Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579892

Editie 452 - OWN spreekt met...


OWN

1001 bezichtigingen

MHB4gPu.png

photo-33831.png?_r=1448321669

De Community Legend! - Deel 2

Visser23:

Dutchy, al vroeg in je forumcarrière kreeg je de leiding over Ocean Weekly News, welke op dit moment nog in een topic plaatsvond. Wat vond je ervan dat je de leiding kreeg over dit "project"?

Dutchy3010:

We hadden natuurlijk nooit kunnen voorzien dat OWN zo groot zou worden en nu al bijna tien jaar bestaat. Ik had al een forumkrantje geleid, namelijk "Homies Journal", en Jowx vroeg mij om naar The Oceans te komen. Een strategische zet dus. We werden samen leader, maar al vrij snel was ik alleen leader. Vond het fantastisch want iedereen was zo gemotiveerd. Al schreef ik soms zes rubrieken per week om OWN vol te krijgen, ik deed dat met plezier. De reacties waren ook super en OWN werd veel gelezen. Dat motiveerde natuurlijk alleen maar meer.

BoerTijger:

Hoe kijk je terug op de gehele periode van OWN? Hoe vind je het er nu voor staan en wat kan beter volgens je?

Dutchy3010:

OWN is een soort van GTAForum erfgoed. Het bestaat al zo enorm lang. De kwaliteit en populariteit van OWN gaat met ups en downs, gerelateerd aan motivatie van de redactieleden. En dan moet je uitkijken niet in een cirkeltje te lopen: mindere periode = minder reacties = minder motivatie. Gelukkig zijn er altijd leden die het stokje weer overnemen. Ik vind het al met al een geweldig project en heb echt respect voor iedereen die zich ooit ingezet heeft voor OWN. Ik vind wel dat de overige leden iets meer positiviteit mogen tonen voor leden die zich zo inzetten. Niet alleen lezen maar ook even complimentje geven. Dat zorgt juist weer voor meer motivatie en vervolgens betere kwaliteit. Eigenlijk sluit dit aan bij waar we vorige keer mee afsloten; mensen zijn zo lui geworden... Vinden alles maar normaal en geven weinig krediet. Helaas ook de realiteit van OWN op dit moment. Men leest het wel, maar reageert weinig en vindt het maar normaal. Dat is heel erg jammer, want zoveel mensen die zich inzetten is simpelweg niet "normaal".

Visser23:

Je haalde het al even aan; The Oceans. Hoe kijk je aan tegen je periode bij deze gang en corporation?

Dutchy3010:

Eerste periode was super leuk, we waren een hele leuke vriendengroep, hadden leuke gemeenschappelijke projecten... Ook de tweede periode, vrij recent, was fantastisch. Goede co's, hele leuke leden. Helaas was mijn eigen motivatie niet meer genoeg, waardoor uiteindelijk niet uit The Oceans gehaald werd wat erin zat. Ik had mijn eigen vrije tijd behoorlijk overschat. Maar ik ben blij dat ik het geprobeerd heb, we hebben nog aardig wat leuke projecten georganiseerd, zijn zelfs weer corp geworden, en het enthousiasme was nog als vanouds.

BoerTijger:

Uit The Oceans is heel veel voorkomen, Oceans Weekly News, casino noem het maar op. Wat vind je het mooiste geweest aan The Oceans, en waarom?

Dutchy3010:

Dat is natuurlijk een makkelijke vraag met een weinig spectaculair antwoord: OWN. Ongelooflijk hoeveel mensen meegeholpen hebben, hoeveel edities geweest zijn, hoeveel leden genoten hebben van het project. Dat is simpelweg niet te evenaren.

BoerTijger:

DYOM, ik denk dat dat onder jouw naam ook een zeer spectaculair onderwerp is. Een project waar veel over gesproken is. Hoe kijk jij zelf terug op DYOM?

Dutchy3010:

Pfff das echt gekkenwerk. Internationaal helemaal booming. Een hele community ontstaan op andere websites... Op de website van DYOM alleen al staan al 40.000 nieuwe missies en 1500 storylines. Heeft zowel op .nl als op .com meerdere awards gewonnen. Bijna een miljoen downloads van DYOM op GTAGarage alleen, en de mod kan op veel websites gedownload worden. Wordt door andere coders als beste en moeilijkst te maken modificatie bestempeld. Ongelooflijk. Ben er zo enorm trots op bloos.gif

BoerTijger:

En wat maakt je dan het meest trots?

Dutchy3010:

Dat vanuit de modding community, dus de echte kenners, zo enthousiast op dit project werd gereageerd. Toen het idee op kwam en we de eerste versie wilden publiceren - maar eerst even de temperatuur wilde meten - werd gezegd dat het niet kon. Zonde van de tijd want het zou niet lukken. Maar toch lukte het. Vervolgens versie na versie uitgebreid en de engine steeds meer uitgedaagd. De erkenning en enorm positieve feedback daarop voelt natuurlijk geweldig.

gallery_33831_25_2173.jpg

BoerTijger:

Ik merk al dat je echt een trots hebt over OWN en DYOM. Buiten die twee giga projecten, wat vind je dan het mooiste?

Dutchy3010:

Pffff er zijn zoveel mooie dingen geweest. Te moeilijke vraag puh2.gif

BoerTijger:

Hou van moeilijke vragen, haha. Komen er voor DYOM nog grote plannen aan?

Dutchy3010:

Geen idee nog. De ene keer vinden we het genoeg geweest, maar dan gaat het toch weer kriebelen. Op dit moment hebben we in ieder geval niets gepland.

BoerTijger:

Op 17 oktober 2014 onthulde je het achievementen systeem. Een prachtig systeem maar wel een systeem wat in mijn ogen heel veel tijd kost. Hoe vond je dat destijds om te doen?

Dutchy3010:

Het maken bedoel je? Dat heb ik niet gedaan, dat systeem is gemaakt door Thundercover. Uiteraard was ik wel betrokken bij het uitdenken en uitrollen. Commanderen bevalt me wel. (cool)

BoerTijger:

Bedoelde meer het maken van de inhoud ervan. Het bedenken van de achievements bijvoorbeeld.

Dutchy3010:

Ach dat is maar één van de zoveel dingen die wordt uitgedacht. Ik vind het altijd erg leuk om dit soort dingen uit te denken. Dat is eigenlijk ook iets waar ik als admin veel mee bezig ben: het uitdenken van nieuwe functies voor het forum, bedenken hoe we het forum kunnen verbeteren. Niet alleen technische snufjes maar ook in het algemeen.

BoerTijger:

Staan er nieuwe functies te wachten of is dat beroepsgeheim? knipoog.gif

Dutchy3010:

We denken altijd na over nieuwe functies, maar of die er door komen is natuurlijk iets anders.

BoerTijger:

Je werkt ook hard mee aan WikiGTA, hoe sta jezelf precies gesteld in dat project?)

Dutchy3010:

De tijd dat ik echt actief was ligt lang achter ons. Nu heb ik af en toe een projectje waar ik dan mezelf even helemaal in verlies, maar is het niet structureel.

BoerTijger:

Even kort over je privéleven. Wat doe je precies zoal?

Dutchy3010:

Ik ben belastingadviseur, heb gestudeerd aan het Erasmus, en werk nu ongeveer twee jaar. Daarnaast sport ik graag en ben ik graag onder de mensen.

BoerTijger:

Wat voor sporten doe je dan het liefste?

Dutchy3010:

Op dit moment spinnen en fitness in het algemeen

photo-33831.png?_r=1448321669

BoerTijger:

Dat je graag onder de mensen bent valt ook te zien aan het forum, je bent actief, je praat mee met veel leden. Heb jij zelf nog doelen om GTAForum beter te maken?

Dutchy3010:

MDoelen is een groot woord, maar het streven om GTAF beter te maken is er natuurlijk wel. Wanneer een admin die motivatie niet meer heeft, moet die stoppen. Want het kan natuurlijk altijd beter. Maar heb geen concrete plannen op dit moment.

BoerTijger:

Als laatste van het interview doen wij altijd dit of dat. Je krijgt twee keuzes en je moet er eentje van kiezen knipoog.gif

Om af te trappen:

GTA Vice City of GTA San Andreas

Dutchy3010:

Mag ik een escape gebruiken voor deze? Is echt 50-50. Als ik écht moet kiezen, ga ik voor San Andreas. Hierbij is modding dan de beslissende factor.

BoerTijger:

Een forumaward of een lastige achievement?

Dutchy3010:

Award.

BoerTijger:

Vrede op aarde of geen armoede meer?

Dutchy3010:

Vrede op aarde. Want met armoede kan er geen vrede zijn, dus met vrede op aarde is armoede ook bestreden.

BoerTijger:

-10 graden of 25 graden?

Dutchy3010:

25 graden. Dat is namelijk niet zo heel warm. Als het veel warmer is dan liever -10

BoerTijger:

PVV of VVD?

Dutchy3010:

VVD. Deze vraag is voor mij geen breinbreker. PVV of SP komt meer in de buurt, want dat zijn voor mij twee kwaden.

BoerTijger:

Liever super rijk of super gelukkig?

Dutchy3010:

Super gelukkig. Geld maakt niet gelukkig, maar zonder geld ben je niet super gelukkig.

BoerTijger:

Wij vragen ook altijd een blondine (Kimberley) of een brunette (Eva), maar bij jou dan natuurlijk de mannelijke variant: Een blond harige of een bruin harige?

Dutchy3010:

Bruin.

BoerTijger:

Jet mogen wij je ontzettend bedanken voor dit interview! Leuk om de Community Legend een keer te mogen interviewen. Bedankt!

Dutchy3010:

Heel graag gedaan! OWN zal voor altijd een speciaal plekje in mijn forumhart houden!

MWfTSx9.pngTdGGBKT.png

6 reacties


Recommended Comments

Inderdaad een erg leuk interview, het is wel leuk om weer eens wat meer te weten over Dutchy. Natuurlijk wist ik wel wat maar ik wist niet dat ze nu een belastingadviseur is. Mijn complimenten aan Dutchy, Tijger en Visser. icon_mrgreen.gif

Link to comment

Bij de laatste vraag las ik in eerste instantie "Een blonde harige of een bruine harige?" Ik verslikte me daar toch even.

Verder leuk interview. Uit ervaring weet ik dat het lastig kan zijn om iemand te interviewen die al vaker is geweest, maar jullie hebben Dutchy toch weer nieuwe dingen laten vertellen :tu:

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...