Jump to content

Olympische Spelen 2016


aron24

Recommended Posts

De mannen acht (roeien) hebben BRONS gehaald!

---

Elis Ligtlee is geplaatst voor de finale van de keirin (sprint baanwielrennen). Ze heeft heel veel geluk gehad, want er ontstond een valpartij bij de concurrentie. Ze eindigde als tweede, maar dus wel met puur geluk. Laurine van Riessen is in haar ronde vierde geworden en heeft het dus niet gehaald.

---

GOUD voor Elis Ligtlee bij de keirin!

---

Medal count:

[table=border]GOUD|ZILVER|BRONS|TOTAAL

4*|2|3|9[/table]

* Dorian van Rijsselberghe moet nog racen morgen, maar heeft het goud in principe al

Bewerkt: door Grand Theft Auto TOM
Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 143
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • Grand Theft Auto TOM

    45

  • MegaPilot

    19

  • KoningJesper

    17

  • aron24

    14

Dafne Schippers zojuist als tweede gefinisht bij de halve finale met een tijd van 10.90, ze is dus door naar de finale van om half vier. Lees net ook dat ze sinds 2004 de eerste Europese atlete sinds 2004 in de olympische finale van de 100 meter is. Hopelijk haalt ze gelijk ook een medaille binnen!

Bewerkt: door Grand Theft Auto TOM
Link to comment
Delen op andere websites

Helaas ook géén medaille voor Dafne Schippers op de 100 meter, ze is vijfde geworden. Gelukkig is het niet meteen voorbij, integendeel. Ze gaat nog voor de 200 meter, ik denk persoonlijk dat ze daar meer kans maakt. Op de 100 meter heb je weinig ruimte om in te halen, dat zag je ook duidelijk tijdens de wedstrijd zelf. Sterker nog, ik lees hier en daar dat ze tot de favorieten behoort bij die 200 meter race. Daarnaast is er de 4x100 estafette. Er zijn dus nog medaillekansen voor haar!

Bewerkt: door Grand Theft Auto TOM
Link to comment
Delen op andere websites

Zojuist hebben de Nederlandse hockeymannen de kwartfinale tegen Australië gespeeld. Geëindigd met 4-0 voor Nederland! Wat een wedstrijd, ongelofelijk gewoon. Australië is de nummer één van de wereld begreep ik en dan toch deze score. Roept bij velen (en mezelf) de vraag op waar dat aan lag: speelde Nederland nou zo goed of Australië zo slecht?

Anyway, Nederland nu door naar de halve finale. Top dit! Had aanvankelijk verwacht dat alleen de vrouwen die kans zouden gaan krijgen gezien de wedstrijd van de mannen tegen Duitsland (die ze met 2-0 verloren). Maar dit ziet er gewoon geweldig uit! Hopelijk winnen ze de halve finale ook, die is tegen België.

---

Sifan Hassan is als tweede gefinisht bij de halve finale op de 1500 meter. Dus ze is eenvoudig geplaatst voor de finale aankomende dinsdag! Net als bij de vorige keer bleef ze een tijdje achterin hangen, en ging ze op het laatste stuk (rond begin van laatste ronde) als een speer naar voren. Ze had denk ik nog zelfs eerste kunnen worden, als ze ietsjes eerder haar snelheid op zou voeren. Echter zou ze dan mogelijk het risico lopen haar kracht te verliezen. Dus wat dat betreft is dit waarschijnlijk wel de beste beslissing geweest.

Leuk detail trouwens, ze finishte deze keer sneller (4:03.62) dan bij de kwalificatieronde (4:06.64). Dus ze verbetert alleen maar. Hopelijk lukt het haar dit vast te houden voor bij de finale. :)

Bewerkt: door Grand Theft Auto TOM
Link to comment
Delen op andere websites

Ik heb nog nooit echt hockey gekeken (vind het eigenlijk niet eens zo'n leuke sport), maar morgen ga ik toch kijken denk ik. Van België wordt verwacht dat er een medaille gehaald wordt, maar van Nederland precies ook wel. Dat wordt spannend.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...