Jump to content
  • Sign Up
Dutchy3010

Introductie XP-systeem

Recommended Posts

Dutchy3010

Het oude super- en megaledensysteem is na exact 14 jaar (feest! :dans:) toe aan vernieuwing. Daarom introduceren wij nu het XP-systeem.

 

Een groot nadeel van het huidige super- en megaledensysteem is de non-transparante procedure en handmatig stemmen en promoveren. Dit zorgt voor een soms ietwat (te) loom proces. Het idee achter het XP-systeem is om transparant én objectief elke maand promoties/degradaties te laten plaatsvinden. Daarom is de promotie naar superlid (of degradatie naar lid) vanaf heden afhankelijk van het aantal behaalde XP. Daarbij hebben we geen onderscheid meer gemaakt tussen super- en megaleden. De megaledengroep is derhalve opgeheven.

 

XP kan op de volgende wijzen worden behaald:

- Een post in een GTA forum: 3 XP

- Een post in een postcount-forum buiten GTA: 1 XP

- Forumaward: 250 XP

- Achievements: XP afhankelijk van goud-zilver-brons. XP voor achievements worden later toegekend, wanneer achievement-systeem weer helemaal "up and running" is.

 

Forumcrewleiders (@Foreigner97 en @NandroDavids) en admins hebben daarnaast de optie om aan posts met bijzondere bijdrage een extra XP toe te kennen. Posts waaraan door een forumcrewlid of admin een extra XP is toegekend, is rechtsonderin de post gemarkeerd (zie bijvoorbeeld dit nieuwsbericht). Voorts kan in de toekomst voor speciale gelegenheden afzonderlijk extra XP worden toegekend, bijvoorbeeld voor het organiseren of winnen van een contest of GTA meeting.

 

Voor promotie naar superlid (of het blijven van superlid) moet maandelijks 100 XP worden behaald. Hierbij wordt gekeken naar het gemiddelde over de afgelopen 3 maanden, om de rigiditeit wat te verminderen. Dit komt neer op gemiddeld 1 GTA of 3 overige posts per dag (zie hieronder voor het verdienen van XP-punten). Natuurlijk wordt bij additionele XP dit gemiddelde nog lager. Wij denken dat dit een redelijk maatstaf is, maar uiteraard is dit nog een beetje "trial and error". Wellicht wordt dit in een later stadium verhoogd dan wel verlaagd, maar uiteraard laten wij dat jullie weten.

 

In een overgangsregeling voor de huidige SL/ML is voorzien. Alle huidige ML's zijn nu superlid en hebben een "voordeel" van de te verkrijgen XP in de toekomst.

 

Zowel op ieders profiel als op ieders miniprofiel (naast de post) is een totaal aantal behaalde XP en actieve XP weergegeven (mits meer dan 0!). Een overzicht van behaalde XP vandaag, de afgelopen week, de afgelopen maand en de afgelopen 3 maanden kan je hier vinden (of bovenaan via Activiteit > "Top XP-verdieners van vandaag"). Tevens is een block op de forumindex te vinden.

 

Uiteraard staan wij open voor jullie vragen, opbouwende kritiek en suggesties. Daarnaast horen we graag eventuele kinderziekten die ongetwijfeld nog te vinden zijn. :)

 

Met de credits voor @Thundercover voor het maken van het systeem!

Share this post


Link to post
Share on other sites
PrioX

Top dat het er uiteindelijk is! Hopelijk valt het in de smaak. :dans:

Share this post


Link to post
Share on other sites
DDT Dorus

goed systeem, dan ben je ook terecht een super lid of mega lid, en zijn er geen discussies mogelijk.

Share this post


Link to post
Share on other sites
aron24

Top dat dit er is! Werkt dit ook met terugwerkende kracht? :puh: 

 

Waarom hebben superleden geen kleur meer? :N

Edited by aron24

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thundercover

Actieve XP is het aantal XP dat je de afgelopen drie maanden hebt behaald. Hier wordt dus promotie/degradatie op gebaseerd. Totale XP is al je behaalde XP sinds je registratie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
TryX

aha, dus met het posten van deze reactie verdien ik 1 XP :-)

Edited by TryX

Share this post


Link to post
Share on other sites
NicolaB

Interessante ontwikkeling. Ik hoop dat dit de activiteit op het forum wat verhoogt :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
NandroDavids

Interessant systeem, ben benieuwd of het wat 'verrassende' Superleden op gaat leveren en wat het met de algemene activiteit doet :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
MegaPilot

Ik vind dit systeem heel naaiend naar de (ex-)Megaleden toe. Ik ben actief sinds 2008 en in die 9 jaar was ik niet altijd een voorbeeld, toegegeven, maar in het overgrote deel beschouw ik mezelf toch wel als een meerwaarde voor het forum. Nu ben ik 3 jaar Megalid en als ik niet snel weer elke maand serieus actief word, verlies ik binnenkort mijn rechten om in het SL+forum te posten. Eerlijk is eerlijk, het is grotendeels door dat forum dat ik hier ben blijven hangen. Nu word ik daar binnenkort onverbiddelijk uitgegooid. Jammer, maar dit gaat mij eerder naar de uitgang van het forum doen begeven dan dat het mij zal prikkelen om weer actief als vanouds te worden. Tevens vind ik het vreemd dat Superleden zich constant zouden moeten bewijzen terwijl alle rangen daarboven dat niet moeten doen. Dat is toch gewoon niet eerlijk?

 

Wat ik tevens ook niet eerlijk vind is dat forumawards recht geven op maar liefst 250 XP. Als ik 1 ding geleerd heb na al die jaren van forumawards, dan is het wel hoe verschrikkelijk oneerlijk die awards zijn. Nu kan ik na al die jaren nog steeds de gentleman uithangen en geen namen noemen, maar het beste voorbeeld moet toch wel zijn op welke manier Kai-ShockWave "Beste Lid" van mij afsnoepte indertijd. Kai was in vergelijking met mij zo goed als niet actief in de fora, maar had een bloeiende multiplayer clan. En wat gebeurde er? Al z'n clanleden stemden op hem. Sorry, ik verdiende het toen gewoon. Ik weet niet exact meer hoeveel leden me na die awards op de één of andere manier gecontacteerd hebben omtrent die uitslag, maar het liedje was telkens hetzelfde: "Kai heeft gewonnen door z'n clan." En die tendens heb ik bij de forumawards wel vaker gezien. Het ging 'm vaker om populariteit dan om het echt verdienen van een award, en nu ga je je hele rangensysteem daarop baseren? 250 XP voor een award is al belachelijk veel en dan krijg je er nog eens XP bij voor achievements(tel daar nog eens bij dat er achievements zijn gerelateerd aan awards).

 

Ik verwacht niet dat deze post iets van wijzigingen zal teweeg brengen, zo naïef ben ik na al die jaren op dit forum hier niet. Beschouw dit maar als de verklaring als ik straks niet meer actief ben op dit forum.

Edited by MegaPilot

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lars

Gaaf idee! Misschien is dat voor sommige leden juist een doel om meer te posten & actief te zijn :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sir_Ballas
3 minuten geleden, Larsiexd zei:

Gaaf idee! Misschien is dat voor sommige leden juist een doel om meer te posten & actief te zijn :) 

Dat is het zeker :7

Share this post


Link to post
Share on other sites
Faenty.
19 minuten geleden, MegaPilot zei:

- tekst -

Sorry hoor, maar claim je nu serieus dat je het beste lid had moeten winnen? Je kunt toch niet serieus jezelf hier beste lid gaan kronen :7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...