Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580045

Editie 453 - Uit Den Oude Doosch


OWN

929 bezichtigingen

uitdenoudedoosch86sd6.png

De blogpost met de mededeling dat Covesight 5 jaar bestond. Een prachtig project waar veel leden aan meewerkten.

covesig.jpg

Het is alweer 5 jaar en 1 dag geleden dat Pennywise-The-Clown en $NeoSyp$ met een visie kwamen. Die dag vonden ze een dor eilandje voor de kust van Los Santos en besloten een dorpje te stichten. Dit dorpje zou Covesight genoemd worden en er werd een gang opgericht ter ondersteuning van dit eiland. Het doel van deze gang was om het dorpje te bevolken, te ondersteunen en te laten groeien. Samen zouden we een stadje bouwen, samen zouden we een metropool bouwen.

Inmiddels 5 jaar later en we zijn nog steeds op dreef. Ondanks dat er wat up's en down's waren, leven en streven we nog steeds voort. Al 5 jaar lang steken meerdere mensen tientallen en honderden uren in deze prachtige corporation, enkel en alleen om gratis entertainment te leveren. Ondanks dat we onze verjaardag een dagje later vieren, mag deze prestatie zeker niet gemist worden!

Ter ere van ons 5 jarig bestaan, hebben we besloten deze blog te herstarten. Vroeger werd deze blog enkel gebruikt voor Covesight Magazine, maar wegens drukte van de redacteurs was dit moeilijk om door te zetten. Desalniettemin zal dit kwalitatieve magazine nog steeds te vinden zijn in deze blog en rechts in het blogoverzicht.

Tevens heb ik oude bestanden en backups doorgespit en kwam ik oude gebackupte maps tegen van ons prachtige eiland. De oudste backup is nog van de heroprichting van Covesight in 2010, maar liefst 3 jaar geleden. Ik heb deze maps omgezet naar de nieuwe server en heb vanuit vaste punten een aantal screenshots genomen, welke te bezichtigen zijn in de onderstaande video.

Verder wil ik iedereen bedanken die de afgelopen 5 jaar heeft bijgedragen aan deze prachtige corporation: zonder jullie waren we echt niet zover gekomen. Ik kan niet geloven dat we zover gekomen zijn. Vijf volle jaren... Ik was 13 toen ik lid werd van deze gang. Ik ben nu 18 en het is onbedenkelijk hoe erg deze gang mijn leven heeft beïnvloed. Ik ben ermee opgegroeid en het voelt raar. Hoe ga je aan het nageslacht vertellen dat je bent opgegroeid met een internet-groepje?

In ieder geval, bij deze een klein overzichtje van de afgelopen 5 jaar:

  • 7 september 2008: Een nieuwe gang wordt opgericht onder de naam "The Covesight Community".
  • 1 februari 2009: De 8e corporationverkiezingen starten. De koplopers: De Wilde Ganzen, Westdyke NRG900 Motorclub en The Covesight Community.
  • 15 februari 2009: Na een spannende strijd verslaat The Covesight Community De Wilde Ganzen met 4 stemmen verschil en wordt de nieuwe corporation.
  • 17 augustus 2009: Na onenigheid binnen de corporation, wordt er besloten om er een punt achter te zetten. Er wordt een heuse afscheidsweek georganiseerd om de community af te sluiten.
  • 24 augustus 2009: The Covesight Community sluit definitief. Het subforum wordt opgeruimd en de corporation wordt gesloten.
  • begin augustus 2010: Een jaar later komen Pennywise-The-Clown en $NeoSyp$ weer bij elkaar. Ze missen het eiland toch wel, de corporation was een deel van het leven geworden. Hierna wordt de oude crew van Die Hard, MegaPilot en Basssss bij elkaar gevist met het idee "zullen we Covesight herstarten?".
  • midden augustus 2010: De eerste hints naar een herstart van de corporation beginnen te vallen. "Het komt terug?"
  • 24 augustus 2010: Het recruitmenttopic wordt opengegooid. Het is meteen een groot succes: de oude garde stroomt weer binnen en tevens nieuwe leden sluiten zich aan bij de familie. Binnen een uur zaten de splinternieuwe gang al tegen de 8 leden en binnen twee week had Covesight maar liefst 17 leden.
  • 1 oktober 2010: De corporationverkiezingen zijn weer terug. Ondanks dat The Covesight Community corporation werd bij de laatste verkiezing, moest ze nu weer deelnemen als gang.
  • 16 oktober 2010: Met slechts één stem verschil verslaat The Covesight Community de competitie en wordt meteen corporation.
  • 25 t/m 31 oktober 2010: The Covesight Community organiseert een heuse Halloween themaweek. Een week lang werd het eiland bezeten, de leden moeten uitzoeken wat er aan de hand is en het kwaad bestrijden. Halloween 2010 is het meest ambitieuste project ooit georganiseerd door de corporation en een van de grootste van het forum. Anderhalf maand lang werk van plannen, scripten, Photoshoppen en verhaallijn schrijven maakten dit evenement realiteit.
  • 24 april 2011: Een nieuw evenement wordt gestart onder de naam "Eitjes rapen". De paashaas heeft honderden eitjes op het eiland verstopt, het doel voor de leden is om deze eitjes allemaal te vinden!
  • 3 juni 2011: Die Hard en David22 lanceren het project Covesight Magazine. Een kwalitatief maandblad waarvan slechts twee edities zijn verschijnen. Een derde editie is nooit afgemaakt.
  • 4 juli 2011: Pennywise-The-Clown besluit de corporation voorgoed te verlaten. Na drie jaar harde inzet vertrekt een van de grootste mensen achter de corporation. Een standbeeld ter herinnering wordt onthuld.
  • 1 september 2011: Na Pennywise-The-Clown, kondigden op deze dag Die Hard en $NeoSyp$ aan te vertrekken. Basssss neemt de corporation over, met de twee nieuwe wethouders Vice en MegaDreams. Voor het eerst in drie jaar krijgt de server een andere scripter, voorheen werd alles in de server gescript enkel en alleen door $NeoSyp$.
  • 4 november 2011: De 10e corporationverkiezingen starten, dit keer terwijl The Covesight Community corporation is. Samen met Cosily Club wordt er gestreden tegen de gangs: de populairste gang zal de minst populaire corporation vervangen.
  • 18 november 2011: Met maar liefst 44 stemmen verschil, verslaat The Covesight Community haar tegenstander en verzekert zo haar plek als corporation.
  • 4 april 2012: Vice besluit zijn taak als wethouder neer te leggen, waarna Woody268 gevraagd wordt om zijn plek over te nemen. Hij accepteert dit aanbod en wordt de nieuwe wethouder.
  • 9 april 2012: Om het succes van het vorige jaar te vervolgen, wordt "Eitjes rapen" voor de tweede keer georganiseerd. Weer zijn er honderden eitjes verstopt in de Covesight server, met het doel dat de leden deze gaan rapen.
  • 22 april 2012: Na Vice, besluit ook MegaDreams om zijn wethouderschap te beëindigen. Hij blijft achter de schermen de server hosten, maar heeft geen tijd meer om zijn wethouderschap te vervolgen.
  • 2 april 2013: En weer een jaar later wordt "Eitjes Rapen" voor het derde maal georganiseerd, en wordt wederom een succes. Honderden eitjes worden weer gevonden en tientallen prijzen worden gewonnen.
  • 20 januari 2013: De 11e corporationverkiezingen worden aangekondigd. Dit maal draaien de verkiezingen in samenwerking met het nieuwe Gangs & Corporations systeem.
  • 3 februari 2013: Met behulp van dit systeem plaatst The Covesight Community zichzelf weer bovenaan met 5 punten verschil en blijft daarmee corporation.
  • 7 september 2013: De corporation bestaat vijf jaar!

Dit zijn de belangrijkste punten van de afgelopen vijf jaar. Uiteraard zijn er vele server-updates geweest en veel meer mensen hebben zich bij de leiding gevoegd of juist verlaten. Indien je nog steeds een hapje interesse hebt in de memorabele afgelopen vijf jaar; het stadhuis met de nieuwsitems vanaf 2010 vind je hier en het archief van voor 2010 vind je hier. Uiteraard kun je ook ons subforum raadplegen.

Nogmaals iedereen bedankt voor alle bijdragen van afgelopen 5 jaar! Maak er een feest van en een biertje op nog 5 jaartjes! :bier:

Onze dank gaat vooral uit naar alle huidige leden en leden die er helaas niet meer bij zijn, want zonder hen hadden wij onze droom en dit vijfjarige bestaan nooit waar kunnen maken.

Aelias

AeroCool

Bassieboy35

Basssss

Bayside

Big Boss

BiglifeRPG

Bodemloos

BoerBanaan

BoerTijger

Casss

Cheers.

Corneria

Damos

Davedavy

David22

Dastard

Deluxo

Die Hard

Donald F. Duck

Extreem

Fedmas

Fezz

Fiegel5

flippie13

Freaksken

game~skater

GekkieJ01

grandtheftauto...

GrandTheftTwano

Gtaboy107

GTA_K

Incognation

Isic

Jesperkaj

Johannetje2

jorDi

Kenny-Petrovic

KillerZero86

KJF

Kryziek

Lil-Jacob

marijnajax12

Megadreams

MegaPilot

myron.b

Nouveau_Riche

Ottoman 47

Pennywise-The-Clown

rdewit

Remcconen

Rivel

rockertje007

Rullez

RustyRustler89

Sammie_GTA

Silverbyte

TalkingPear

TekaLoca

Tha-Ran

The Hulk

Tjerk

Traser

Twinsen

Unmountable Tijmen

Venzio

vice

Wanted

WebGhost

Wickedmen

Wijst

White Gold

Woody268

Zamg0d1

Zombiespeed

.Senne

-Haakon-

-->nick<--

::: Tha Hawk :::

$NeoSyp$

b3c413b50bf694be293dee0u92.png

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...