Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,519,556

Editie 455 - GTArtikel


OWN

795 views

 Share

gtartikelo5sj0.png

Werken bij Rockstar Games een levende hel?

Vandaag schrijf ik niet over Grand Theft Auto zelf, maar de bekende maker van het spel. Namelijk Rockstar Games! Ik heb een website doorgenomen genaamd Glassdoor. Daar worden reviews gegeven over het werk bij bepaalde bedrijven. Er zijn ook een aantal reviews over Rockstar Games te vinden en ik zal dat in deze editie met jullie doornemen. Er zijn negatieve maar ook positieve dingen te horen over het werk bij Rockstar Games.

tumblr_static_rockstar_games-563x195.png

Een werknemer uit Rockstar Games New York schrijft dat deze werkplek je gezondheid, zelfverzekerdheid en persoonlijke leven enorm omlaag trekt. Hij schrijft dat het leuk kan zijn als je graag bezig bent met een uitdagende doel maar dat je jezelf moet voorbereiden dat je gaat haten wat je eigenlijk eerst geweldig vond om te doen. Ook schrijft hij dat alle chat gesprekken worden nagelezen door personeel en management die live meekijken via computers. Er wordt geschreven dat er veel camera's zijn om alles te filmen en dat de management bekend is om alles te misbruiken. Medewerkers die er full time werken moeten ongeveer vijftig of tachtig uur werken wekelijks en medewerkers beginnen te roken, dik te worden en hun haar al te verliezen na twee maanden wanneer ze beginnen te werken bij Rockstar Games. Hun plek is enorm stressvol.

Ook zijn er goede reviews uit Groot Brittannië, maar ook weer negatieve reviews uit Edinburgh. De pluspunten uit een van deze reviews waren dat de hoofdkantoor gevestigd is in de hart van Schotland, wat het interessant maakt om met de pauze even naar buiten te gaan. Ook is er gratis drinken de hele dag en er worden maaltijden gebracht wanneer je moet overwerken. Ook schrijft hij dat je werkt met producten dat door de hele wereld bekend zijn, dus dat het goed lijkt op je CV. Hij schrijft dat als je verslaafd bent aan werk dat je genoeg tijd hebt bij Rockstar Games om te werken. Maar er zijn meer minpunten in deze review dan positieve dingen, ik vermeld er deze keer drie. Hij vertelt dat de medewerkers alsof doen dat hun aardig zijn maar dat ze meteen een mes in je rug steken zonder erbij na te denken als hun een volledige contract worden aangeboden. Het werk is monotoon en dat de tijden die je moet werken anti sociaal zijn, hij schrijft dat het niks uitmaakt dat je in de hart van Edinburgh bent omdat je toch twaalf uur per dag werkt.

Het is enorm interessant om meer te horen achter het bedrijf die jaren lang miljoenen dollars heeft verdiend aan hun enorm bekende spellen. Door deze reviews kunnen wij zien dat het leven als medewerker bij Rockstar Games moeilijk kan zijn en dat het niet bepaald leuk is. Voor veel mensen is het een droom om te werken bij Rockstar Games, voor anderen een grote nachtmerrie..

asphyxiateds1oxr.png

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Ik heb wel vaker dergelijke berichten gelezen, maar je zou het natuurlijk nooit verwachten.. Het is ook niet iets unieks voor R*, doorgaans zijn heel veel ervaringen van game developers behoorlijk negatief.

Ergens vraag ik me wel af of ze niet een beetje overdrijven, zeker bij de eerste review die je behandelt. Als ik dat zo lees, dan denk ik: "Je leven is zo kut, beter neem je gewoon ontslag..."

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...