Jump to content

TUT: Hoe configureer ik mijn KPN router voor online gaming?


Jacky-2007

Recommended Posts

Ik heb de tuto doorgelezen maar loop gelijk vast, Er is geen IP: 0.0. Ten 2de pakt hij Spel Of Service niet, hiervoor heb ik PS3 gekozen maar dan nog niet. Daarnaast snap ik dat inschakeken vooraf niet echt. Even vooraf:

  • Thomson TG789VN
  • KPN Internet Bellen 30Mb(27 daadwerkelijk).
  • Draad

In het begin gaat het dus wel goed totdat ik een Spel moet invoegen wat niet gaat. Dan nog dat er geen IP is en dat ik niks kan aanvinken.

Ik heb wat plaatjes zodat jullie een inzicht krijgen hoe het ervoor staat, bedankt voor de tuto en de moeite.

PS: Elke keer dat ik GTA online speel wordt ik er wel uit gekickt maar heb een klein truckje: Ik start Multiplayer en klik op Custom Match en klik voor 2 private slots en zo komen er soms montjesmaat wel mensen binnen, ik ben de host dus ikkan niet gekickt worden alleen dit duurt erg lang.

post-130186-1322584370,38.jpg

post-130186-1322584376,37.jpg

post-130186-1322584382,39.jpg

post-130186-1322584394,93.jpg

post-130186-1322584409,75.jpg

Link to comment
Delen op andere websites

  • Reacties 303
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • Jacky-2007

    111

  • GekkieJ01

    29

  • Flokkert

    21

  • Hayte

    10

Top Posters In This Topic

Posted Images

[table=header]Shortlist tutorial voor Thomson Gateway 789vn

Let op: Het is van belang dat je beschikt over firmware versie 8.4.2.u of hoger om deze tutorial te laten werken.

Hoe je je firmware versie controleert

  1. Ga naar je router in je browser op adres http://192.168.2.254/
  2. Kijk bovenaan in het geladen scherm welk nummer er staat achter "Softwareversie:"

Ja, er staat 8.4.2.u in het scherm

  • Ga hieronder verder

Nee, er staat een lager nummer dan 8.4.x in het scherm

  • Neem contact op met de KPN Servicedesk via 0900-0244
  • Volg het keuze-menu, zorg dat je bij de technische helpdesk uitkomt
  • Vraag vriendelijk of men de routerfirmware wil updaten. KPN kan dit doen van buitenaf en doet dit kostenloos.

[/table]

  1. Ga naar je router in je browser op adres http://192.168.2.254/
  2. Klik links in beeld op Thuisnetwerk op de beginpagina, en indentificeer welk apparaat je spelconsole is.
    • In het overzicht staan verschillende Mac-adressen (combinatie letters-cijfers) met daarvoor een icon. Een actief apparaat heeft een rood icon, een niet actief apparaat een blauw
    • Zet je console aan en druk op F5
    • Een van de apparaten die een blauw icon had is nu rood gekleurd; dit is je spelconsole

[*]Klik op het Mac adres van je console

[*]Zet je spelconsole weer uit[*]Klik rechtsboven op configureren[*]Zorg dat je router er netjes uitziet; Verander de naam in iets van "x360" of bijvoorbeeld "PS3"[*]Bij Type selecteer je uit het menu "Spelconsole"[*]Plaats nu een vink in de checkbox achter Altijd hetzelfde IP adres gebruiken[*]Klik op de knop Toepassen

De instellingen worden nu opgeslagen, en het scherm wat opent is weer het scherm van je spelconsole, maar dan met de nieuwe instellingen

[*]Klik weer rechtsboven op Configureren

[*]Selecteer onderaan bij Verbinding delen - Spel of Service uit het lijstje de service Xbox LIVE

[*]Klik naast de lijst rechts op Toevoegen

[*]Klik nu weer op de knop Toepassen

[*]Klik op Toolbox in het hoofdmenu

[*]Klik op Delen spelen & Toepassingen

[*]Klik rechtsboven op configureren

[*]Plaats een vinkje in de checkbox achter UpNp aanzetten

[*]Klik nu weer op de knop Toepassen. Je gemaakte aanpassingen in het router zijn nu klaar, het apparaat hoeft niet gereset te worden!

[*]Zet je 360 aan

[*]Druk op de xbox LIVE knop

[*]Ga naar System > Network settings

[*]Kies je type verbinding (Wired of Wireless)

[*]Zorg er nu voor dat alles op Automatisch staat

[*]Sla de wijzigingen op

Laat nu je 360 de verbinding testen. Als het goed is zou hij nu geen error codes meer moeten geven voor je verbinding. :tu:

[table=header]Let op! Het kan voorkomen bij de 789n dat je na een tijdje toch weer ervaart dat je geen open NAT hebt op je 360. Hiervoor hoef je niet opnieuw de tutorial te volgen; doorloop de volgende stappen:



  • Zet je console uit
  • Zet het router uit met de zwarte power-knop op de achterkant
  • Wacht 30 sec.
  • Zet het router weer aan
  • Zet je console weer aan
  • Test de verbinding met je console, tabblad System settings > Network > Test xbox LIVE connection

Nu zijn alle poorten weer open en is het testresultaat positief (zonder foutmelding) Je kan er ook voor kiezen dit even standaard te doen voordat je gaat gamen, dat scheelt weer wat frustraties. ;) [/table]

Die "0.0.0.0" is niet juist, dit moet een IP zijn binnen de range van je router, maar niet een IP wat al in gebruik is door een ander apparaat. Probeer bijvoorbeeld

192.168.2.3

Ik verwacht dat het daarom niet mogelijk is om er PSN aan toe te wijzen.

Verder heb je in het venster "Delen van spelen & toepassingen" UPnP nog niet actief staan.

Wanneer PSN nog niet als spel of toepassing in de lijst voorkomt, kan je deze handmatig toevoegen. Deze tutorial Klik is daarop van toepassing, alleen de kleuren van schermen komen niet overeen.

Link to comment
Delen op andere websites

Updte 2*: Mijn Xdoos is draadloos aangesloten en ik heb hem niet aan of uitgezet maar kan gewoon alles doen wat in delijst stond. Maar bij de PS3 via draad moest hij aan staan, dus de Xbox via Xbox live en de PS3- PS3. nou hopen dat hij het beter doet.

Update*: PS3 opneiuw gestart en gekeken en hij gaf Nat Type 2 aan en gaf ook de down- en upload snelheid aan: 19 Mb en 2.7 Mb. Bij nat type 3 deed hij dit nooit, doe ik dus MW3 aan staat er gewoon keihard: Strict. Dan wordt je toch boos.

Alles wat in de Tuto stond, dus aanvinken etc. kan ik nu wel doen maar dan moet het desbetreffende wel aan staan(PS3). Dit mag toch ook of werkt het anders niet?

Dit krijg ik dan,

post-130186-1322592119,66.jpg

Bewerkt: door Wooods
Link to comment
Delen op andere websites

Ah, dat is dan nieuw in de firmware. Laat hem dan inderdaad maar aanstaan tijdens het configureren, zal het over een tijdje aanpassen in de tutorial. Ik zag dat een groot aantal van de afbeeldingen het ook niet meer doen, dus moet hem sowieso nog updaten. :tu:

Ik zie dat het gelukt is om de poorten voor PSN als spel of toepassing in te stellen? Zoals ik het aan deze screen kan zien, heb je nu het probleem opgelost, en is je NAT sowieso Type 2, misschien ook wel Type 1.

Denk er wel aan dat je, afhankelijk van hoe vaak je speelt, je regelmatig je router uitzet met de POWER-knop, en na 30 seconden weer aan, en daarna pas je PS3 aan. Hiermee verwijder je niet je instellingen (het is dus geen reset die je daarmee geeft) maar je gooit er wel het cache geheugen mee leeg. Dit is nodig, de Tg789 slibt heel snel vol en dat belemmert het vrij online spelen.

Link to comment
Delen op andere websites

Wat je ook in de beginpost zette, is dat de ouders niet kijken wat hun kinderen willen en hier ook weer, de telefoon is er ook op aangesloten. Moet ik hem regelmatig uitzetten en gaat hierbij zols je zegt geen cruciale instellingen verloren dat ik opeens niet kan bellen. En idd, het is nat type 2. Alleen de volgende stap is de poorten te openen of zijn deze al open. Heb tig filmpjes gekeken op youtube en zag allerlei 4 cijferige codes voorbij zien komen. Druk ik op XBOx live zie ik deze codes, kan ik hiermee de poorten openenen?

>>> Door Jacky-2007: Dubbelpost samengevoegd<<<

Zoiets dus;

post-130186-1322597019,2.jpg

post-130186-1322597025,13.jpg

post-130186-1322597031,92.jpg

Link to comment
Delen op andere websites

Wat je ook in de beginpost zette, is dat de ouders niet kijken wat hun kinderen willen en hier ook weer, de telefoon is er ook op aangesloten. Moet ik hem regelmatig uitzetten en gaat hierbij zols je zegt geen cruciale instellingen verloren dat ik opeens niet kan bellen.

Nee, dat soort zaken gaan niet verloren. Als je dagelijks speelt, is eens in de twee dagen even uitzetten en later weer aanzetten voldoende. Dit zou je bij wijze van spreken kunnen doen terwijl je 's morgens aan de eettafel samen zit te eten, dan heeft niemand er last van, en heb jij 's middags na schooltijd gemak van.

En idd, het is nat type 2. Alleen de volgende stap is de poorten te openen of zijn deze al open. Heb tig filmpjes gekeken op youtube en zag allerlei 4 cijferige codes voorbij zien komen. Druk ik op XBOx live zie ik deze codes, kan ik hiermee de poorten openenen?

>>> Door Jacky-2007: Dubbelpost samengevoegd<<<

(...)

In de video zie je hoe de instellingen worden gedefinieerd die al bekend zijn in je router onder de noemer "Xbox LIVE". Als een spel of toepassing al in het lijstje staat, hoef je niet zelf deze service aan te maken.

Wanneer dat nog wel moet, dan zou je de stappen moeten doorlopen die je ook in die video ziet, maar die definities zitten als het goed is al in je router. (Je hebt tenslotte deze kunnen kiezen om toe te wijzen aan je xbox console)

Voor de PS3 zit het nog niet geheel goed zo te zien, ik zie dat "PS3" (niet het apparaat maar de service) nog niet is gedefinieerd. Om die juist te definiëren kan je deze tutorial gebruiken: Klik

Link to comment
Delen op andere websites

Wat je ook in de beginpost zette, is dat de ouders niet kijken wat hun kinderen willen en hier ook weer, de telefoon is er ook op aangesloten. Moet ik hem regelmatig uitzetten en gaat hierbij zols je zegt geen cruciale instellingen verloren dat ik opeens niet kan bellen.

Nee, dat soort zaken gaan niet verloren. Als je dagelijks speelt, is eens in de twee dagen even uitzetten en later weer aanzetten voldoende. Dit zou je bij wijze van spreken kunnen doen terwijl je 's morgens aan de eettafel samen zit te eten, dan heeft niemand er last van, en heb jij 's middags na schooltijd gemak van.

En idd, het is nat type 2. Alleen de volgende stap is de poorten te openen of zijn deze al open. Heb tig filmpjes gekeken op youtube en zag allerlei 4 cijferige codes voorbij zien komen. Druk ik op XBOx live zie ik deze codes, kan ik hiermee de poorten openenen?

>>> Door Jacky-2007: Dubbelpost samengevoegd<<<

(...)

In de video zie je hoe de instellingen worden gedefinieerd die al bekend zijn in je router onder de noemer "Xbox LIVE". Als een spel of toepassing al in het lijstje staat, hoef je niet zelf deze service aan te maken.

Wanneer dat nog wel moet, dan zou je de stappen moeten doorlopen die je ook in die video ziet, maar die definities zitten als het goed is al in je router. (Je hebt tenslotte deze kunnen kiezen om toe te wijzen aan je xbox console)

Voor de PS3 zit het nog niet geheel goed zo te zien, ik zie dat "PS3" (niet het apparaat maar de service) nog niet is gedefinieerd. Om die juist te definiëren kan je deze tutorial gebruiken: Klik

Ik heb gedaan wat ze me zeiden, tenminste wat ik ervan begrepen heb, de codes ingevoert en uiteindelijk onze eigen PC eraan toegewezen.

Update, ik heb dus zelf een toewijzing aangemaakt PlaySation maar deze pakt hij niet, wel de andere. En nu hoef ik de Console niet meer aan te hebben. IK heb dus de definities gegeven onder de naam PlayStation maar als hij deze nit pakt heb ik er niet veel aan, moet zeggen dat ik van de drup in de regen ben gevallen.

Bewerkt: door Wooods
Link to comment
Delen op andere websites

Ik heb gedaan wat ze me zeiden, tenminste wat ik ervan begrepen heb, de codes ingevoert en uiteindelijk onze eigen PC eraan toegewezen.

Je moet niet aan je PC toewijzen, maar je PS3. Of zit je PS3 aangesloten op de router via je PC? (Hoop ik toch niet?)

Update, ik heb dus zelf een toewijzing aangemaakt PlaySation maar deze pakt hij niet, wel de andere. En nu hoef ik de Console niet meer aan te hebben. IK heb dus de definities gegeven onder de naam PlayStation maar als hij deze nit pakt heb ik er niet veel aan, moet zeggen dat ik van de drup in de regen ben gevallen.

Als er éénmaal poorten zijn geconfigureerd en toegewezen, kan je deze niet nog eens toewijzen aan een ander apparaat. Haal de toewijzing aan je PC eruit, en zet de toewijzing op je PS3.

Laat even weten of dit werkt, en of ik je wel goed begrepen heb. ;)

Link to comment
Delen op andere websites

Ik denk dat ik morgen ochtend maar ff ga klote want denk dat ik ies verkeerds gedaan heb, ik had per ongeluk mijn PS3 verwijderd maar deze stond natuurlijk onder ethernet dus kon ik hem weer configureren maar zelfgemaakte Spel of Services pakt hij tot dusver niet, aan of uit. Maakt niet uit.

Link to comment
Delen op andere websites

  • 4 weken later...

Ik wil een programma forwarden op mijn router maar ik krijg dit:

Kan service niet toewijzen '' aan host Kelwin



Wat is het probleem?



Edit: en ik krijg dit The port configuration of the game or application conflicts with an already assigned game & application. Assigning this game or application is not possible.

Ik heb geen enkel programma geforward, dus waarom doet mijn router zo raar?



post-66031-1324932670,03.png

Bewerkt: door kelwin
Link to comment
Delen op andere websites

Ik wil een programma forwarden op mijn router maar ik krijg dit:

Kan service niet toewijzen '' aan host Kelwin



Wat is het probleem?



Edit: en ik krijg dit The port configuration of the game or application conflicts with an already assigned game & application. Assigning this game or application is not possible.

Ik heb geen enkel programma geforward, dus waarom doet mijn router zo raar?



post-66031-1324932670,03.png

Edit: laat maar, router gereset door op reset knopje te drukken met een pen.

Link to comment
Delen op andere websites

  • 2 maanden later...

Hallo, ik heb een vraagje: In het begin van deze Tutorial staat dat je het best je PS3 op IP Automatisch kunt instellen, maar hoe doe je dat?

Alvast bedankt!

Bewerkt: door Hano_2000
Link to comment
Delen op andere websites

  • 2 weken later...
  • 1 maand later...

Ik doe het hier maar even maar wat ik dus wil en het lijkt me het beste:

-De modem staat te ver van mijn kamer af om nog een stabiel signaal voor mijn laptop als Xbox.

-De xbox en PS3 switch ik voor gebruik van de kabel.

-Xbox is stabieler dan de PS3 met Wifi.

Mijn vraag: zou ik aan het eind van die kabel een router kunnen aansluiten die dan in mijn kamer een signaal verspreidt zodat ik alles,

PS3, Xbox en Laptop, hierop kan pakken?

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.

×
×
  • Create New...