Jump to content
PrioX

Valsspeelsoftware-maker moet $150,000 betalen aan Take-Two Interactive


Exact twee maanden geleden konden wij jullie berichtten over Jhonny Perez. De man uit Florida verkocht valsspeelsoftware voor GTA Online waarbij spelers oneerlijke voordelen kregen. Take-Two Interactive, het moederbedrijf van Rockstar Games, kreeg hier lucht van en heeft Perez voor de rechter gesleept nadat hij geen gehoor gaf aan voorstellen van het bedrijf om hiermee te stoppen. Perez zou de auteursrechten hebben geschonden door zonder toestemming dit soort software te verkopen. Het bedrijf eiste $150,000 voor de schade.

 

medium.5b9a9f4ed2b6d_gtaonline_bk.jpg.6d

 

Inmiddels is duidelijk geworden dat er ongeveer een half miljoen is verdiend met het verkopen van de valsspeelsoftware. De rechter heeft Take-Two Interactive in het gelijk gesteld, en Perez moet dus de $150,000 betalen. Ook moet hij de advocaatkosten van $66,868 betalen. Dat is een totaal van $216,868. Verder is de maker een verbod opgelegd om in de toekomst dit soort handelingen opnieuw te verrichten. De boete zal gedoneerd worden aan een goed doel. 

 

Een aardig bonnetje voor meneer. Dat zal hij vast wel kunnen missen gezien de opbrengst van de software. Dit is overigens de hoogste boete ooit die een valsspeelsoftware-maker voor een spel moet betalen. 

 

Bron: Kotaku

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

Lekker voor hun met hun behoorlijke griefers mod menu's. In de link gaat het dus om de mod menu 'Elusive'. Dat was voorheen Force Hax en daarmee kon je spelers laten crashen en ook remote stats aanpassen en dergelijke. Force Hax kreeg eerder een waarschuwing om ermee te stoppen, namelijk Cease and Desist maar genegeerd. Dat er ongeveer een half miljoen is verdien met dat, daar kan ik met mijn pet niet bij.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...