Jump to content

Sportkenners 2018 - Hoofdtopic


Cabyon

Recommended Posts

SKSIG.png

 

Wanneer de klok twee uur slaat 's middags ergens in het schattige staatje met de naam San Marino, begint de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini, oftewel de MotoGP van San Marino, officieel. Dik twee dozijn begenadigde motorrijders afkomstig van ruimteschip aarde zullen in het eeuwige staatje gaan uitmaken wie hier de punten gaat pakken. Momenteel staat de Spanjaard Marquez comfortabel bovenaan. Zal iemand hem van de troon stoten? De opdracht deze keer is vrij simpel: voorspel de top-5 en je pakt punten. Indien je wel iemand in de top-5 hebt voorspeld maar hij staat niet op de juiste plaats krijg je één punt. Indien je wel de juiste coureur op de desbetreffende plek hebt weten te toveren, ken ik je twee punten toe. Bekijk hier de huidige WK-stand en hier een site voor de laatste feitjes en indrukken rond het wel en wee van de MotoGP. Haha, dat rijmt.

 

Stuur mij een PB met de titel SK: MotoGP en vul simpelweg dit lijstje in met de namen van de coureurs achter de nummers:

Wie eindigt op plaats 1 t/m 5 in de MotoGP van San Marino?
1.
2.
3.
4.
5.

Je kan inzenden tot zondag 9 september, 12.00 uur.

Link to comment
Delen op andere websites

SKSIG.png

 

Nadat we allen bekomen zijn van de weerzinwekkende actie van R. Fenati stuiven we ons als Max Verstappen naar de finish. De uitslag is verrassend en weinig, uh, ik moet zeggen: niemand kreeg twee punten voor het voorspellen van de winnaar. Deze gehele ronde was moeilijk, eigenlijk. Het ging langzaam, misschien wat het zelfs wat saai voor jullie. Vergelijk het met het invullen van je belastingaangifte. Een beetje hetzelfde. Volgende keer de Ryder Cup. Leuker en boordevol met punten. Want iemand moet toch een gooi doen om @NandroDavids van de troon te stoten, @Thundercover en @Guardian1980? Dank aan jullie en aan jou, @aron24, voor het inzenden. De punten:

 

NAAM PUNTEN
aron24 4
Guardian1980 4
Thundercover 4
NandroDavids 3

 

Zoals gebruikelijk is de huidige tussenstand in de hoofdpost bijgewerkt.

Link to comment
Delen op andere websites

  • 4 weken later...

SKSIG.png

 

Zwoel vliegen we naar oktober. De Ronde van de Vallende Bladeren wordt volgende week zaterdag verreden. De Giro di Lombardia, dat is technisch de correcte naam, maar de bijnaam is zoveel mooier. Een haast poëtisch klank omvat niet echt de charme van deze wielerklassieker - of juist wel? In hun jaarlijkse ronde rond het Como-meer in Noord-Italië strijden de renners om de winst, de eeuwige roem of allebei. Het maakt niet uit of dat nou in de stromende regen of het herfstzonnetje is. Kijk hier voor het parcoursinfo, hier de voorlopige startlijst en hier de huidige ranglijst van renners in de UCI WorldTour (waar de Giro di Lombardia deel van uitmaakt). 

 

Stuur mij een PB met de titel SK: Lombardia met de volgende tien renners, van winnaar tot nummer tien:

 

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Voor iedere goed voorspelde renner ontvang je twee punten. Indien je een renner in je voorspelling hebt opgenomen maar hij staat op de verkeerde plek krijg je één punt. Je hebt tot zaterdag 13 oktober, 11.00 uur om je voorspelling in te zenden. Succes!

Link to comment
Delen op andere websites

  • 2 weken later...

SKSIG.png

 

De Ronde van Lombardije vloog voorbij, ook voor velen van jullie. Met slechts één inzending is NandroDavids per definitie de winnaar deze ronde. Proficiat met het voorspellen van de winnnaar, alhoewel hij slechts drie renners in de top tien goed voorspelde. Hij komt in totaal dus - inclusief een verdubbeling voor het voorspellen van winaar Thibaut Pinot - op vier punten.

 

NAAM PUNTEN
NandroDavids 4

 

Dank voor het inzenden, @NandroDavids. Zie het reactietopic voor een belangrijke poll. De huidige ranglijst is geüpdatet. Er zijn geen wijzigingen in dit voorlopige klassement.

 

Link to comment
Delen op andere websites

  • 1 maand later...

SKSIG.png

 

Terwijl de herfst zich een weg baant in ons leven begint 29 november het EK handbal voor dames. Met Nederland, maar zonder de Belgen. Een beetje zoals de Nations League eindronde bij het mannenvoetbal. Frankrijk is de gastvrouw voor dit toernooi en zestien landen hebben zich geplaatst voor de eindronde. Natuurlijk zal je niet alleen dingen die te maken hebben met Nederland moeten voorspellen, nee, ook andere dingetjes komen aan bod. In zijn geheel levert het een aantal flinke punten op. De hamvraag (of vegetarische, voor de veggies onder ons): wie stoot @NandroDavids van de troon? Belangrijke info (echt lezen): hier, hier en hier. De Nederlandse selectie word op 24/25 november verwacht afgerond te zijn. Volg het nieuws daarover hier. De voorspellingen:

 

1. Wie spelen in de halve finales in het EK dameshandbal 2018? (3 punten voor het juiste team)
	1.
	2.
	3.
	4.

2. Welke ronde bereiken de Nederlandse dames dit toernooi? Kies uit: groeprsonde, tweede ronde, halve finales, finale. (5 punten)
[Vul je antwoord hier in.]

3. Hoeveel landen van het voormalige Oostblok plaatsen zich voor de tweede ronde? (Montenegro, Servië, Hongarije, Roemenië, Kroatië, Rusland, Polen, Tsjechië, Slovenië). (5 punten voor het juiste cijfers).
[Vul hier het AANTAL in].

4. Wie wint de volgende wedstrijden? (2 punten voor elke goed voorspelde uitslag) (Maak je keus DIKGEDRUKT)
Spanje - Kroatië | Groep C | Montbéliard (1 december) --- SPANJE | gelijk | KROATIË
Tsjechië - Noorwegen | Groep D | Brest (3 december) -- TSJECHIË | gelijk | NOORWEGEN
Zweden - Polen | Groep A | Nantes (4 december) -- ZWEDEN | gelijk | POLEN

5. Welke nationaliteit heeft de topscoorster van dit toernooi? (4 punten)
[Vul je antwoord hier in.]

6. Welke NEDERLANDSE spelers worden na de finale in het ALL-STAR TEAM opgenomen? (3 punten voor elk goed genoemde speelster)
[Vul je antwoord hier in. Er is geen minimum aantal speelsters dat je mag noemen, wel een maximum van vijf speelsters.]

Stuur mij een PB met de titel SK: EK Handbal met je voorspellingen vóór donderdag 29 november 21.00 uur om mee te doen! :)

Link to comment
Delen op andere websites

  • 3 weken later...

SKSIG.png

 

De laatste ronde van Sportkenners 2018 is er. Dit keer knallen we het jaar uit met het voorspellen van het FIFA WK voor clubs (mannen, voetbal). Het is handig om te weten wie meedoet. In plaats van een Boca Juniors/River Plate mag je gewoon COMNEBOL invullen voor de team die de Copa Libertadores wint. Vind de voorlopige teamlijsten en spelers die meedoen hier. Op de Wikipedia-pagina kan je zien hoe het precies in elkaar zit, compleet met speelschema. Het is immers best ingewikkeld.

 

Stuur mij de volgende vragen en antwoorden:

 

1. Welke twee teams spelen tegen over elkaar in de finale? (5 punten per goed genoemd team)
[Vul hier twee teams in.]

2. Welke teams spelen tegen elkaar in de troostfinale? (5 punten per goed genoemd team)
[Vul hier twee teams in.]

3. Wie VERLIEST de finale van het FIFA WK voor clubs? (3 punten)
[Vul hier één team in.]

 

Stuur mij een PB met de titel SK: WK Clubs met de vragen en antwoorden uiterlijk woensdag 12 december 16.00 uur. Succes! :)

Link to comment
Delen op andere websites

  • 4 weken later...

SKSIG.png

 

Met het nieuwe jaar kiezen we tegelijkertijd ook voor een afsluiting - als u het, wellicht in huiselijke kring - afgelopen avond nog niet gemerkt had. Maar met 2019 komt ook een eind aan Sportkenners 2018. Een Sportkenners die laat van de grond kwam, soms een moeizaam verloop kende, niettemin doordat ook yours truly bezig was met andere zaken - en soms dingen vergat.

 

Maar ach. We zijn er nog. Dat is wat telt. Hieronder de uitslagen van de afgelopen twee rondes, te weten het EK handbal voor dames en het WK voor clubs (voetbal, mannen).

 

EK Handbal dames
NAAM PUNTEN
NandroDavids 28
Guardian1980 23
   
WK Clubs  
NAAM PUNTEN
NandroDavids 10
aron24 5

 

Met een blik op de hoofdpost is het duidelijk dat @NandroDavids beide ronden heeft gewonnen, maar wat is meer: hij wint ook Sportkenners 2018! Hij voorspelde goed de afgelopen twee rondes, des te jammer dat zijn concurrentie soms simpelweg verzuimde in te zenden, waardoor zijn aankomende overwinning nooit in gevaar is geweest. Dank voor de op- en aanmerkingen die er voor gezorgd hebben dat deze Sportkenners een bescheiden succesjes is geworden. Voor ik de volledige uitslagenlijst post, wil ik jullie mededelen dat ik dankbaar ben voor alle inzendingen en dat meedoen belangrijker is dan winnen.Maar daar zal, natuurlijk, één iemand precies het tegenovergestelde over denken. De uitslag van Sportkenners 2018:

 

Gefeliciteerd,

 

photo-7284.png.0fcabf03a2046de7668de1568b4549eb.png

@NandroDavids

112 punten

 

5c2b998d74071_Sportkenners_Wisselbekercopy.png.9a430904e70e5058ab6f0f790e0f670c.png

 

De wisselbeker is voor jou.

 

2de plaats

@Guardian1980

80 punten

 

3de plaats

@Thundercover

60 punten

 

Natuurlijk krijgt niet alleen NandroDavids iets, al krijgt hij wel 200 XP-punten voor zijn winst. Guardian1980 ontvangt 175 punten en Thundercover 150 XP-punten voor de respectievelijke tweede en derde plek. De resterende deelnemers hoeven niet te treuren; zij krijgen elk 100 XP-punten toegekend. Gefeliciteerd en bedankt voor het deelnemen, allemaal. Het was me een genoegen. Napraten kan in het reactietopic. Hieronder vind je de volledig uitslag en uitslag per ronde. Voor nu: bedankt, en tot ziens!

 

NAAM PUNTEN
NandroDavids 112
Guardian1980 80
Thundercover 60
aron24 47
SpacyColours 4
Carfferd 2
Dexist 0

 

 

De uitslag per ronde (klap de spoiler uit)

 

Spoiler
   
PER ONDERDEEL
   
Amstel Gold Race
NAAM PUNTEN
NandroDavids 3
aron24 3
Thundercover 2
Dexist 0
   
GP van Azerbeidzjan
NAAM PUNTEN
NandroDavids 3
Guardian1980 3
aron24 3
Thundercover 1
   
Giro d’Italia  
NAAM PUNTEN
NandroDavids 16
Thundercover 15
Guardian1980 6
aron24 3
   
Roland Garros  
NAAM PUNTEN
Guardian1980 15
NandroDavids 14
Thundercover 14
aron24 8
   
WK Voetbal 2018  
NAAM PUNTEN
NandroDavids 7
SpacyColours 4
aron24 2
Carfferd 2
Thundercover 2
Guardian1980 2
   
Tour de France 2018
NAAM PUNTEN
aron24 10
Thundercover 10
Guardian1980 10
NandroDavids 10
   
EK Atletiek  
NAAM PUNTEN
Guardian1980 17
NandroDavids 14
Thundercover 12
aron24 9
   
MotoGP van San Marino
NAAM PUNTEN
aron24 4
Guardian1980 4
Thundercover 4
NandroDavids 3
   
Ronde van Lombardije
NAAM PUNTEN
NandroDavids 4
   
EK Handbal dames
NAAM PUNTEN
NandroDavids 28
Guardian1980 23
   
WK Clubs  
NAAM PUNTEN
NandroDavids 10
aron24 5
Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...