Jump to content
Joriz

Electronic Arts blijft toch met zijn poten van GTA af!


gallery_1_5_5632.png
Zojuist hebben Take-Two Interactive Software (de eigenaar van Rockstar Games) en Electronic Arts beide in een persbericht bekend gemaakt dat Take-Two Interactive Software niet zal worden overgenomen door Electronic Arts. Na lange tijd onzekerheid en vele geruchten maakte Electronic Arts bekend dat het na goede overweging en het bekijken van diverse (financiële) cijfers van Take Two het bedrijf niet meer wil overnemen. De verdere redenen waarom Electronic Arts Take Two niet wil overnemen zijn niet bekend. Al gingen er in het verleden al geruchten dat Electronic Arts niet genoeg valuta had om Take Two te kunnen overnemen, is volgens Electronic Arts veel beter nieuws waar. EA meldt namelijk dat ze met de uitgave van spellen zoals SPORE een record jaar maken. Misschien was Take-Two Interactive die eigenlijk voor het grootste deel alleen maar geld maakt met Grand Theft Auto dan toch niet interessant genoeg voor Electronic Arts.
Ben Feder algemeen directeur van Take Two meldt dat het bedrijf zonder de overname van Electronic Arts een rooskleurige toekomst te gemoed gaat. Al wordt door Take Two niet uitgesloten dat ze in de toekomst door een ander bedrijf worden overgenomen.
De analysten van GamePolitics.com verwachten dat de hoge beursnotering van Take Two die er sinds eind februari was ten einde is en dat zodra zo de beurs in New York open gaat dat het aandeel van Take-Two Interactive Software instort.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites


Recommended Posts

Uitmelken en kwaliteit gaat gewoon niet samen.

Nou heeft Rockstar het op bepaalde fronten ook wel laten afweten hoor...

GTA IV was bepaald niet beter dan zijn Grand Theft voorgangers. Qua graphics wel, maar op dat niveau kan EA ook prima mee draaien. Ik ben blij dat TakeTwo is niet overgenomen, maar zó negatief denk ik er nou ook weer niet over.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Ik snap niet waarom iedereen zo ontzettend negatief is over EA. Goed ze zijn een aantal jaar terug de fout in gegaan met een hele lading slechte games. Maar als ik nu naar games als FIFA, Battlefield Bad Company, SPORE, etc. kijk zie ik toch dat ze druk bezig zijn om goede games op de markt te brengen.

Tevens vind ik het jammer dat de overname niet doorgaat. In mijn ogen had het alleen maar voordelen op kunnen leveren, want EA had Rockstar echt wel de vrije hand gegeven, net als ze met DICE doen. Financieel gezien is het alleen maar een nadeel, kijk ook maar naar de beursnotering welke pre-marked (voor-beurs) op een verlies van 22% staat.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Ik ben het wel eens met Ikkes. Ik zelf zou het eigenlijk ook eerder een voordeel gevonden hebben moesten ze bij EA Games gegaan zijn. Tegenwoordig ontwikkelt EA zich ontzettend goed in positieve zin. Hun spellen worden sterker en ook veel mooier. Vooral met SPORE zullen ze een grote doorbraak doen. Ik zie hier wel veel mensen negatief praten over EA Games, maar grappig genoeg hebben de meeste wel een EA Game en voor SPORE hebben veel al figuren gemaakt met de SPORE creator. In mijn ogen vind ik het dus erg jammer. Rockstar zou zowiezo zijn vrije loop hebben mogen begaan. Enkel zou take two niet meer de eigenaar van Rockstar Games zijn, maar EA zou dat dan geweest zijn. Verder zou er zowiezo weinig verschil geweest zijn.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

GELUKKIG. Ik ben echt zo blij dat GTA niet van EA gaat worden. Dan wordt het een echt kut spel. Ik ben daar zo blij om!!!

Even uitleg voor mensen waarom EA zo slecht is: EA maakt spellen die maar half af zijn (kijk maar naar NFS: Prostreet). En wij als GTA fans willen dat niet. Verder heeft EA geen enkele ervaring met Sandbox games. Het zou echt slecht gaan worden.

Bewerkt: door GTAGijsso

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Eigenlijk zou het het best naar ea mogen gaan.

Want ik denk dat als ea take 2 over nam de werknemers ook mee gingen dus maakt het dan niet uit of het bij take 2 blijft of naar ea gaat.

En ea heeft meer geld om de games te ontwikkelen.

Dit bericht delen


Link naar bericht
Delen op andere websites

Gast
Dit onderwerp is gesloten.


×
×
  • Create New...