Jump to content

[WidM] Week 4 - De Hangar


Bassieboy35

Recommended Posts

De Hangar

De kandidaat is gekozen en de volgende opdracht kan beginnen. Jullie zijn afgezet in een hangar met daarin kamers afgescheiden door muren. Met deze opdracht kunnen jullie €3.300,- verdienen als jullie alles goed doen. €2.700,- van dat bedrag ligt in het veld en iedereen die voor het einde van de opdracht bij Dexist komt levert ook nog eens €100,- voor de pot op. Let op: er is niet alleen maar plus geld te vinden. Verder vallen er nog wat andere dingen te vinden...

Goed, dat is dus de uitbetaling van deze opdracht als alles goed gaat, maar wat moeten jullie dan doen? Ieder persoon is in een kamer gezet behalve Dexist. De personen in de kamers hebben de taak om van de ene kant naar de andere kant (waar Dexist zicht bevindt) van de hangar te komen.

Dexist heeft de taak om jullie informatie proberen te geven. Hij heeft namelijk de beschikking over een plattegrond van de hangar. Al komt deze niet helemaal overeen met hoe het er in werkelijkheid er van bovenaf uit ziet. Veel muren staan niet op zijn kaart dus zou hij moeten gokken hoe groot de kamers zijn. Toch heeft hij een kernfunctie, omdat er per beurt gecommuniceerd wordt met Dexist. Hij zal op basis van de kaart jullie een bepaalde richting op kunnen sturen naar hopelijk de juiste kamers.

Het is in principe zo dat alle zes de mensen in de kamers tegelijkertijd aan zet zijn. Zij moeten om inlichtingen vragen aan Dexist/Dexist moet informatie geven aan de deelnemers per beurt. Wat zij met deze informatie doen is aan zichzelf. Mocht bijvoorbeeld jouw mol nou net de informatie lopen uitdelen, dan wil je er toch zeker van zijn dat je de goede kant op gaat. Dan zou je voor je eigen intuïtie moeten kiezen. Op gegeven moment kom je er zelf achter wanneer je wat vindt, als je af bent of de eindkamer hebt gevonden. Dit zal worden meegedeeld aan de aan de deelnemers in het topic of PB. De PB wordt alleen gebruikt als je Jokers vindt of de Vrijstelling.

We zeiden het net al even dat je ook af kon raken. Dit gebeurt namelijk wanneer twee spelers in dezelfde kamers terecht komen. Dus zodra een speler in een kamer binnenkomt waar al een andere speler zich bevindt of net naar toegaat, dan zijn die beide spelers af.

Om een globaal beeld te geven van de kaart en de startposities:

gallery_123064_235_16526.png

Dexist krijgt iedere beurt een vernieuwde kaart toegestuurd met daarop de recentste locaties van de spelers. Wij als organisatie proberen hier zo snel mogelijk op te anticiperen. Er kan besloten worden door Dexist om al de volgende informatie te delen terwijl nog niet de recentste kaart is gestuurd. Dus eigenlijk twee beurten in één. Dat is aan hemzelf om te kiezen. Het is absoluut verboden om jouw kaarten met de rest te delen, Dexist! De informatie mag alleen doorgegeven worden in dit topic, wanneer de mensen in de kamers aan de beurt zijn. De informatie mag per persoon enkel bestaan uit:

  • Naar boven
  • Naar beneden
  • Naar links
  • Naar rechts

Diagonaal is dus niet mogelijk.

Zoals we al aangaven proberen we de kaarten zo snel mogelijk te updaten voor Dexist. Om het een beetje reëel te maken voor jullie als deelnemer en organisatie lijkt een volgend rooster wel vrij handig:

  • 16:00-18:00
  • 18:00-20:00
  • 20:00-22:00
  • 22:00-00:00
  • 00:00-16:00

Laten we hierbij afspreken dat wij als organisatie in ieder geval telkens aan het einde van die periode een kaart proberen te uploaden en jullie als deelnemer in ieder geval een keer een zet kunnen doen. Vaker is uiteraard toegestaan, maar de kans dat een recentere kaart in die perioden komt is dan wel wat lastiger. We ronden telkens een ronde af als binnen die tijd drie personen hebben aangegeven te willen verplaatsen naar een bepaalde richting.

Dit doe je door "Ik ga naar ..." te plaatsen in het rood en vetgedrukt. Dit voor het overzicht tussen al het overleg. De puntjes vervang je door een van de eerder genoemde richtingen die je op wilt gaan. Dexist's advies volgen is dus niet verplicht, hij weet immers niet hoe de complete kaart eruit ziet!

Wanneer er niet drie of meer mensen aan hebben gegeven te willen verplaatsen in een richting sluiten we die ronde niet af. Is de ronde echter wel afgelopen, maar jij hebt je niet verplaatst? Dan blijf je staan in de kamer waar je al stond. Deze opdracht duurt net zo lang totdat:

  • Iedereen bij Dexist is
  • Iedereen af is
  • De tijd op is

Voor deze opdracht hebben jullie tot vrijdag 15 april 18:00. Succes!

Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 154
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • Dexist

    46

  • MegaPilot

    25

  • SpacyColours

    21

  • Bassieboy35

    19

Let erop dat Dexist advies moet geven, dat wil eigenlijk zeggen dat hij iedere ronde 'opent'.

Dus de bovenste rode zinnetjes worden te niet gedaan? If so. (if not anders eigenlijk ook)

Dan stel het volgende voor.

Blauw naar links, zwart naar links. Grijs naar boven, Geel naar Links.

Bewerkt: door Dexist
Link to comment
Delen op andere websites

Ik snap het inlichten nog niet helemaal. Mag ik Dexist bestoken met vragen? Of mag ik hem één vraag stellen? Of bepaalt hij zelf wat voor advies hij ons geeft bij het begin van een ronde?

Link to comment
Delen op andere websites

Niet, om jullie te helpen of wat, maar inderdaad die zinnen zijn ongeldig verklaard. Aangezien Dexist adviesronde heeft gedaan mag de rest nu inzetten.

@Spacy, dat laatste is van toepassing, hij kan op zijn gevoel vertellen waar jullie het beste heen kunnen.

Link to comment
Delen op andere websites

Het liefste zou ik blijven staan en wachten tot je de rest had uitgeschakeld, maar omdat we dat waarschijnlijk met de deadline niet gaan redden, leg ik mijn lot maar in de handen van de vossengeest.

Link to comment
Delen op andere websites

Gast
Dit onderwerp is gesloten.
  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...