Jump to content

Uitprinten van WikiGTA-kaartjes


GTA-Sheep

Recommended Posts

Regelmatig lees ik op het forum dat de kaartjes van WikiGTA (en dan natuurlijk vooral de pagina's met de knipperende bolletjes) zich lastig laten uitprinten. Ze worden te groot, de bolletjes komen niet mee, kortom: ellende. Als je het als volgt doet gaat het echter altijd goed.....

Open een pagina op WikiGTA met daarin een kaartje met vindplaatsen of iets dergelijks. Vanwege de recente GTA IV hype koos ik voor de Flying Rats.

De pagina opent zich en je ziet nu het kaartje met de knipperende bolletjes die we willen printen. We kozen de algemene grote, maar elke is natuurlijk goed.

Ga met je muis vlak voor de grote F staan van Flying Rats (GTA IV), druk je linkermuisknop in (en hou deze ingedrukt) en sleep nu met je muis naar rechts en naar onderen (dus over de kaart heen). Alle tekst boven de kaart + de kaart zelf zijn nu geselecteerd en donkerblauw.

printen3yd2.jpg

Klik nu boven in de menubalk van Internet Explorer op het pijltje direct naast het printer-icoontje en kies uit het klapmenuutje de optie "afdruk-voorbeeld". Deze functie is in Firefox ook aanwezig maar is daar op te roepen via het knopje "bestand" en dan "afdrukvoorbeeld". Dat geldt ook voor oudere IE-versies. In ieder geval zou zich het volgende venster moeten ontvouwen:

printen4ml4.jpg

Bovenaan in het menuutje wat je ziet staat de tekst "zoals op het scherm". Verander dit met het pijltje in "als geselecteerd op het scherm". Dan zie je dit:

printen5tx8.jpg

Pas eventueel nog wat instellingen aan (zoals liggend afdrukken of "passend maken") maar dat is niet persé noodzakelijk en kies vervolgens voor de laatste handeling: afdrukken.

Als je alles goed hebt gedaan krijg je nu alleen het kaartje uitgeprint met de bijbehorende tekst erboven en natuurlijk inclusief de bolletjes....enige nadeel is dat ze nu niet meer knipperen :D. In kleur overigens in dit geval. Mocht je inkt willen besparen kies je eerst voor de "printvriendelijke versie" en doe je vervolgens hetzelfde als hierboven....of je vertelt je printer gewoon dat ie in zwart/wit moet printen.

Link to comment
Delen op andere websites

Als je alles goed hebt gedaan krijg je nu alleen het kaartje uitgeprint met de bijbehorende tekst erboven en natuurlijk inclusief de bolletjes....enige nadeel is dat ze nu niet meer knipperen :D
Op zich wel een handige tutorial, maar het zou toch wel handig zijn als je ook nog even uitlegt hoe ik nou die knipperende bolletjes uit m´n printer kan laten rollen. De bolletjes vallen nu veel te weinig op, helemaal op de printvriendelijke versie. Dan kan ik nog beter gewoon de hele stad doorwandelen en elk steegje doorzoeken op zoek naar de collectables, bij wijze van spreken.
Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...