Jump to content

OWN Lustrum

  • artikelen
    9
  • reacties
    12
  • bezichtigingen
    8736

5 jaar OWN!


Dutchy3010

1376 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

5 jaar OWN!

Het allereerste begin

Het eerste idee voor OWN kwam van Mania-92 en Jowx. Leuk om te vertellen: ze kregen in eerste instantie geen toestemming om dit krantje te starten! Ze hadden toestemming gevraagd aan .Levi. en Slimm, welke zelf lang een forumkrantje hadden (helaas is deze niet meer openbaar, deze staat in de prullenbak), maar kregen geen groen licht. Tot, tot grote schrik van Jowx en Mania, Homies Club met een krantje kwam. Blijkbaar was hier geen toestemming voor gevraagd door DJ-TQM. Toen .Levi. en Slimm dit opmerkte vonden ze dit niet eerlijk voor het krantje van The Oceans, en gaven hen toen alsnog toestemming. We kunnen Homies Club dus altijd dankbaar blijven!

Jowx en ik (Dutchy3010) hadden aardig wat contact via dit forum, en zo vroeg hij of ik ook bij The Oceans kwam. Ik was op dat moment lid van Homies Club, omdat ik het idee van een krantje erg interessant vond. Toen bleek dat ook The Oceans een krantje gingen starten, en HC Journal doodbloedde, ging ik over naar The Oceans. Jowx en ik spraken hier veel over, waarna hij vroeg of ik in de hoofdredactie wilde. Daar had ik wel oren naar. Na dit stroeve begin ging alles vanzelf. Jowx en ik maakte een lijst met rubrieken, uiteraard geholpen door de enthousiaste leden van The Oceans, en de aanmeldingen voor de redactie liepen binnen. Iedereen maakte zijn eerste rubriek en op 28 juli 2006 was het dan zo ver: de eerste editie stond online. Het was begonnen!

Het eerste jaar...

Hoewel de eerste 2 edities zonder problemen verliepen, werd het daarna een stuk lastiger. Jowx stopte (tijdelijk) als hoofdredacteur, aangezien hij voor onbepaalde tijd (door privé-omstandigheden) weg was van het forum. Gelukkig werd ik in de weken daarna steeds bijgestaan door SummerBase en Pietje II, die beiden een inzet toonde waar u tegen te zeggen was. SummerBase werd de allereerste co-leader van OWN.

Het was ook de crew destijds opgevallen hoe goed OWN draaide. Dat het echt wekelijks uit kwam, dat er veel tijd en energie in gestoken werd én dat de rest van de leden het ook erg leuk vonden om te lezen. Net in die tijd wilde het forum op een nieuwe versie gaan draaien, waar de blogfunctie in zou zitten. Daarom werd ik, als leader van OWN, gevraagd of ik wat erin zag dat OWN als voorbeeld-blog werd gebruikt. Ik zou dan alle edities tot dan in de blog zetten, terwijl nog niemand van deze forum hier wat vanaf wist (die update was geheim). Toen op 22 oktober 2006 het forum helemaal werd vernieuwd, ging OWN, als eerste blog, open. De maand december werd een feestmaand, met twee speciale edities: Editie 16 (Sinterklaas) en Editie 22 (kerst). De week na kerst was er warempel, voor de allereerste keer, geen OWN! SummerBase stopte kort hierna als co-leader, Jowx nam het van hem over. Een week later werd Preddy co-leader. Op 1 april kon de OWN-redactie het niet laten om ook een (erg voor de hand liggende) grap uit te halen. Item 1, Item 2 en Item 3. Kort daarna volgde de Paaseditie.

Niemand had kunnen weten hoe een groot succes OWN zou worden. Een combinatie van veel inzet van de redactie en veel enthousiasme van het publiek, zorgde ervoor dat de ene na de andere editie verscheen. In het eerste jaar werden 50 edities online gezet; het eerste jubileum viel samen met de 50ste editie. Dat betekent dat in een jaar tijd slechts 2 zaterdagen geen OWN verscheen, wat natuurlijk een ongelooflijk hoog percentage is. Typisch is dat we speciaal voor deze 50ste versie een week gewacht hebben, zodat die samen kon vallen met de 50ste. Deze 50ste editie was in mijn ogen één van de mooiste, misschien wel dé mooiste, editie die ooit verschenen is: editie 50. Een gedenkwaardig item is Competitie Spammen, met het enorme aantal van 3401 reacties.

Met de 50ste editie werd ook het idee van stand-ins geïntroduceerd, om zo een buffer te creëren wanneer redactieleden niet online konden komen. Daarnaast was het allereerste groepsgesprek over OWN een feit: op MSN werden ideeën over de 50ste editie naar voren gebracht. Dit beviel zo goed, dat voortaan elke zaterdagavond een redactie-groepsgesprek werd georganiseerd!

forumwv6.jpg

De jaren daarna

GTAGames.nl afbeelding
Korte tijd na OWN zijn 1-jarig bestaan had gevierd, stopte Preddy als co-leader. Mirrrr nam het graag van hem over. Preddy zou later opnieuw co-leader worden, als een soort "mental coach", op 3 november 2007.

Zoals altijd wanneer iets goed gaat, willen anderen het ook gaan doen. De ideeën voor krantjes vielen met bosjes uit de lucht, maar zelden kwam het daadwerkelijk tot een eerste editie. In september 2007 kwam het eerste "concurrente" krantje online: De Snater, initiatief van The Duckdome.

December was weer de feestmaand, met 2 speciale edities. De eerste was de sinterklaaseditie, een machtige editie, aangezien veel rubrieken in rijm geschreven zijn! Van interviews tot aan Hot Topics, en van Game On tot De Tien, de redacteurs pakte groot uit. Slechts 3 edities later was de kersteditie, waar alle redacteuren ineens de naam droegen van een rendier.

Admins Strippen was toen, en is dat gebleven tot het stopte, één van de populairste rubrieken. Toen OWN 2 weken niet uitkwam, wisten onze admins niet waar ze het moesten zoeken. Gevolg? AWN!

gallery_536_26_15659.gif

Kort achter elkaar stopte Mirrrr en Preddy als co-leader van OWN. Hun plaatsen werden ingenomen door Froodooo en Ikkes. Nog een speciale editie: Pasen 2008. Vanwege een reorganisatie stopte Froodooo op 30 maart 2008 alweer als co-leader. De ene na de andere mijlpaal werd daarna gehaald. In juni 2008 haalde OWN de 100.000 bezoekers. En toen kwam de honderdste editie... Ook Ikkes stopte als co-leader, waarna Thundercover in de hoofdredactie kwam.

Ik zei hiervoor dat de 50ste editie één van de mooiste was, maar dat neem ik nu terug. Wat in mijn ogen de allerleukste editie was, was #100. Toen ik deze editie net voor de links opnieuw opzocht, viel mijn mond open. Zo was er Crew Insight (100 vragen van leden over het crewleven) en The Making of OWN (met onderstaande filmpje, HD hier te downloaden), en nog veel meer!

5 September kreeg OWN een tweede co-leader: Jay;. Natuurlijk was er ook in 2008 weer een kersteditie. Een nieuwe mijlpaal voor OWN was op 16 februari 2009: OWN had toen 10.000 reacties op de blog. Natuurlijk heeft het "Competitie Spammen" daar een grote invloed op gehad! Op 23 mei 2009 was het voor mij genoeg, ik stopte als leader van OWN. Het was de hoogste tijd. Ik vroeg aan Thundercover of hij mij wilde opvolgen, en dat wilde hij wel. Daar heb ik geen moment spijt van gehad. Op diezelfde dag stopte Jay; als co-leader. Thundercover koos Kloep als de opvolger an Jay;.

De rest heb ik wel gevolgd, maar ik denk dat het eerder aan Thundercover is om daarover te schrijven. Eerlijk gezegd schrijf ik niet meer over de rest om een simpele reden: tijdgebrek. Misschien dat ik de rest ooit nog afschrijf.. In ieder geval wil ik jullie de speciale edities niet onthouden! Het 3-jarig bestaan werd niet vergeten, maar de viering daarbij was pas bij de 150ste editie. Kerst 2009 was ook een speciale editie. Ook het 4-jarig bestaan werd opgemerkt, met editie 191. Het mooie ronde getal 200 was een speciale editie. Tot slot was editie 112 de kerst-editie.

Ik vrees alleen dat de links niet altijd blijven werken, daarom hier nogmaals de speciale edities van OWN op een rijtje, met een bijbehorend editie-nummer:

En dan nu... OWN 5 jaar! Iets wat we 5 jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden... Feestje :dans:

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...