Jump to content
  • Sign Up
Sign in to follow this  
Platypus

Sony PlayStation 5

Recommended Posts

Platypus

Een officiële aankondiging is er nog niet, maar Wired heeft al een sneak peek gekregen van de volgende PlayStation console (een naam is er nog niet, maar het zal waarschijnlijk PlayStation 5 heten) en ze hebben er een artikel over geschreven. Ik zal hieronder de belangrijkste informatie opsommen:

 

Om te beginnen vermelden ze dat de nieuwe console meer is dan slechts een 'upgrade'. The GPU zal onder andere 'ray tracing' ondersteunen, een techniek om lichtweerkaatsing te simuleren, waardoor 3D omgevingen er realistischer uitzien. Daarnaast zal 'ray tracing' ook helpen om een volledig 3D geluid te creëren. Je kunt dus bijvoorbeeld horen dat er een vijand boven je zit.

 

De console zal ook een SSD (solid-state drive) bevatten. Hierdoor kunnen laadtijden veel korter worden. Als voorbeeld geven ze 'fast travel' in Spider-Man: op de PS4 Pro kan dat 15 seconden duren, terwijl het bij de nieuwe console maar 0.8 seconden duurt. De snelheid waarop de game gerendered wordt is ook stukken sneller, dit wil dus zeggen dat de snelheid waarop men door de wereld beweegt ook heel wat sneller is.

 

Om te eindigen nog een paar leuke weetjes: de nieuwe console ondersteunt nog fysieke media (discs dus) én is 'backwards compatible' met PS4 games. Ook de huidige PSVR headset is compatibel met de console. De console zal ook 8K graphics ondersteunen.

 

 

Bron: Wired.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
Joriz

Ik ben benieuwd hoe grote stap de PS5 daadwerkelijk gaat zijn. Je ziet dat ze toch steeds meer normale hardware gaan gebruiken die ook in computers zit.

 

Waar we nu zeker van zijn is dat de hardware wel 4K kan. De PS4 Pro kan helaas net niet 4k.

Zou het wel knap kunnen als de nieuwe console daadwerkelijk 8K kan. Even afwachten tot dat Sony het bevestigd. :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
SilverRST

8K... Welke hardware is het dan. En voor 4K moet je al een 2080Ti hebben wil je op hoge grafische instellingen laat staan 8K.

AMD moet eens meer hun best doen op GPU gedeelte, vooral voor PC ook. En het belangrijkste: de prijs.

 

En oh ja, 8K monitors zijn er nog niet of ze zijn er heel erg beperkt en 8K tv's komen nog als ik het goed heb maar die zijn behoorlijk prijzig ook.

Of marketingafdeling heeft ietwat teveel coke gesnoven en zijn ze het noorden kwijt hahaha.

Share this post


Link to post
Share on other sites
JasonStatham
On 4/16/2019 at 7:30 PM, Platypus said:

de nieuwe console ondersteunt nog fysieke media (discs dus) én is 'backwards compatible' met PS4 games.

Zou van mij nog een early adopter kunnen maken. Ben benieuwd.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Platypus

Het is officieel: de volgende PlayStation zal PlayStation 5 heten (surprise!) en komt in de vakantie van volgend jaar uit. Ik vermoed dat het over de kerstvakantie gaat en niet de zomervakantie. Met deze nieuwe console komt er ook een nieuwe controller. Bij deze controller ligt de focus nog meer op immersie en zijn er twee grote nieuwigheden:

Ten eerste zal de controller anders vibreren naargelang de actie in de game. Wanneer je bijvoorbeeld met je auto tegen een muur crasht, zal het anders aanvoelen dan wanneer je in een voetbalspel getackeld wordt. En zelfs het sprinten door gras zal anders aanvoelen dan wanneer je in de modder loopt.

En ten tweede zullen de triggers (L2 en R2) adaptief zijn, dit wil zeggen dat je bijvoorbeeld resistentie zult voelen wanneer je een boog opspant of gas geeft in een off-road voertuig. Deze twee nieuwe dingen moeten ervoor zorgen dat je games nog intenser beleeft.

 

Bron: PS Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites
Platypus

Eindelijk weten we hoe de PlayStation 5 eruit ziet. Wat vinden jullie ervan? En er komt ook een digitale versie, dus zonder disclezer.

 

49996480982_870d841ea6_k.jpg

 

Bron: PlayStation Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...