Jump to content

[EK 2016] Achtste finales - Dag 1


JasonStatham

Recommended Posts

Vandaag gaat het EK weer verder en we hebben maar liefst 3 wedstrijden om naar te kijken!

[table=simple]15:00 | Zwitserland - Polen | Sant-Étienne

18:00 | Wales - Noord-Ierland | Parijs

21:00 | Kroatië - Portugal | Lens[/table]

Om 3 uur hervatten Polen en Zwitserland het toernooi in het Stade Geoffroy-Guichard te Saint-Étienne. Beide landen hebben een stevige achterhoede en wisten zich met niet al te veel moeite te plaatsen voor de volgende ronde als #2 van hun poule. Geen wedstrijd werd verloren en elk land had genoeg aan slechts twee doelpunten! Is dit de wedstrijd dat Lewa zich van zijn scherpe kant laat zien? Reken maar op een strategisch schouwspel.

Later op de dag nemen de Britse landen Wales en Noord-Ierland het tegen mekaar op in het Parc des Princes. Voor beide landen is het hun EK-debuut en is het enigszins verrassend te noemen dat ze de volgende ronde hebben bereikt. Vooral Wales maakte furore in de groepsfase door zich als groepshoofd van poule B te plaatsen voor de achtste finales met een formidabele Gareth Bale die elke wedstrijd wist te scoren. Noord-Ierland wist zich als twee na slechtste van de nummers 3 te plaatsen en hun geluk kan al niet meer op.

Tot slot hebben we om 9 uur de confrontatie tussen Portugal en Kroatië. De Kroaten zijn misschien wel de best voetballende ploeg tot zover op dit toernooi en wisten zelfs titelverdediger Spanje met 2-1 te verslaan. Onder leiding van 'de Cruijff van de Balkan', Luka Modric en een van de beste box-to-box middenvelders van de wereld, Rakitic, weten ze het elke tegenstander lastig te maken. Dit is een team wat de halve finales kan bereiken, maar dan moet het eerst wel langs Portugal wat nog geen wedstrijd wist te winnen dit toernooi.

Nou, hierbij een topic voor de wedstrijden van vandaag, we zijn toch niet nu al uitgekeken op het EK?! static.gif

Bewerkt: door FrankyFourFingers
Link to comment
Delen op andere websites

Toch fantastisch dat één van de toppers van de achtste finales (Kroatië-Portugal, de andere Italië-Spanje) gespeeld wordt in Lens, het op één na kleinste stadion. Okej, het wordt de laatste wedstrijd in Lens, maar het komt toch slecht uit. Verder kijk ik uiteraard wel uit naar de wedstrijden, vandaag begint het echt!

Link to comment
Delen op andere websites

Dat is lastig te zeggen, er zijn alle veel mooie geweest. Deze zat er overigens wel lekker in.

Erhm, er gaat niet veel boven een omhaal op de rand van de 16.

Buiten een omhaal daar nog een paar meter buiten, maar Zlatan is al naar huis.

Link to comment
Delen op andere websites

Op basis van de groepsfase had ik het Kroatië gegund, maar op basis van de wedstrijd vind ik het niet erg dat Portugal uiteindelijk wint. Ze hebben het Kroatië gewoon onmogelijk gemaakt om te voetballen.

Eigenlijk vind ik dat ze evenveel kans maken op de titel als Italië.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...