Jump to content
  • Sign Up
Sign in to follow this  
Ewoud

Fimpjes maken en screenshots nemen

Recommended Posts

Ewoud

Filmpjes opnemen en screenshots maken

--PS2

Programma's om mee op te nemen

Bijgeleverde software van TV kaart/Video kaart

Als je een TV kaart/Video kaart net heb aangeschaft of je had er al 1 dan zit hier meestal ook software bij die je kan gebruiken om beeld te importen of direct op te nemen. Voor meer informatie hoe je dat kan doen moet je in de handleiding kijken van de TV kaart/Video kaart.

Movie maker

Dit programma kan je ook gebruiken om beelden mee op te nemen. Het programma zit meestal standaard op een windows xp pc. Voor gebruik van movie maker moet je in de handleiding van het programma kijken.

Manieren om op te nemen

Signaal opnemen

Er zijn 2 betaalbare manieren om het signaal van een PS2 op je PC op te nemen:

TV-kaart

Je kunt een bijv. een Hauppauge WinTV Express (PCI) TV-kaart kopen. Maar ook andere TV-kaarten zijn mogelijk (let alleen wel op dat de kaart een video-IN heeft, ik weet niet of ze dat allemaal hebben). Zo'n kaart is onder de 50 euro wel te vinden. Dan zijn zowel screenshots als movies te maken en het is dan ook mogelijk om te spelen op je PC.

Video-kaart

Een andere mogelijkheid is een video-kaart (zowel AGP als PCI) kopen met een video-ingang, maar op de meeste, en zeker de goedkopere meestal niet, hebben geen video-IN, alleen TVout.

Signaal op TV en PC

Je kunt je PS2 op deze manier op je PC aansluiten, alleen dan is hij niet aangesloten op je TV. Om het signaal op zowel een TV als PC te krijgen zijn er 2 mogelijkeden:

Splitten

Om zowel je PC als je TV tegelijk aan te sluiten, moet je het signaal splitten. De de 2 onderstaande kabels is dit mogelijk:

Playstation => Scart + 3x contra-tulp

3x tulip verlengkabel

Doorlussen

Als je PC een TV-out heeft kun je op deze manier het signaal weer door laten gaan naar je TV. Zo kun je toch op je TV spelen en je PC op laten nemen.

Hosten

Filmpjes wil je nu nog met andere delen.

Een andere manier is om je filmpje te hosten via raridshare.de. Hoe dat werkt kun je in het helpdesk topic van Lantyz lezen.

Door Ewoud en Brokentable

Edited by Ewoud

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...