Jump to content
  • Sign Up
Sign in to follow this  
PrioX

Rockstar-medewerkers vertellen verhalen over seksueel misbruik en meer


In een Kotaku-artikel van Jason Schreier openen verschillende (voormalig) Rockstar-medewerkers een boekje over verontrustende situaties. De verhalen gaan over seksueel misbruik, bezoekjes aan stripclubs, misbruik van voormalig Vice-President van ontwikkeling Jeronimo Barrera, en meer. 

 

large.Jeronimo_Barrera.jpg.da6faaa7fcbfb5a759fdbd21609c860b.jpg

Jeronimo Barrera

 

Jeronimo Barrera, die vorig jaar het bedrijf verliet, had in het bedrijf een nogal bijzondere reputatie. Nieuwe werknemers zouden gewaarschuwd worden voor zijn gedrag die vooral agressief getint was. Zo zou hij vaak geschreeuwd hebben tegen collega's en gedreigd hebben met ontslagen. Een voormalig werknemer, Colin Bundschu, heeft verteld dat Barrera hem betast heeft tijdens een vergadering door hem op zij schoot te zetten en zijn dijbenen te strelen. Bundschu heeft hier melding van gemaakt bij de afdeling personeelszaken en bij vier anderen personen. Personeelszaken heeft Barrera op het matje geroepen en wat collega's ondervraagd. Barrera wist zich niks van het voorval de herinneren en de zaak liep met een sisser af.

 

In het artikel van Jason Schreier spreken ook andere (voormalig) werknemers van Rockstar Games over o.a. bezoekjes aan stripclubs, melden ze dat er soms een ''cult sfeer'' heerst, en doen zij ook uitspraken over de hierboven genoemde Jeronimo Barrera. 

 

Lees het volledige artikel op Kotaku.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

Thundercover

Hoe groter een bedrijf, hoe groter de kans dat zoiets kan gebeuren. En zeker in een industrie waarin het niet makkelijk is maar wel heel gewild om in te werken, ga je niet zomaar tegen hoger management in, zeker niet als deze door hun acties een angstcultuur veroorzaakt. Dat maakt het allemaal niet minder walgelijk wat er is gebeurd en toont aan dat het ook overal kan gebeuren, en niet alleen tussen mannen en vrouwen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...