Jump to content

Introductie XP-systeem


Dutchy3010

Recommended Posts

Het oude super- en megaledensysteem is na exact 14 jaar (feest! :dans:) toe aan vernieuwing. Daarom introduceren wij nu het XP-systeem.

 

Een groot nadeel van het huidige super- en megaledensysteem is de non-transparante procedure en handmatig stemmen en promoveren. Dit zorgt voor een soms ietwat (te) loom proces. Het idee achter het XP-systeem is om transparant én objectief elke maand promoties/degradaties te laten plaatsvinden. Daarom is de promotie naar superlid (of degradatie naar lid) vanaf heden afhankelijk van het aantal behaalde XP. Daarbij hebben we geen onderscheid meer gemaakt tussen super- en megaleden. De megaledengroep is derhalve opgeheven.

 

XP kan op de volgende wijzen worden behaald:

- Een post in een GTA forum: 3 XP

- Een post in een postcount-forum buiten GTA: 1 XP

- Forumaward: 250 XP

- Achievements: XP afhankelijk van goud-zilver-brons. XP voor achievements worden later toegekend, wanneer achievement-systeem weer helemaal "up and running" is.

 

Forumcrewleiders (@Foreigner97 en @NandroDavids) en admins hebben daarnaast de optie om aan posts met bijzondere bijdrage een extra XP toe te kennen. Posts waaraan door een forumcrewlid of admin een extra XP is toegekend, is rechtsonderin de post gemarkeerd (zie bijvoorbeeld dit nieuwsbericht). Voorts kan in de toekomst voor speciale gelegenheden afzonderlijk extra XP worden toegekend, bijvoorbeeld voor het organiseren of winnen van een contest of GTA meeting.

 

Voor promotie naar superlid (of het blijven van superlid) moet maandelijks 100 XP worden behaald. Hierbij wordt gekeken naar het gemiddelde over de afgelopen 3 maanden, om de rigiditeit wat te verminderen. Dit komt neer op gemiddeld 1 GTA of 3 overige posts per dag (zie hieronder voor het verdienen van XP-punten). Natuurlijk wordt bij additionele XP dit gemiddelde nog lager. Wij denken dat dit een redelijk maatstaf is, maar uiteraard is dit nog een beetje "trial and error". Wellicht wordt dit in een later stadium verhoogd dan wel verlaagd, maar uiteraard laten wij dat jullie weten.

 

In een overgangsregeling voor de huidige SL/ML is voorzien. Alle huidige ML's zijn nu superlid en hebben een "voordeel" van de te verkrijgen XP in de toekomst.

 

Zowel op ieders profiel als op ieders miniprofiel (naast de post) is een totaal aantal behaalde XP en actieve XP weergegeven (mits meer dan 0!). Een overzicht van behaalde XP vandaag, de afgelopen week, de afgelopen maand en de afgelopen 3 maanden kan je hier vinden (of bovenaan via Activiteit > "Top XP-verdieners van vandaag"). Tevens is een block op de forumindex te vinden.

 

Uiteraard staan wij open voor jullie vragen, opbouwende kritiek en suggesties. Daarnaast horen we graag eventuele kinderziekten die ongetwijfeld nog te vinden zijn. :)

 

Met de credits voor @Thundercover voor het maken van het systeem!

Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 67
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • TryX

    10

  • Guardian1980

    5

  • Thundercover

    4

  • aron24

    4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ik vind dit systeem heel naaiend naar de (ex-)Megaleden toe. Ik ben actief sinds 2008 en in die 9 jaar was ik niet altijd een voorbeeld, toegegeven, maar in het overgrote deel beschouw ik mezelf toch wel als een meerwaarde voor het forum. Nu ben ik 3 jaar Megalid en als ik niet snel weer elke maand serieus actief word, verlies ik binnenkort mijn rechten om in het SL+forum te posten. Eerlijk is eerlijk, het is grotendeels door dat forum dat ik hier ben blijven hangen. Nu word ik daar binnenkort onverbiddelijk uitgegooid. Jammer, maar dit gaat mij eerder naar de uitgang van het forum doen begeven dan dat het mij zal prikkelen om weer actief als vanouds te worden. Tevens vind ik het vreemd dat Superleden zich constant zouden moeten bewijzen terwijl alle rangen daarboven dat niet moeten doen. Dat is toch gewoon niet eerlijk?

 

Wat ik tevens ook niet eerlijk vind is dat forumawards recht geven op maar liefst 250 XP. Als ik 1 ding geleerd heb na al die jaren van forumawards, dan is het wel hoe verschrikkelijk oneerlijk die awards zijn. Nu kan ik na al die jaren nog steeds de gentleman uithangen en geen namen noemen, maar het beste voorbeeld moet toch wel zijn op welke manier Kai-ShockWave "Beste Lid" van mij afsnoepte indertijd. Kai was in vergelijking met mij zo goed als niet actief in de fora, maar had een bloeiende multiplayer clan. En wat gebeurde er? Al z'n clanleden stemden op hem. Sorry, ik verdiende het toen gewoon. Ik weet niet exact meer hoeveel leden me na die awards op de één of andere manier gecontacteerd hebben omtrent die uitslag, maar het liedje was telkens hetzelfde: "Kai heeft gewonnen door z'n clan." En die tendens heb ik bij de forumawards wel vaker gezien. Het ging 'm vaker om populariteit dan om het echt verdienen van een award, en nu ga je je hele rangensysteem daarop baseren? 250 XP voor een award is al belachelijk veel en dan krijg je er nog eens XP bij voor achievements(tel daar nog eens bij dat er achievements zijn gerelateerd aan awards).

 

Ik verwacht niet dat deze post iets van wijzigingen zal teweeg brengen, zo naïef ben ik na al die jaren op dit forum hier niet. Beschouw dit maar als de verklaring als ik straks niet meer actief ben op dit forum.

Bewerkt: door MegaPilot
Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...