zou je dan verwachten dat Claude in een mogelijk volledige missie iets op het spoor (de pakketjes?) was, al dan niet door iemand anders opgedragen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
.PhoeniX.

Ik moet toegeven dat dit 'n interessante topic is, Bas. Maar ik heb immers niet echt een beeld waarom 'ie Liberty City had

verlaten.. Wellicht was hij 't criminele circuit wel een beetje beu óf misschien werd 'ie wel bedreigd door een aantal mensen (gangs?) waardoor

hij sowieso genoodzaakt was om LC te verlaten. Toch zullen we (na al die jaren) de 'echte' redenen nooit weten, helaas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...