Jump to content
PrioX

Grand Theft Auto 5 ook beschikbaar op de volgende generatie consoles


gallery_1_164_241769.jpg

 

Sony heeft zojuist aangekondigd dat Grand Theft Auto 5 vanaf 2021 beschikbaar zal zijn op de nieuwe PlayStation 5. Dat deden zij tijdens de presentatie van de nieuwe console. De exacte releasedatum is nog niet bekendgemaakt al zal het spel pas in de tweede helft van het jaar uitkomen. GTA 5 zal optimaal gebruik gaan maken van technische verbeteringen die mogelijk zijn dankzij de PS5, waardoor het spel bijvoorbeeld beter zal spelen en nog mooier zal zijn. Nu het spel ook naar de PS5 komt is het de derde generatie consoles waarop GTA 5 speelbaar zal zijn. 

 

Ook GTA Online is van de partij. De content updates zullen blijven komen, en zullen (deels) exclusief zijn voor de nieuwe generatie consoles en PC. Een standalone versie van GTA Online zal ook uitgebracht worden en zal de eerste drie maanden gratis te downloaden zijn voor PlayStation 5 spelers, GTA 5 is dan dus niet vereist. Verder krijgen alle PS4 Plus-spelers een maandelijkse bonus van GTA$1.000.000 wanneer zij inloggen op GTA Online, tot dat GTA Online beschikbaar is op de PS5. Deze actie gaat vanaf nu in. 

 

Het staat ook al vast dat GTA 5 beschikbaar zal zijn op de next-gen console van Microsoft: de Xbox Series X. Later ongetwijfeld meer info en beelden. Hieronder is de aankondigingstrailer te zien, al bevat deze geen nieuwe beelden. 

 

 

Bron: Sony & Rockstar Games

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

10 minuten geleden, SilverRST zei:

Of het ligt aan mij of dat klinkt echt omslachtig. En de mensen die nog geen GTAV hebben voor de console, krijgen dan de PS4 versie wanneer ze op PS5 gaan kopen?

Als je GTA 5 op de PS5 koopt lijkt het me logisch dat je de PS5 versie krijgt. Doe je dat niet dan kun je de PS4 versie spelen (via backwards compatibility) zonder de technische upgrades en wellicht zonder GTA Online updates. Het is natuurlijk even zien wat ze precies bedoelen met exclusieve online content. Misschien hebben ze het over een aantal features, of complete updates. Dan krijg je hetzelfde als toen GTA 5 op de current-gen uitkwam en daardoor de PS3 en Xbox 360 liet vallen. 

 

Het is allemaal nog speculaties. Hopelijk geeft Rockstar, Sony of Microsoft snel wat meer duidelijkheid. 

 

Citaat

And for the massive and vibrant community of Grand Theft Auto Online players worldwide, the journey through the ever-evolving, shared world of GTA Online will continue on to the new generation with more new updates including additional GTA Online content exclusive to the new consoles and PC

Zoals je kunt zien laten ze de PC niet vallen. 

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

8 uur geleden, SilverRST zei:

Ik ben namelijk verschrikkelijk slecht met controllers :P

Handig om te vliegen en te racen maar voor vuurgevechten is het inderdaad heel erg onhandig. Ik ben gewend om 360 graden zicht te hebben met de muis; die analog stick is gewoon veel te omslachtig daarvoor.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

2 uur geleden, Sir_Ballas zei:

Lekker melken :7 Had liever een Remaster van IV gezien voor de PS5.

 

Aan de andere kant: Gran Turismo 7 ziet er wel goed uit! En Trial Mountain is terug, epische baan!

Idd, een remastered GTAIV zou zeker nice zijn voor de PC ook. Of RDR1 Remastered voor de PC en next-gen consoles.

Maar ik zie dat helaas niet gebeuren en kan je eens nagaan als Houser én Leslie weg zijn gegaan bij R*.

 

Ik wou dat ik Gran Turismo leuk zou vinden maar ik heb het liefst een erg grote map met shitton aan mogelijkheden en voorlopig biedt The Crew 2 dat.

Dat spel ziet er wel mooi uit maar zeker niet geweldig, maar de gameplay is wel erg leuk.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...