Jump to content

Game Nieuws - #4


Ezra24rct3

Recommended Posts

Gamenieuws_2.png

 

Al zijn we een dagje te laat; we zijn er! De vierde editie van Game Nieuws is hier! We hebben alleen iets minder leesvoer, maar dat is omdat 1 van de schrijvers andere verplichtingen had. Vandaag gaan we het hebben over de verkoopcijfers van Cities: Skylines en Horizon: Zero Dawn, een nieuwe gameplay video van Prey, en over de waarschijnlijk nieuwe Assassin's Creed. Ook staat vandaag weer Zet het in je agenda! onderaan de pagina! Veel leesplezier!

 

 

R.I.P. PS3?
Sony stopt binnenkort met de productie van de PS3 in Japan. Meer dan 10 jaar (!) na de launch heeft Sony besloten om de stekker eruit te trekken in thuisland Japan. De kans is dus groot dat besloten wordt om overal te gaan stoppen met de productie, in de hoop de verkoopcijfers van de PS4, de opvolger van de PS3, te verhogen.

 

 

Horizon: Zero Dawn al ruim 2,6 miljoen keer verkocht, verhaaluitbreiding is onderweg

De grootste Nederlandse mediaproductie blijkt een solide succes te zijn en wist binnen 2 weken al meer dan 2,6 miljoen keer verkocht te worden, zeker een sterk aantal voor een nieuwe IP welke gelimiteerd is tot maar een enkel platform. "Dit is nog maar het begin van het verhaal van Aloy en onze ontdekking van de wereld van Horizon Zero Dawn", zo reageerde Hermen Hulst, de managing director van Guerilla Games. Ook Sony had goed vertrouwen in de Amsterdamse studio en hun game: “Guerrilla heeft een game gemaakt die niets minder dan exceptioneel is en aan de reacties van de fans kunnen we zien hoe groot de impact van het spel is geweest,” aldus directeur Shawn Layden. Hermen Hulst gaf aan dat er al hard aan een verhaaluitbreiding wordt gewerkt, maar welke kant deze opgaat moet nog blijken.

 

 

Eerste 35 minuten van Prey te zien

Niemand zag het aankomen tijdens Bethesda’s E3-conferentie van 2016, maar Prey is terug. De studio achter Dishonored 1 en 2 (Arkane Studios) was kennelijk al tijden bezig met de game. Prey verscheen in 2006, destijds nog als een 2K game en groeide uit tot een zeer geliefde nichegame. Eentje die destijds al uitkwam na een zeer tumultueuze productie van meer dan 7 jaar. Kort daarna nam Bethesda de publicatierechten, maar ondanks wat geruchten over een vervolg hier en daar volgde er pas een aankondiging in 2011 waar de game hoge ogen gooide op E3, net als in 2012 met deze veelbelovende cinematic trailer. En toen… Niks meer. Stilte. Jarenlange stilte. Iedereen ging er al vanuit dat Prey 2 nooit zou uitkomen, maar ineens verraste Bethesda (zoals ze dat altijd zo goed kunnen) met een aankondiging van Prey tijdens E3 2016. Geen Prey 2 en geen Human Head Studios, maar gewoon Prey en Arkane. Hieronder de aankondigingstrailer van vorig jaar en de onlangs vertoonde gameplay van 35 minuten:

 

 

 

 

 

Gratis DLC voor Cities: Skylines
Colossal Order voegt binnenkort een gratis DLC toe aan city-builder Cities: Skylines. Dit doen ze om te vieren dat het spel 3,5 miljoen keer is verkocht, een mijlpaal voor Colossal Order. Het spel, wat voor velen een spirituële opvolger van SimCity is, krijgt de Pearls of the East DLC. Deze DLC voegt 3 nieuwe gebouwen toe, allen gebaseerd op de Chinese Arcitectuur. De DLC bestaat uit een Chinese tempel, een pandadierentuin, en de Shagnhai Pearl Tower. De naam van de DLC komt ook van het laatste gebouw.


Nieuwe Assassin's Creed bij Zwitserse site
Het volgens geruchten nieuwe deel van Assassin's Creed, Assassin's Creed: Empire, is opgedoken op de site van Zwitserse Gameshop WOG. Volgens de site zal het spel niet op 31 december komen, wat de standaard is voor spellen die nog geen release-datum hebben, maar in het 4e kwartaal van dit jaar. Het kan zijn dat WOG inspeelt op de geruchten, maar misschien heeft WOG meer informatie over het spel. Ubisoft heeft zelf nog niet op dit verschijnsel gereageerd. 

Assassin's Creed: Empire zal zich volgens geruchten afspelen in Egypte en moet verfrissend voelen. De kans is er dus dat Ubisoft met dit spel de serie in een iets andere richting probeert te sturen.


Mass EffectAndromeda trial, niet zo best…
Vorige week kregen EA Access leden toegang tot de trial van de nieuwe Mass Effect game. Een game waar vele fans van de franchise al tijden naar uitkeken. Een grote fout van EA, zo bleek. De game groeide uit tot een meme, nog voordat het spel verkrijgbaar was. Want wat bleek nou? De gezichtsanimaties zijn van een waardeloze kwaliteit. Talloze video’s verschenen op YouTube en social media, waarin ME:A een pak slaag ontving voor het bedroevende niveau. Het internet had 0,0 genade voor de nieuwe game van Bioware (o.a. ook Dragon Age makers). Een brute video met een overzicht van de bugs is terug te zien in de spoiler:

 

Spoiler

 

 

 

Vandaag verschenen dan ook de reviews voor het spel en die zijn niet zo heel best. Met een gemiddelde van 74 op Metacritic lijkt het devies dan ook even te wachten met een aanschaf. Een ruime 7 klinkt niet heel laag, maar voor een AAA-game is dat stuk lager dan het gemiddelde en zeker ook lager dan de vorige ME-games die ieder vele negens en tienen wisten binnen te halen onder de critici.

 

Zet het in je agenda!
Releases deze week
Mass Effect: Andromeda – 23 maart – XO|PS4|PC
Toukiden 2 – 24 maart – PS4|PSVita

Edited by Ezra24rct3
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...