Jump to content

Sportkenners 2018 - Hoofdtopic


Cabyon
 Share

Recommended Posts

SKSIG.png.57fb9e4fd59cfc62c78ebe4fd1a2a2af.png

 

Welkom bij Sportkenners 2018! In dit topic vind je meer informatie over de - inmiddels traditiegetrouwe - editie van 2018. Dit jaar ben ik jullie host. Vanwege het starten iets later in het jaar (het kan nog, het kan nog!) hebben we helaas leuke evenementen zoals March Madness, het schaatseizoen en enkele voorjaarsklassiekers in wielrennerij gemist. Maar, niet getreurd! We starten vol overgave en met verve dit jaar. 

 

Allereerst: hoe doe je mee? Dit topic is voor aankondigingen. Je zal mij een PM moeten sturen met een titel die ik in de post zal uitleggen. Normaliter moet je een lijstje invullen met, zeg, de scores van voetbalwedstrijden of de top 5 finishers in een grote ronde van het wielrennen. Elke ronde is vrijblijvend; aan het eind van het jaar zal de wisselbeker worden uitgereikt aan het lid met de meeste punten. Thans geldt dus ook: hoe vaker je mee doet, hoe meer je de kans hebt om uiteindelijk te winnen! Het aantal punten dat je kan verdienen is per post uitgelegd. Voor vragen kan je naar het reactietopic.

 

Opgelet: voor de winnaar is er de virtuele wisselbeker! :) Meer informatie hierover volgt naarmate het einde van dit jaar in zicht komt.

 

Tussenstand

NAAM PUNTEN
NandroDavids 74
Thundercover 60
Guardian1980 57
aron24 42
SpacyColours 4
Carfferd 2
Dexist 0

 

 

Kalender 

Legenda
Kleur Betekenis
Clean Prono moet nog uitgeschreven worden
Rood Inschrijfdatum open
Blauw Inschrijfdatum verlopen, toernooi loopt nog, uitslag nog niet gepost
Doorhalen Toernooi afgelopen, uitslag gepost

 

 

 

 

 

 

 

 

De kalender van deze editie Sportkenners is (voorlopig) als volgt:

15 april - Amstel Gold Race (wielrennen)

29 April - GP van Azerbeidzjan (Formule 1)
4 mei - Giro d'Italia (wielrennen)
20 mei - Roland Garros (tennis)
14 juni - FIFA WK mannen (voetbal)
7 juli - Tour de France (wielrennen)
6 augustus - Europese Kampioenschappen (atletiek)
9 september - GP van San Marino (MotoGP)
13 oktober - Il Lombardia (wielrennen)
30 november - EK Handbal Dames (handbal)

12 december - FIFA WK mannen voetbal voor clubs (voetbal)

Link to comment
Share on other sites

SKSIG.png

 

We gaan meteen voortvarend van start met de Amstel Gold Race. De Brabantse Pijl is verreden, wat betekent dat de Ardennenklassiekers aan de beurt zijn. Na de verschrikkelijke tragedie tijdens Parijs-Roubaix is het te hopen dat de wielrenners het goed verwerken en hoe anders door te fietsen? De AGR is misschien de saaiste Ardennenklassieker, maar niet minder voorspelbaar. Dol door het keren door het Limburgse heuvellandschap finishen de renners uiteindelijk in Vilt-Valkenburg. De Cauberg wordt in de laatste kilometers gemeden. Na de drie grote lussen vorige jaar was de Belg Philippe Gilbert de winnaar. Wie wordt dat dit jaar? De startlijst vind je hier.

 

Stuur mij een PB met de titel SK: AGR met de volgende vragen en antwoorden:

Wie wint de Amstel Gold Race?

Wie is de beste Nederlander in de Amstel Gold Race?

Wie is de beste Belg in de Amstel Gold Race?

Hoe wordt er gewonnen? Solowinst, sprint klein groepje (5 renners of minder) of sprint grote groep (meer dan 5 renners)?

Voor het goed voorspellen van de winnaar krijg je drie punten. Indien je de beste Nederlander en beste Belg goed voorspelt krijg je ieder één punt. Voor het voorspellen van de manier van de eindzege krijg twee punten.

 

Inzenden kan tot zondag 15 april, 12:00 uur

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

SKSIG.png

 

De Amstel Gold Race is verreden. De winnaar was Michael Valgren Andersen. Een verassende winnaar, die niemand dan ook goed had. Hij won de race sprintend in een klein groepje. Tim Wellens was de beste Belg, de onbekende Oscar Riesebeek de beste Nederlander. De punten:

 

NAAM

aron24 3
NandroDavids 3
Thundercover 2
Dexist 0

 

aron24 en NandroDavids voorspelden beiden de juiste Belg op de hoogste plaats en de manier waarop de koers gewonnen werd. Thundercover had dit laatste ook goed, maar ging de mist in bij de overige vragen. Geen punten voor Dexist, helaas: volgende keer beter! Overigens, @Thundercover, je dichtte Tiesj Bennoot per abuis de Nederlandse nationaliteit toe. Dit is fout. Hij is Belg. Indien hij hoger zou zijn geëindigd dan Wellens had ik je (overigens) geen punten toegekend. 

 

Volgende stop: de GP van Azerbeidzjan. Klik op de knop 'Volgen' rechtsboven zodat je geen mogelijkheid om in te zenden mist! :) Het inzendtopic voor de GP volgt binnen afzienbare tijd. Vroem vroem, tot dan!

Link to comment
Share on other sites

SKSIG.png

 

Van België naar Azerbeidjan: komende zondag wordt de GP van Azerbeidzjan verreden. Ja, je kan nu al inzenden, want ik zal de inschrijftermijn vervroegd sluiten. Reden? Nee, niet dat het zo makkelijk voorspelbaar is, maar ik wil graag dat jullie - onder andere - voorspellen wie de poolpositie gaat pakken. De GP van Azerbeidzjan is een vrije recente race en dit jaar zal het weer een editie worden die men niet (of wel?) in de het geheugen zal zetten. Stoffel Vandoorne en Max Verstappen staan beide aan de start. Welke positie gaan ze pakken? En, natuurlijk, de hamvraag: wie wint? De race zelf begint zondag 29 april rond twee uur 's middags. Info over de GP hier, info over welke coureurs er deelnemen (de huidige stand) hier. Meedoen?

 

Stuur me een PB met de titel SK: GP van Azerbeidzjan met de volgende vragen en antwoorden:

 

Wie staat op pole position bij de GP van Azerbeidzjan? (1 punt)


Wie wordt de winnaar van de GP van Azerbeidzjan? (3 punten)


Op welke plaats eindigt Stoffel Vandoorne? (2 punten)


Op welke plaats eindigt Max Verstappen? (2 punten)

 

Let op! Inzenden kan tot zaterdag 28 april 12.00 uur, dus NIET vóór de daadwerkelijke race; zend in vóór de kwalificatie. Inzendingen ná zaterdag 28 april 12.00 uur worden logischerwijs niet meegenomen.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

SKSIG.png

 

De GP van Azerbeidzjan 2018 is verreden. Winnaar was Lewis Hamilton. Drie inzenders hadden dat goed. De vierde wist wél de juiste man op de polepositie te zetten (Sebastian Vettel) maar wist niet de winnaar juist te raden. Jammer van het uitvallen van Verstappen: de meeste van jullie zetten hem op een vijfde plek in de eindklassering. Frappant detail was dat jullie heel dicht bij de uiteindelijke eindplaats van Stoffel Vandoorne waren. Een enkeling zat op de 11de plek, de rest op nummer 10.. hij werd uiteindelijk negende.

 

De punten in deze ronde:

NAAM PUNTEN
NandroDavids 3
Guardian1980 3
aron24 3
Thundercover

1

 

De ranglijst is geüpdatet. Opgelet: de opening van de inzendingen voor de Giro d'Italia begint morgen!

Link to comment
Share on other sites

SKSIG.png

 

Wel, het was niet 'morgen', maar hier alsnog de post voor de eerste grote ronde van het jaar, die zaterdag begint in Jeruzalem: de Giro d'Italia. 21 dagen voeren wielrenners hevige strijd op het vlakke, in de bergen en tegen de klok in. Dit keer zal Tom Dumoulin proberen zijn titel te verdedigen. Voor de gelegenheid kan je in deze ronde flink wat punten winnen. Ben er dus zeker van om in te zenden: door redelijk te scoren kan je hier je basis leggen om mee te blijven doen voor de winst in komende rondes. Naast het aantal etappezeges voor de Belgen en Nederlanders (en naast, natuurlijk, het voorspellen van de uiteindelijke winnaar in de eindklassering) moet je je ook wagen aan drie andere voorspellingen. Dit zijn de beste sprinter en de winst van het ploegenklassement.. en dan de wilcard. Rit veertien is een ontzettend zware bergetappe, met de eindstreep op de mythische Monte Zoncolan, een ware Alpenmonster die menig renner met zeer grote tegenzin tegemoet ziet. Voorspel de winnaar van etappe veertien juist en je krijgt een flink aantal punten. Startlijst vind je hier & algemene info hier. Voor updates tijdens de race (van 4 mei t/m 27 mei) kan je het beste terecht op http://www.cyclingnews.com.

 

Stuur mij een PB met de titel SK: Giro met de volgende vragen en antwoorden: 

Wie wint de Giro d'Italia? (5 punten)


Hoeveel etappezeges behalen Nederlanders in de Giro d'Italia? (4 punten)


Hoeveel etappezeges behalen Belgen in de Giro d'Italia? (4 punten)


Wie wint de rode trui in de Giro d'Italia (meest consistente sprinter)? (3 punten)


Wie wint het ploegenklassement? (3 punten?)


Wie wint etappe 14 (bergrit met finish op de Monte Zoncolan?) (5 punten)
[vul hier een naam in]

Omdat ik deze post iets later online zet (de Giro begint de facto morgen al) kan je inzenden tot zondag 6 mei, 18.00 uur. Let op: na deze datum mag je niks meer wijzigen aan je inzending. Succes!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

SKSIG.png

 

We gaan door! De Giro wordt inmiddels verreden, maar het is nog lang niet zeker wie wint. Maandag 21 mei officieel begint het Les Internationaux de France de Roland-Garros in Parijs, één van de vier Grand Slams. Voor de gelegenheid doen wij bij Sportkenners er aan mee. Dus hou je rackets thuis, maar ben er zeker van om te in te zenden! Zie hier de startlijst. Iedereen kan meedoen, ook wanneer je eerder nog niet hebt ingezonden in deze editie. :)

 

Stuur mij een PB met de titel SK: Roland Garros en de volgende vragen en antwoorden:

 

1. Welke 8 mannen halen de kwartfinale? (1 punt per stuk)

2. Wie wint het mannentoernooi? (3 punten, 2 punten indien het de verliezend finalist is)

3. Welke 8 vrouwen halen de kwartfinale? (1 punt per stuk)

4. Wie wint het vrouwentoernooi? (3 punten, 2 punten indien het de verliezend finalist is)

 

Insturen kan tot en met zondag 20 mei 23.59 uur.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

SKSIG.png

 

Chris Froome trok aan het langste eind in de editie 2018 van de Giro D'Italia. Hij won vóór Tom Dumoulin, die tweede werd. Viviani pakte de puntentrui en Nederlanders en Belgen behaalden beide één ritzege. Het ploegenklassement was een prooi voor Team Sky. Diegene die dit allemaal goed had was @NandroDavids, die dus een flinke slag slaat in de race voor de felbegeerde wisselbokaal. Maar denk niet dat het al een gelopen race is: @Thundercover voorspelde dan wel de winnaar fout en het aantal ritten dat de Nederlanders zouden winnen, maar vulde als enige de naam van Froome in op het formulier als winnaar van de bergrit die eindigde op de mythische Monte Zoncolan. @Guardian1980 en @aron24 volgen op gepaste afstand van de twee heren. Het algemeen klassement is geüpdatet. De uitslag van deze ronde is als volgt:

 

NAAM PUNTEN
NandroDavids 16
Thundercover 15
Guardian1980 6
aron24 3

 

Over dik een week komt er een nieuwe ronde online, want de kicksen zullen in Rusland worden aangetrokken. Een heerlijke sportzomer, dat is het WK natuurlijk automatisch al. Ik ben nog in conclaaf met mijzelf ( :clown: ) wat het beste concept is voor de vragen en puntenindeling. Suggesties en/of opmerkingen zijn natuurlijk van harte welkom. 


Vergeet ook niet Roland Garros in de gaten te houden! Potentieel ook een puntenpakker... wie weet. 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

SKSIGWK.jpg.26c96531b65f61f8433d3dd59f2bcd44.jpg

 

Tenzij je Nederlands bent heb je er naar uitgekeken; als je Belg bent al helemaal. Het wereldkampioenschap voetbal komt er aan en begint 14 juni. 32 teams zullen strijden om de 21e editie van het meest felbegeerde landentoernooi te winnen. Er zijn veel gegadigden: Italië, Chili, Nederland ... haha, ik ben grappig. In ieder geval, het belooft een competitie te worden met de nodige drama, wat het WK aantrekkelijk maakt. Los van dat je op een willekeurige, zonnige woensmiddag twee grote landenteams tegen elkaar kan zien spelen (heerlijk, nietwaar?) moet er ook nog een prono worden ingevuld. Deze dus! Ik zal mijn gebruikelijke riedeltje zonder schroom nog een keer herhalen: ook als je nog niet hebt ingezonden voor de vorige keren kan je inzenden! Geen probleem, werkelijk waar. Er zijn veel punten te verdienen deze ronde, dus wanneer je inzend en je redelijk wat puntjes opraapt kan je meteen aansluiten bij de top-3. Ja, echt waar. Zie de hoofdpost.

 

Eerst nog even de gebruikelijke links. Voor de leken (wij houden ook van jullie, ja, echt) is hier de Wikipedia-pagina. Vergeet ook niet deze pagina van het Engelse The Guardian te checken voor een prachtig overzicht van alle teams en sterspelers. Echt, daar moet veel werk in hebben gezeten. Zoals jullie ook ongetwijfeld voor de prono zullen doen. 0_0 Goed, wat moet je inzenden? Wel, het volgende. Stuur mij een PB met de titel SK: WK 2018 met de volgende vragen en antwoorden:

 

1. Welke vier landen halen de halve finales? (2 punten per stuk)


2. Welke land wint het WK? (5 punten, 3 punten indien het de verliezend finalist is)


3. Welke ronde is het eindstation voor België? Je kan kiezen uit: groepsfase, achtste finales, kwartfinale, halve finale, finale. (4 punten)


4. Welke speler wordt de topscorer dit WK? (5 punten)


5. Welke speler maakt de meeste speelminuten dit WK? (4 punten)


6. Welke scheidsrechter fluit de WK-finale? (3 punten)

De deadline voor het insturen van je prono is donderdag 14 juni, 17.00 uur. Succes!

Link to comment
Share on other sites

SKSIG.png

 

De winnaar van de afgelopen edities van Sportkenners heeft zich herpakt. @Guardian1980 wint met zijn voorspellingen voor Roland Garros, waar Nadal vandaag de finale enkel voor de heren won. Halep pakte haar eerste Grandslamtitel bij de vrouwen. Na Guardian1980 volgen @Thundercover en @NandroDavids op minimale afstand; beiden hebben ze slechts één punt minder dan deze rondewinnaar. Een gelukje, mag dat heten. Of: gewoon goed voorspeld? In ieder geval, Guardian1980 maakte een minieme inhaalslag. @aron24 eindigde met negen punten onder de twee heren. Voor Guardian1980 is nog steeds niet onmogelijk om Sportkenners wéér aan zijn al goed gevulde prijzenkast toe te voegen, maar het lijkt er, zo ongeveer op de helft van het jaar, wel op dat Thundercover en NandroDavids gaan uitmaken wie er, op het einde (en dat is nog best, ja eigenlijk wel flink, ver) de wisselbokaal mee naar huis mag nemen. De punten:

 

NAAM PUNTEN
Guardian1980 15
NandroDavids 14
Thundercover 14
aron24 8

 

De stand is logischerwijs geüpdatet, zie hoofdpost. Ook bij deze een urgente oproep voor deze heren (die het nog niet gedaan hebben dan) en iedereen die geïnteresseerd is om je hand uit je broek te halen en vijf minuutjes van je tijd te nemen om je WK-prono in te zenden. Zie hierboven. Zou leuk zijn, ook voor de stand, want er zijn weer wat puike puntjes te verdienen. Tot snel! :)

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

SKSIG.png

 

Hallo. Daar zijn we weer. Bent u daar nog? Mooi, mooi, want de legendarische Tour de France staat weer voor de deur. Zaterdag worden de poorten van de race geopend.. euh, nou ja, vertrekken ze, snap je, en dan gaat het hele feest beginnen. Chris Froome kan opgelucht ademhalen (haha) want hij mag meedoen. Of hij met het papiertje met de uitspraak in zijn wielrentenue just in case zal rondfietsen is nog onbekend, maar het deelnemersveld is, zoals elk jaar, verre van pover en niet te onderschatten... 

 

Dit jaar fietst de TdF vanaf de westkust langs Bretagne naar Lille, om vervolgens de loodzware Alpen en Pyreneeën aan te doen. Het lijdt geen twijfel dat daar de strijd wordt beslecht, zeker met een rit zoals Alpe d'Huez in het vooruitzicht. Of worden de tijdritten belangrijk? De editie van dit jaar herbergt naast een individuele tijdtest ook een teamtijdrit. Of worden er waaiers getrokken in de vlakken ritten en komen de favorieten zo op achterstand? Het kan allemaal... het is de Tour... en of ik nu sarcastisch ben mag je zelf beslissen.

 

De gebruikelijkheden: check hier het parcours, hier de startlijst en bekijk voor de leuk ook nog even de Wikipedia-pagina. Ik wil graag dat je de volgende vragen en antwoorden naar mij toestuurt:

 

1. Wie wint de Tour de France? (5 punten, 3 punten indien top-5)


2. Wie wordt de hoogst geklasseerde Belg in het algemeen klassement deze Tour de France? (4 punten)


3. Wie wordt de hoogst geklasseerde Nederlander in het algemeen klassement deze Tour de France? (4 punten)


4. Hoeveel ritten wint Peter Sagan (BORA - Hansgrohe)? (3 punten)


5. Gaat een Nederlander de eindzege pakken op de Alpe d'Hueze? (Kies uit: ja / nee) (3 punten)

Om mee te doen kan je je inzending tot zondag 8 juli 12.00 uur toesturen in een PB met de titel SK: TdF. Na de deadline kun je geen wijziging meer aanbrengen in je prono. Succes!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

SKSIGWK.jpg

 

Twee weken later en de uitslag van het WK ligt alweer voor ons. Hiermee ligt het WK, ik hoor het u al zeggen, achter ons. Er waren talrijke punten te verdienen. De realiteit is vaak vreemder dan de werkelijkheid en dit WK bewijst dat volstrekt. Dat er dus een paralel universum is waar u wellicht met een of twee lekkere, pezige dames aan de rand van uw privézwembad ligt, behoort tot de mogelijkheden. Maar daar gaat deze post niet over. Ik heb de uitslag van deze ronde. Een slagveld. Met een winnaar.

 

NAAM PUNTEN
NandroDavids 7
SpacyColours 4
aron24 2
Carfferd 2
Thundercover 2
Guardian1980

2

 

NandroDavids slaat een home run door de WK-winnaar goed te voorspellen en pakt vijf belangrijke punten die hem onderscheiden van de rest. Diegene met twee punten hebben enkel Frankrijk als halve finalist juist voorspeld. SpacyColours wist als enige Engeland én Frankrijk als halvefinalist te voorspellen en eindigt de ronde op een keurige, onderscheidende tweede plaats. Velen dachten safe te spelen door Duitsland of Spanje als halve finalist te voorspellen. Ook kozen jullie vrijwel allemaal voor de kwartfinale als eindstation voor de België. Verder was er ook een pattriotistisch sentiment te onderscheiden in jullie prono's: Björn Kuipers zou de WK-finale leiden, zo wisten jullie.

 

Helaas. Bedankt voor jullie voorspellingen! De hoofdpost is geüpdatet.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

SKSIG.png

 

Wanneer Geraint Thomas met twee minuten vóór de nummer twee over de kasseien van de Champs Élysées fietst, is het niet gek te bedenken dat niemand van onze voorspellers zijn naam onder het kopje "wie wint de TdF?" had ingevuld. Onverwachts maar met verve fietste de Welshman zich naar de titel. Een enkeling had nog ijdele hoop met het opgeven van Quintana als winnaar. Begrijpelijk, gezien het parcours, maar het hele team van Movistar viel door de mand deze Tour (Quintana incluis) en, bovendien, hij kan niet opboksen tegen het tijdritgeweld van, zeg, Roglic, Froome, Thomas en Dumoulin. 

 

Indien je "nee" had geantwoord op de vraag: "Wint een Nederlander op de Alpe d'Huez?" heb ik je drie punten toegekend.


De punten:

NAAM PUNTEN
aron24 10
Thundercover 10
Guardian1980 10
NandroDavids 10


Vanzelfsprekend is de voorlopige tussenstand in de hoofdpost bijgewerkt. :)

Link to comment
Share on other sites

SKSIG.png

 

We reizen af naar Berlijn. Daar staat vanaf 6 augustus de Europese kampioenschappen op het programma. In het tot 12 augustus durende sportfestijn komen diverse sporten langs waar Europese atleten gaan uitmaken wie het beste van het continent is. De inzet is hoog - maar de prijzen ook. België is bijvoorbeeld vertegenwoordigd met de gebroeders Borlée op de 400m voor mannen en Nafissatou Thiam bij de heptathlon, de regerend Olympisch kampioene. Nederland is vertegenwoordig door onder andere de (uit vorm verkerende?) Dafne Schippers op de sprintnummers en Nadine Visser op de 100m horden voor vrouwen. Voor beide landen dus kans op zeker één medaille. Het beloven hete dagen te worden in Berlijn! 

 

Vóór je inzend raad ik je sterk aan om hier even te kijken; de namen van de atleten die meedoen staat vermeld, keurig per onderdeel en wat hun sterkste krachtmetingen zijn. Om mee te doen aan deze ronde stuur je mij de volgende vragen en antwoorden.

 

Wie eindigt op de eerste, tweede en derde plaats op de 100m bij de mannen? (3 punten indien je de atleet op de juiste plaats zet, 1 punt indien hij in de finale geraakt)
1.
2.
3.

Wie eindigt op de eerste, tweede en derde plaats op de 100m bij de vrouwen? (3 punten indien je de atleet op de juiste plaats zet, 1 punt indien zij in de finale geraakt)
1.
2.
3.

Wie eindigt op de eerste, tweede en derde plaats bij het onderdeel speerwerpen bij de vrouwen? (3 punten indien je de atleet op de juiste plaats zet, 1 punt indien zij in de finale geraakt)
1.
2.
3.

Haalt Naffisatou Thiam een medaille bij dit EK Atletiek (kies uit: ja/nee) (1 punt)


Welk land wint de meeste medailles? (3 punten)
[vul hier het land in]

Je kan tot 5 augustus 23.59 uur inzenden. Stuur mij een PB met de titel SK: EK Atletiek met daarin de bovenstaande vragen en antwoorden. Succes!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

SKSIG.png

 

Wat een editie, wat een editie! De Europese kampioenschappen atletiek vlogen voorbij, het leek de 100m wel. Die jullie moesten voorspellen trouwens en dat hebben jullie alleraardigst gedaan. Ik moet zeggen: het was ook geen sinecure, zo proberen te voorspellen, en vrijwel iedereen heeft punten gepakt - maar niet het volle pond. Jullie moesten naast de 100m voor mannen en vrouwen ook voorspellen wie het onderdeel speervrouwen voor vrouwen zou gaan winnen. Zie hier de uitslag, chronologisch, van die drie: 1, 2 en 3. Verder pakte Nafissatou Thiam een plek (goud!) en stond Groot-Britannië bovenaan in het medailleklassement.

 

De punten:

NAAM PUNTEN
Guardian1980 17
NandroDavids 14
Thundercover 12
aron24 9

 

 

Guardian1980 staat fier overeind deze ronde. NandroDavids heeft een goede rond gehad, samen met Thundercover. NandroDavids levert wel punten in. Beiden hebben ze verdienstelijk gespeeld. Helaas valt aron24 wat achter; de hoofdpost met de huidige ranglijst is bijgewerkt. Aan alle deelnemers: bedankt voor het inzenden, en sorry voor de wat latere uitslag. Dank u en tot de volgende keer! :)

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...