Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581958

Editie 365 - Game On!


OWN

709 bezichtigingen

HUzjcPI.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Crazy-Ghost!

Hallo allemaal, daar zijn wij weer met een gloednieuwe OWN. En natuurlijk ook weer een nieuwe Game On! Vorige week zag je een rubriek over Grid 2. Vandaag hebben we natuurlijk weer een nieuw spel namelijk...

Rome Total War II!

Total-War-Rome-II-500x214.png

Rome Total War II is een strategie game die zich afspeelt in de oudheid. Je wordt hier leider van een rijk en kan je rijk uitbreiden door andere gebieden te veroveren. Ook moet je samenwerken met andere rijken. Hoewel de titel doet vermoeden dat je alleen als Romeinen kan spelen, heb je keuze uit heel veel verschillende stammen. De kaart is gigantisch, natuurlijk zit Europa erin maar ook grote delen van Azië en Noordelijk Afrika. Er zijn 15 speelbare stammen die allemaal hun eigen cultuur hebben en waarop de makers zich ook hebben ingespeeld. Maar in het spel zelf zullen veel meer stammen zitten, die je kan veroveren. Verder zitten er ook heel veel steden in die allemaal uniek zijn. Om alles te veroveren zal je heel wat weken zoet zijn.

Om je rijk uit te breiden zal je soldaten moeten rekruteren om andere gebieden te veroveren. Maar je zal ook een afweging moeten maken, hoeveel geld je aan het leger geeft en hoeveel je gebruikt voor je steden. Als je niet aan je volk denkt zullen ze boos worden en in opstand komen. Door dingen te onderzoeken kan je nieuwe gebouwen en troepen vrijspelen.

Op bijna alles wat je doet zullen andere landen een mening hebben. Als jij hun vijanden aanvalt, zullen we blij met je zijn en willen ze misschien wel samenwerken. Maar als jij een oorlog tegen hun vrienden start dan zullen zij jou ook aanvallen. Als landen erg boos op je zijn zullen ze niet met je willen samenwerken en je de oorlog verklaren. Terwijl als een land blij met je is, kan je verschillende dingen afspreken. Bijvoorbeeld dat je elkaar niet aanvalt, dat je elkaar helpt met oorlogen of dat jullie handelen. Alles draait hier om vertrouwen en bedrog.

Een van de sterke kanten van deze game is het vechtsysteem. Op het slagveld zal jij je troepen moeten aanvoeren en opstellen. Hoe val jij aan? Val jij van meerdere kanten aan of maak je een sterke linie van troepen? Je hebt erg veel tactieken die je kan gebruiken. Er zijn honderden troepen met allemaal een eigen kwaliteit. Op heel veel plekken kunnen de gevechten zich afspelen. Natuurlijk in steden, die allemaal anders zijn. De ene zal grote stenen muren hebben. Terwijl een ander geen muur heeft. Voor beide is vanzelfsprekend een andere tactiek nodig.

In de multiplayer is elke speler een land. Hier kan je eigenlijk hetzelfde doen alleen hier speel je online met of tegen anderen. Dit geeft een extra dimensie. Om het te spelen zal je wel allebei online moeten zijn. En als je stopt slaat een iemand het op zodat die hem later weer kan lanceren. Het is aangeraden om alleen online te doen met iemand die je kent of als vriend hebt op Steam. Anders vind je elkaar niet meer terug.

Dit was het voor deze week! Wat vind jij van dit spel en welke game wil je volgende week zien? En natuurlijk sta ik ook open voor tips!

3 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...