Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581721

Editie 360 - Inleiding


OWN

961 bezichtigingen

LIOy7gi.jpg

Dutchy3010

De eerste 138 edities. Die heb ik als hoofdredactrice beleefd, waarna Thundercover het stokje overnam en mijn afscheid postte. Het zat er toen al een poosje aan te komen. OWN voelde destijds als een blok aan het been. Het was en bleef mijn kindje, maar ik was het ontgroeid en had niet meer de tijd en energie om elke week een editie voor te bereieden. Gelukkig was daar Thundercover, die een enorm waardige opvolger was. 138 edities was ik hoofdredactrice, als je nagaat dat er maximaal 52 edities in een jaar zaten (waar we door omstandigheden nooit aan kwamen), stond ik meer dan 2,5 jaar aan het roer van OWN. Veel mooie momenten heb ik daarbij beleefd. Daar dacht ik de laatste tijd aan terug toen ik met het idee kwam om eenmalig weer het heft in handen te nemen en een editie voor te bereiden, uiteraard met bondgenoot Thundercover. Gelukkig gaven Cabyon en Bassieboy35 ons die kans en dus begonnen we met bedenken welke (oude) rubrieken erin kwamen en welke (oud)redacteurs we moesten vragen. We begonnen from scratch, hebben alle gebruikelijke redacteurs gezegd dat ze een weekje vrij hadden (tenzij ze een PM ontvingen!) en begonnen met het maken van plannen. Eerst 10 rubrieken, maar we wilden er meer. Het werden er 15. Het liefst hadden we er zelfs 20 gemaakt, maar eens is het genoeg... Helaas zijn er weinig redacteurs van het begin meer over, de paar die ik gevraagd heb hadden geen tijd (ik was dan ook vrij laat :$) of zin (al zeiden ze dat dan weer niet :puh:). Uiteindelijk hebben we mijns inziens een hele leuke editie weggezet, hopelijk vinden jullie dat ook. Veel nostalgie met de oude header, oude banners en oude rubrieken. Ook een aantal oud-redacteurs hebben ja gezegd tegen een eenmalige rubriek: Kloep, PatrickW, NandroDavids, Silverbyte, Hanneswasco, Guardian1980 en uiteraard ikzelf hebben hun comeback gemaakt als redacteurs. Daarnaast hebben ook Cabyon, Bassieboy35 en Crazy_Ghost hun bijdrage geleverd. Dank allemaal voor jullie hulp! Veel plezier met lezen!

Thundercover

Vroeger komt niet meer terug, maar zo nu en dan heeft het wel z'n charme om toe te geven aan nostalgie. Mijn OWN-avontuur begon in de zomer van 2007 bij editie 54, en liep via een rol als co-leader een jaar later naar de rol van leader nog een jaar later. Inmiddels 2,5 jaar na het stoppen als leader voelt het dan toch wel weer als vanouds om samen met Dutchy een speciale editie in elkaar te zetten. Welke rubrieken moeten erin? Wie gaat welke rubriek schrijven? Welke banners en andere grafische elementen gaan we gebruiken? In welke volgorde gaan de rubrieken staan? En op de laatste dag: is alles ingeleverd? Gelukkig waren er een hoop enthousiaste (oud-) redacteuren om het beste uit de voorgaande 7,5 jaar OWN te halen. Voor mij lijkt het alsof we terug in de tijd zijn gegaan met maar liefst 15 (gouden ouwe) rubrieken, banners en de header bovenaan. Ik vond het erg leuk om weer eens in de huid van de hoofdredactie te kruipen en persoonlijk vind ik de editie erg geslaagd. Ik hoop dat jullie dat ook vinden en wens jullie dan ook heel veel plezier met lezen!

Wij hopen dat jullie genieten van deze editie, en horen heel graag wat jullie ervan vinden!

Dutchy3010 & Thundercover,

Eenmalige hoofdredactie van Oceans Weekly News!

13 reacties


Recommended Comments

Erg leuk om het oude OWN weer eens terug te zien, top gedaan! :)

Misschien is het leuk om wat oude rubrieken terug te brengen in het hedendaagse OWN? En voor die vraag kijk ik even naar de huidige redactie van OWN. ;)

Link to comment

Inderdaad, wat een mooie editie! Ik zie zeer veel werk, en het is ook erg intressant om jullie eens te werk zien (aangezien ik dat zelf niet eerder had meegemaakt). Complimenten jongens (en dame)! :sigaar:

Link to comment

Geen jaarlijks ding, maak er gewoon een wekelijks ding van! :puh:

Het is een schitterende editie geworden. Complimenten voor Dutchy, Thuco en alle redacteurs die meededen! :tu:

Misschien voor de huidige redactie ook een idee om wat vaker oudere items tevoorschijn te halen? Beetje afwisseling kan geen kwaad denk ik.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...