Jump to content
  • Sign Up
Sign in to follow this  
PrioX

Red Dead Redemption II - Vooruitblik: DLC-model & Content updates


medium.rdr2okt7.jpg.9d09bccd7a1cd26fbf52

 

Over ongeveer drie maanden is het dan eindelijk zover. Na acht jaar wachten kunnen we ons eindelijk gaan uitleven met Red Dead Redemption II. Rockstar Games is zoals gewoonlijk gierig met het geven van informatie en beelden. Maar dankzij een aantal previews van een paar maanden geleden weten we stiekem al een hoop. Waar we nog niet veel over weten is de multiplayer. Als we terugkijken naar de release van GTA V kunnen we de eerste multiplayer informatie rond augustus of september verwachten. :eten:

 

medium.reddeadonlineclone.jpg.06e7f5bdaf

 

Red Dead Online een GTA Online kloon?
Na het succes van GTA Online proeven Rockstar Games en Take-Two Interactive uiteraard meer. Ze zullen het succes ongetwijfeld proberen te evenaren met Red Dead Online. Aan de hand van de speciale edities weten we al een paar kleine details. Zo hebben spelers kampen die zullen dienen als safehouses, vergelijkbaar met de appartementen uit GTA Online. Ook hebben de spelers een rang, hebben ze natuurlijk paarden en kunnen ze hun kleding aanpassen. Dit alles wijst er al op dat Rockstar Games grote inspiratie haalt uit GTA Online. Waar de multiplayer van Red Dead Redemption (1) veel weg had van de multiplayer van GTA IV, ziet het eruit dat Red Dead Online veel overeenkomsten gaat hebben met GTA Online. Dat is natuurlijk wel logisch. Bijna vijf jaar na de release van GTA Online draait alles nog uitstekend, zowel op het gebied van actieve spelers als inkomsten voor de ontwikkelaar en uitgever. Maar mogen we Red Dead Online straks een kloon van GTA Online gaan noemen? Beide spellen komen immers van dezelfde ontwikkelaar. 

 

Wat koop jij van je verjaardag geld? Een jacht van acht miljoen!
Shark Cards zijn berucht geworden binnen de GTA-community, en eigenlijk daarbuiten ook wel. In de begindagen van GTA Online kon je met vijf miljoen GTA Dollars flink wat spul kopen. Meerdere voertuigen, wapens, appartementen en kleding. Nu we vijf jaar verder zijn is het duidelijk dat de content die ze toevoegen steeds prijziger is geworden. Met vijf miljoen GTA Dollars kun je nu hooguit twee nieuwe voertuigen kopen. Om het in perspectief te zetten: Een Shark Card van acht miljoen GTA$ kost je €75. Met dit geld kun je een virtueel jacht kopen zonder upgrades. Wanneer je dit doet heb je zojuist een virtueel item gekocht dat nog duurder is dan het spel zelf. Maar we moeten eerlijk zijn. Hoe lelijk het soms ook is voor de consument, de ontwikkelaars en uitgevers zijn bedrijven die geld moeten verdienen, en de Shark Cash Cards financieren de kosten voor de ‘’gratis’’ updates. :sst:

 

large.BikersUpdate1.jpg.0a788974183122d0

 

Wat voor extra content kunnen we verwachten in Red Dead Online?
Het spel is nog niet verschenen en we gaan al speculeren over de content die ze mogelijk kunnen toevoegen aan Red Dead Online. GTA Online had tal van gratis updates met ieder een thema: Business, Heists, Races, Bikers, Nightlife, Gunrunning, etc. Maar veel van deze thema’s zullen niet van toepassing zijn in het Wilde Westen. Maar als we aan de hand van het verleden een richting moeten bepalen is de kans groot dat we opnieuw thematische updates te zien krijgen. Rockstar Games heeft met het uitbrengen van updates voor GTA Online ook geluisterd naar de community. Er is content toegevoegd waar om gevraagd werd. Mocht je iets willen zien (of juist niet) in Red Dead Online dan is het denk ik verstandig om je stem goed over het internet te verspreiden en je wensen goed duidelijk te maken. Als community sta je samen sterk. Dat feit hebben we het afgelopen jaar wel gezien met het debacle rondom Star Wars Battlefront II waarbij EA en DICE tegen de wil van de community in allerlei slechte beslissingen hadden genomen. We zijn maanden verder en veel van deze beslissingen zijn inmiddels teruggedraaid op basis van feedback.

 

medium.rdrundead.jpg.2586eee45774ecc45aa

 

Wacht! We vergeten het vergeten fenomeen: Story Mode DLC.

Maar wat dachten jullie van de story mode DLC? Je weet wel, extra content voor de singleplayer waar zoveel spelers van houden, en juist datgene wat GTA V nooit gehad heeft. Als we Rockstar Games en Take-Two Interactive moeten geloven wordt zoiets bepaalt door het spel zelf. Wanneer een spel geschikt is voor een Story Mode DLC en deze ook nodig heeft dan zal deze er komen. Volgens Rockstar en Take-2 waren extra verhaaltjes voor Trevor, Michael en Franklin niet nodig en hebben ze al hun tijd en energie in GTA Online gestoken. Maar gaat dit opnieuw met Red Dead Redemption II gebeuren? Die kans is natuurlijk aanwezig. Ik persoonlijk acht de kans wel wat kleiner. Met de bak stront die Rockstar en Take-2 over zich heen hebben gekregen voor het niet uitbrengen van een Story Mode DLC voor GTA V hebben ze hun lesje wel geleerd. Ik zie Arthur Morgan, net als John Marston, wel schitteren in een extra verhaallijn voor de Story Mode. Misschien is het al een kleine hint dat er bij de speciale editie een extra missie zit. Er is nu dus al extra content in de vorm van missies beschikbaar. Maar in de multiplayer zit het meeste geld, en dat zullen zij ook zeker weten. ;) 

 

Wat zijn jouw wensen voor het DLC-model van Red Dead Redemption II en Red Dead Online? Laat het ons weten in de reacties!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

Schumy7_Patriot

Mijn editie staat al gepreordered. Special edition met kistje, spannend.

 

En in gta online the gouden revolver al unlocked. Ik hoop dat die map die ik gezien heb ook daadwerkelijk de map gaat worden. Dus met de red dead 1 map volledig terug.

513eedd4edc2e3c3acd4d1e496adb54f.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
TerrorMau5

begin me steeds meer te ergeren aan rockstar games. weet niet waarom maar de manier waarop hun alles promoten begin zelfs te vergeten dat red dead 2 dit najaar uitkomt. 

Edited by TerrorMau5

Share this post


Link to post
Share on other sites
Phoenyxar
Op ‎21‎/‎07‎/‎2018 om 11:22, Schumy7_Patriot zei:

Ik hoop dat die map die ik gezien heb ook daadwerkelijk de map gaat worden. Dus met de red dead 1 map volledig terug.

De oorspronkelijke kaart die ik hier had gezien had enkel West Elizabeth, deze volledige kaart is pas later gekomen, dus ik zou er niet te veel op hopen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...