Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,525,877

Editie 455 - Nieuwsflits


OWN

892 views

 Share

nieuwsflits32suk.png

Een ver vooruit gepland plan, of een samenloop van omstandigheden?

The twisted road to Auschwitz

Over enorm veel onderwerpen in de geschiedenis zijn uitgebreide discussies. Zo ook over de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust. Een discussie die historici al tientallen jaren bezighoudt is die over de vraag of Hitler al ruim van tevoren van plan was alle Joden uit te roeien of dat het uiteindelijk "onvermijdelijk" was.

Dit debat gaat tussen de functionalisten en de intentionalisten. Zoals de woorden eigenlijk al zeggen, zijn de functionalisten ervan overtuigd dat de Holocaust een van de onderdelen van een groot plan van Hitler was, terwijl de intentionalisten zeggen dat de Holocaust altijd al de intentie is geweest van der Füher.

Ik denk dat de Holocaust niet al ver vante voren was gepland en ben hierdoor dus een functionalist. Ik baseer dit op het feit dat eerdere plannen van Hitler waren dat alle Joden moesten worden gedeporteerd naar Madagaskar. Dit plan kon geen doorgang vinden, omdat Groot-Britannië de zeeën beheerste en dit dus te veel risico was.

Plan B was om alle Joden te deporteren naar Rusland. Dit viel door de mislukking van Operatie Barbarossa

in het water.

Het laatste plan, plan C was om uiteindelijk de Joden systematisch uit te moorden. Dit is in ieder geval mijn kijk op deze discussie. Dit wordt versterkt door het feit dat kampen die later zijn gebruikt voor het vergassen, eerst in gebruik waren als werkkampen.

Wat is jullie kijk op deze histografische vraagstelling?

30ro6bs.png

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Het grappige aan de hele kwestie is dat er nooit effectief bewijs (zoals foto's en documenten) die het aantonen van de holocaust bewijzen. Kan je inderdaad gaan zeggen dat veel bewijsmateriaal tegen het einde van de oorlog werd vernietigd, maar dat zijn ook maar halve waarheden.

Wat wel waarheid is, is dat men steeds over een verschillend aantal slachtoffer spreekt. 6 miljoen komt in de geschiedenis veelal naar voor wanneer het Joden betreft, terwijl het sterftecijfer in dergelijke kampen heel wat lager was. Daarnaast werd door de directie in Auschwitz een aantal jaar terug bevestigd dat de schoorstenen na de oorlog werden bijgebouwd, alsook dat een volledige doucheruimte volledig werd aangepast. Aangezien het kamp binnen het territorium van de voormalige Sovjet Unie lag was het lang wachten op dergelijke vaststellingen. Het moge duidelijk zijn dat Stalin en in feite de gehele overwinnaars zijde er alles aan deden om Hitler en de nazipartij tot op vandaag als monster af te schilderen, maar is dat wel zo?

Als deskundig onderzoek dat aantoont dat het onmogelijk was om vergassingen te laten plaatsvinden in Auschwitz worden afgeblokt en de uitvoerder van dit onderzoek worden vervolgd, roept dat bij niemand enige vraagtekens op dan? Dat Nazi Duitsland zo slecht bekeken wordt is simpelweg te wijten aan Hollywood dat door Joden wordt bestuurt. De geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaar en hierbij worden de eigen criminele feiten verdoezeld. Dat Churchill opzettelijk burgerslachtoffers aanvalt via Harris, of de massamoord op zwarten in Amerika (slavernij) dat is allemaal in de doofpot gestoken, want alleen Hitler was slecht, terwijl als je een grondig onderzoek doet er veel positieve zaken door hem worden ondernemen. Laat mij niet beginnen over Stalin en zijn Gulags trouwens.

Ik kan nog wel even blijven doorgaan hieromtrent, wat ik enkel wil bereiken met deze redevoering is aantonen dat men verder moet kijken dan jullie neus lang is. De hele WO II historiek die ons in de geschiedenislessen wordt aangeleerd is de versie geschreven door de overwinnaars, met andere worden gemanipuleerd en vol halve waarheden.

Link to comment

Ik moet zeggen dat ik mij nooit echt bezig gehouden heb met de waarheid van dit vraagstuk. Het is in ieder geval wel mogelijk dat de overwinnaars natuurlijk hun informatie in hun voordeel naar buiten brengen.

Het is in ieder geval wel duidelijk dat het echt om de oplossing van de joden ging. De basis hiervan ligt in 1942, toen de Wannsee conferentie plaatsvond. Vijftien nazi's met een hoge functie kwamen bij elkaar om binnen een mum van tijd tot een oplossing te komen. Grappig is dat Hitler daar zelf geen eens bij aanwezig was.

NPS heeft er ooit een aflevering over gemaakt, maar blijkbaar werkt die link niet meer.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...