Jump to content

Crusader Kings 2


Cabyon

Recommended Posts

Crusader Kings 2

Ontwikkelaar: Paradox Interactive

Uitgever: Paradox Interactive

Genre: Real-time strategy

Platforms: PC (Windows/Linux/Mac)

Aantal spelers: 1

Release: 14 februari 2012

Demo:-

Website: https://www.paradoxplaza.com/crusader-kings-ii/CKCK02GSK-MASTER.html

 

Speelt nog iemand deze gimma? Super hard, al gaande sinds 2012. Nog steeds regelmatig updates, goede mods, grote fanbase. Enige nadeel is dat Paradox de game wel echt als een melkkoe gebruikt. Koop je het spel, kun je nog toevoegingen (DLCs) daarbij kopen. Aan te raden om het in de uitverkoop te kopen, vooral via Steam. Super makkelijk.

 

Oja, helemaal vergeten om te vertellen waar het nu eigenlijk om draait. Om het kort te houden: in dit strategie spel je moet een dynastie naar de top werken. Je kan overal beginnen, van baron tot heer tot graaf tot koning tot keizer. Je kan jezelf ten gronde richten of het Romeinse rijk herstellen. Leuk voor diegene die altijd een unheimisch gevoel heeft gehad bij het Monster Europa en heel Europa Duits wil laten spreken: dat kan. Ook leuk voor de mensen die graag het Germaanse geloof wat langer in Europa zouden willen zien: dat kan. CK2 (ja, da's de afkorting) heeft genoeg shenigans in huis, getuige het feit dat er zelfs een uitbreiding is waarbij een ver ontwikkelde Azteekse beschaving Europa binnenvalt. Als je dat nou las en dacht: what the fuck?! Ja, dat was echt een zin en 100% waar. Oja, er zijn mods die je het in Game of Thrones-stijl laten spelen. Echt waar.

 

Hier een filmpje van The Spiffing Brit die met een volledig overpowered karakter het Germaanse geloof weer over Europa verspreidt:

 

 

Ik raad het iedereen aan om te kopen. Het spelbestand is niet erg groot en alles bij elkaar is het een schamele 2,4 Gb op je harde schijf. Even wat porno verwijderen en je kan er weer mee door. Ja, toch? Als je dat echt doet: viezerik! Haha! 

 

Oké, als laatste nog even wat handige links:

 

Als je wil weten welke DLCs je nou eigenlijk moet kopen

Beginnerstutorial om Ierland te verenigen onder een koninkrijk (easy en leuk)

Alle karaktereigenschappen die je speler kan krijgen

Hoe je je opgeslagen spel aanpast om een heel erg goede speler te krijgen (geen schaamte)

Link to post
Share on other sites

Oké, ik heb er even over nagedacht en ik ga losjes wat gameplay plaatsen van een nieuwe savegame en jullie mogen mij soms helpen. Ja, grappig hè.

 

Het is 15 september 1066. We zijn Robrecht van Vlaanderen, heer van Zeeland. Met onze 35 jaar oud zijn we al over de helft van de gemiddelde leeftijd in de Middeleeuwen. We hebben een leuk meisje en twee kinderen: één meisje, wier naam ik vergeten ben, en een jongen, wiens naam ik ook vergeten ben. Omdat ik een oetlul ben heb vergeten in te stellen wie wat erft in het begin, erft de oudste de titel (volgens mij), dus gaat ons meisje met de titel aan de haal als Robrecht komt te overlijden. Super kut, want ingame moeten vrouwen natuurlijk het nageslacht baren. Dat is niet zonder risico. Ze kunnen ziek worden. 

 

Robrecht is een middelmatige maarschalk. Hij is tevens maarschalk van Vlaanderen. Hij is cynisch, lui, snel jaloers doch rechtvaardig. 

 

Het doel van deze game is dan ook dat je je dynastie naar grote hoogten moet tillen. In ons geval is dat de Van Vlaanderentjes. 

 

20190611215404_1.thumb.jpg.5149b2649f2e74ef399bda6afada1124.jpg

 

Wij moeten onze verantwoording afleggen aan Boudewijn van Vlaanderen, graaf van Vlaanderen. Hij is de vader van Robrecht. Na zijn overlijden erven we niet de titel graaf van Vlaanderen; dat komt toe aan zijn oudste zoon. Hij heeft nog drie kinderen. Wij zijn dus vierde in de lijn van opvolging voor graaf van Vlaanderen. Boudewijn is oud en heeft minder dan twintig jaar te gaan voordat zijn titel wordt geërfd. Hij legt verantwoording af aan één van de Capetjes, koningen van Frankrijk. Wij zijn dus onderdeel van het Franse rijk.

 

20190611215507_1.thumb.jpg.dcfe5662bb831500ea3682feade9b07c.jpg

 

Aan jullie de vraag:

 

1) Wat gaan we doen? Zullen we proberen onze broer en kinderen om te leggen en zo de eerste in lijn van troonopvolging van de graaf van Vlaanderen te worden? Of wachten we onze tijd af, vleien we de Franse koning en hopen we zo op een stuk land dat hij ons uit zijn goede hart zou schenken?

2) De familienaam "Van Vlaanderen" is maar wat saai. Graag verander ik deze. Ik kan het wapenschild ook aanpassen. Wat wordt de nieuwe naam van onze dynastie? Aanpassingen voor het wapenschild zijn ook welkom. Bedenk wel: ik kan niks freestylen, maar ik moet mij houden aan het embleem, bepaalde figuurtjes (hertjes, ruiten, etc.) en een paar kleuren.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...