Jump to content

[OV] Secret Hitler #2


Dexist

Recommended Posts

maxresdefault.jpg

 

Duitsland, 1933.

Het is de liberalen versus de fascisten. De fascisten proberen ten kosten van alles om de macht in handen te krijgen, ze proberen ongezien Hitler naar voor te schuiven en deze te bekronen als leider! Echter er is een probleem, althans voor de fascisten, ze zijn niet alleen. De liberalen proberen ook om de macht in handen te krijgen, en uit te vogelen wie deze verschrikkelijke fascisten wel niet zijn! Er is alleen één probleem, de liberalen weten niet wie hun mede-liberalen zijn, laat staan dat ze überhaupt weten wie de fascisten zijn! In tegenstelling tot de fascisten, die weten namelijk wel wie hun mede-fascisten zijn, en ze weten zélfs wie de geheime Hitler is! Het is dus taak om van de andere partij te winnen. Voor de liberalen zal dit een lastige klus zijn, wie kunnen zij vertrouwen? Wie juist niet? Wie zal toch die geheime Hitler zijn?

 

Aan het begin van het spel krijg iedereen willekeurig een rol toegewezen, je bent liberaal of je bent fascist. Als je fascist bent, heb je de kans om de rol 'secret Hitler' te krijgen. De fascisten krijgen, na de rolverdeling, te weten wie hun mede-fascisten zijn, ook zullen ze weten wie Hitler is. Hitler weet echter niet wie zijn fascisten zijn*. De fascisten moeten dus ongemerkt doorgeven dat Hitler hen kan vertrouwen. De liberalen moeten juist proberen te achterhalen wie ze niet kunnen vertrouwen.

 

Na de rolverdeling zal de president een chancellor kiezen, de president wordt in de eerste ronde willekeurig gekozen, daarna schuift het presidentschap steeds een plaats op. De president zal een chancellor kiezen op basis van of hij hem/haar vertrouwt, of juist niet! De president en de chancellor hebben dan, voor één ronde, de macht in handen. Maar niet voor dat de overige liberalen en fascisten hebben gestemd. Zij bepalen of de huidige president en chancellor de macht überhaupt in de handen mogen krijgen! Stem het merendeel in, dan zal de president 3 kaarten van een stapel pakken. Deze stapel bevat kaarten met verschillende policies, bestaande uit 11 fascistische en 6 liberale policy kaarten. De president legt één van de drie kaarten weer terug en geeft de overige twee aan de chancellor. Waarna hij bepaald welke policy hij wil uitvoeren. Is het een 'goede' liberale policy, of een 'slechte' fascistische policy? Heeft de chancellor keuze gehad? Misschien kreeg hij wel twee 'goede' of zelf twee 'slechte' kaarten in handen. Ligt het dan aan de president? Of had de president gewoon geen geluk bij het pakken van de kaarten?

 

De liberalen zullen winnen als er 5 liberale policies zijn doorgevoerd, de fascisten zullen winnen als er 6 fascistische policies zijn doorgevoerd. Het is dus van belang om te zorgen dat je de huidige president+chancellor vertrouwt! Natuurlijk zijn er ook andere manieren om te winnen, en zijn er andere regeltjes waaraan je je moet houden, deze kan je straks lezen in de posts hieronder.

Meer informatie kan je ook hier vinden. Daarnaast mag je alles vragen in dit topic.

 

Deelname:

Lijkt het je leuk om mee te doen, en heb je altijd al gefantaseerd om in het geheim Hitler te zijn? Wacht niet langer en doe mee! Het spel zal speelbaar zijn vanaf 5 mensen. Wacht niet langer en geef je op door te zeggen dat je deelneemt in dit topic!

 

Het spel zal in de loop van volgende week starten. Je kan je opgeven tot en met zondag 4 juni. Zondag 11 juni

 

Namens de organisatie al vast veel succes en plezier!

 

@Dexist & @Bassieboy35

 

 

* bij 5 of 6 deelnemers weet Hitler wel wie de fascisten zijn.

 

 

Deelnemerslijst:

@Votair

@FrankyFourFingers

@ThunderDuck

@SpacyColours

 

 

 

Link to comment
Delen op andere websites

 

Spel verloop:

 

President/chancellor nominaties. 

 

Aan het begin van het spel wordt willekeurig een van de deelnemers als president aangewezen. (de volgende rondes wordt de president steeds een plek op geschoven). Aan hem de taak om een chancellor te kiezen, hij maakt keuze zelf, maar mag vanzelfsprekend dit overleggen met de rest. 

 

Wanneer de president weet wie hij aan zijn zijde wil hebben als chancellor zegt hij het volgende:  Ik, de president, nomineer Pietje als mijn chancellor. Dit zegt hij in het speltopic.

 

Stemronde.

 

Dan is nu de stemronde aangebroken. Iedereen, ook de president en chancellor moeten stemmen. Men stemt of zij het eens zijn met het zojuist genomineerde koppel. 

 Via PB aan de organisatie laat je je stem weten. Door simpel weg  "Ik stem voor/tegen President Klaas en Chancellor Pietje" te zeggen.  Je uiteindelijke stem moet dus via PB! Wel mag je natuurlijk overleggen in het topic

 Daarna zal de organisatie, mits all stemmen binnen zijn, de uitslag bekend maken, let op de stemmen worden ook openbaar gemaakt, het geschied alleen via de PB omdat het niet mogelijk is om allemaal tegelijk te stemmen. 

 

Alleen bij een meerderheid aan stemmen worden de president en chancellor gekozen, geen meerderheid? Dan volgt er een nieuwe nominatie ronde. Wordt er 3x achterelkaar tegen gestemd? Dan heerst er chaos en zal de bovenste kaart van de policy stapel meteen worden omgedraaid en op tafel worden gelegd. 

 

Uitvoerende ronde.

 

Mocht het President en Chancellor koppel door de stemronde zijn gekomen dan mogen zij een nieuwe wet uit voeren.

De president pakt de bovenste 3 kaarten van de policy stapel (krijgt deze via PB van de organisatie) En bekijkt deze aandachtig, en legt eentje weg. De overige twee geeft hij door aan de Chancellor (Hij zegt in de PB welke kaarten hij doorgeeft) 

De Chancellor krijgt te horen van de organisatie welke twee kaart hij heeft gekregen van de President, nu moet de Chancellor één van deze kaarten spelen en de andere wegleggen.  

 

Nadat de kaart op tafel ligt begint ronde twee en wordt volgende aan tafel president.

De chancellor verzint ook een liberale of fascistische wet bij het spelen van zijn kaart, het kan dus zo maar zijn dat een liberaal een fascistische wet moet uitvoeren (en andersom).

 

Bij bepaalde fascistische kaarten (aantallen die op tafel liggen) krijgt de huidige president bepaalde extra's. Deze extra's worden uitgelegd als we weten hoeveel mensen mee doen.  

 

Hoe wordt er gewonnen?

 

De liberalen winnen door 5 liberale wetten uit te voeren. Of door het vermoorden van Hitler (presidenten krijgen bepaalde krachten om dit te doen)

De Fascisten winnen door 6 fascistische wetten uit te voeren. Of door te zorgen dat Hitler chancellor wordt, het is namelijk zo dat als er al 3 fascistische kaarten op tafel liggen én Hitler wordt verkozen tot chancellor dat er dan kan worden gevraagd "Chancellor ben jij Hitler?" Is dit het geval dan winnen de fascisten. 

 

Extra info

klik en klik

 

 

 

Link to comment
Delen op andere websites

Gast
Dit onderwerp is gesloten.
  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...