Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,520,504

Bedankt!


OWN

2,951 views

 Share

Beste lezer,

Langzamerhand naar een zomer aan het werken, een zomer om voor OWN nooit te vergeten. Een 10 jaar bestaan laat je immers nooit voorbijgaan. Denkend aan vroeger, mijn eerste periode als hoofdredacteur. Ik heb destijds het stokje overgenomen van Kloep terwijl hij het overnam van Thundercover. Gave tijden waren dat. En nu zitten wij in 2016, druk bezig geweest om OWN weer terug naar OWN te maken. Langzaam naar het 10 jaar bestaan toe te werken.

Maar helaas mochten deze toekomstplannen de prullenbak in.. Weg.. Langzaam wij OWN overnamen van 3LLIOT wisten wij wat het was. Gigantisch veel energie moet je erin stoppen wil je er ook maar iets uit krijgen, en dat slechts op een forum. Voor mijn gevoel moest ik het wel. Als je iets doet, doe je het goed is mijn motto altijd. En helaas hebben wij OWN niet tot een goed eind kunnen brengen en hebben wij besloten de stekker eruit te trekken.

Aan de ene kant doet het zeer, aan de andere kant is het mooi geweest denk ik. Wat Dutchy3010 en Jowx bereikt hebben met de forumkrant is een knappe prestatie. Helaas kunnen wij het niet meer voortbrengen.

Jullie bedankt voor alles, iedereen en alles wat voor OWN wat betekend heeft. Bedankt, bedankt voor het lezen. Bedankt voor alle energie die erin is gestopt door eenieder dan ook!

Namens de hoofdredactie,

QzEKItF.png

Een tijd geleden heb ik mij voor het eerst aangemeld bij Oceans Weekly News als crashredacteur en ik was echt enorm trots dat ik mezelf een lid mocht noemen van deze exclusieve groep redacteurs die toch wel wekelijks bezig waren met een bizar groot project. Bijna tien jaar lang hebben crashredacteurs, redacteurs en hoofdredacteurs meegeholpen om dit project te runnen. Oceans Weekly News past eigenlijk dan ook wel in het niveau van The Covesight Community, en ik heb enorm veel respect voor alle mensen die betrokken waren bij deze prachtige forumkrant. Voor mij was Oceans Weekly News met name een van de grote dingen wat ik ooit heb meegemaakt op het forum, ik heb meerdere keren in het geweldige rubriek gestaan van Cabyon genaamd Het Krantje en ik ben ongeveer twee keer lid van de week geworden, voor velen zullen dat gewoon iets doodnormaal zijn maar het betekende toen heel veel voor mij. Ik zat toen in een slechtere periode op het forum en lid van de week worden gaf mij enorm veel motivatie om toch verder te gaan. Het is spijtig dat de volgende generatie forumleden niet dit geweldige project zullen meemaken. Ik wil graag iedereen bedanken die ooit heeft meegewerkt aan Oceans Weekly News. Jullie inzet heeft geholpen om dit project zo ver te laten komen, we hebben het met z'n allen verdomd ver gehaald en we hebben lang meegelopen aan deze marathon, en we bereiken nu het einde. En bedankt, trouwe lezers. Bedankt voor jullie steun in de afgelopen tien jaar.

asphyxiateds1oxr.png

De 10 jaar OWN gaan wij helaas niet bereiken. Dat was een mooi jubileum geweest, maar alle schrijvers kwamen tijd tekort.

Ik heb dingen geleerd, plezier beleeft aan het schrijven. Maar als er elke week artikelen missen, begin je zelf wel langzaam af te vragen: waar doen we het nog voor? Dat punt is iedereen bij OWN weleens tegengekomen. Desondanks schreef ik mijn stuk op de vrijdagavond, wegens tijdgebrek in de rest van de week. Elke week kwam het af, wel of geen zin. Het was een zeer nuttige tijd en het is mijn energie waard geweest. Dit project mag nooit vergeten worden, daar voor heeft het te lang voortgeduurd. Maar helaas komt aan al het goede een einde en dus ook aan OWN

Dan rest mij nog één ding te zeggen: Bedankt iedereen die OWN zover heeft voorgezet, door te schrijven of door te lezen.

Namens,

aron2455shw.png

En namens de rest van OWN,

OsgGoSn.png

30ro6bs.png

yBHDsiq.png

Hier zit ik dan, zaterdagochtend om acht minuten voor één, een stukje te schrijven voor OWN. Niet de eerste keer, maar toch de laatste. Toen ik het te horen kreeg van Boer en Erwin, had ik zo iets van "dit zat er al zo lang aan te komen," maar nu, amper 20 uur voor de laatste publicatie ooit, valt het besef dat het écht gedaan is toch zwaar op de maag.

Ik ben even terug gaan zoeken naar het begin van mijn carrière hier.

Laten we eens kijken wat we deze week voor je hebben.. Aha! We mogen een nieuwe redacteur welkom heten, 3L1077 zal vanaf nu de Opmerkelijk gaan schrijven.

-19 mei 2013

3 jaar en 2 dagen. Ik was toen zo ongelofelijk gelukkig, dat ik als nieuweling van het forum gekozen was om mee te mogen werken aan zo'n belangrijk project! Met vol enthousiasme kon ik elke week over een nieuw onderwerp komen vertellen in Opmerkelijk... Het duurde een jaartje en ik werd hoofdredacteur, samen met Phoenyxar. Wat hebben we daar toen veel tijd in gestoken, wij waren gewoon de baas! Zelf de looks kiezen! Zelf de redacteurs kiezen! Zelfs de rubrieken zelf kiezen! Het kon niet op.

Maar om weer zo'n stom spreekwoord te gebruiken: 'mooie liedjes duren niet lang'. Na enige tijd was de motivatie al weer, bij iedereen, ver te zoeken, en gingen we een tijdelijke stop inlassen. En weer was het enkele maanden later zo ver: vol enthousiasme aan het schrijven. En weer duurde het niet lang.

Het was voor mij geen gemakkelijke beslissing om het stokje over te dragen aan Erwin en BoerTijger. Ik was misschien laf. Ik durfde OWN zelf niet stop te zetten, terwijl ik daar vaak over dacht, maar durfde het ook niet door te geven, omdat ik vreesde dat het dan uiteindelijk stopgezet zou worden. Best laf, om zelf niet die beslissing te durven nemen, misschien...

Ik wil Boer en Erwin bedanken, omdat zij er echt voor hebben gezorgd dat we mooi kunnen afsluiten. Het was een moedige, waarschijnlijk moeilijke beslissing voor hen, maar toch de juiste.

Ik bedank Phoenyxar, alle hoofdredacteurs voor en na ons, en alle redacteurs, voor het ongelofelijke werk dat ze in de afgelopen 10(!) jaar hebben geleverd voor dit prachtige project.

En de lezer, jou wil ik nog het meest van iedereen bedanken.

P1WbN09.png

asphyxiateds1oxr.png

 Share

12 Comments


Recommended Comments

Ene kant jammer dat de mijlpaal van tien jaar niet is bereikt, maar ik had het helaas al aan zien komen. Niet omdat ik geen vertrouwen in jullie had, maar omdat OWN steeds minder populair begon te worden onder de lezers. Dan bedoel ik meer op gebied van reacties (en leescijfers). Ik denk dat het een verstandige beslissing is geweest. Bedankt voor alles!

Link to comment

Ontzettend jammer dat het project stopt. Maar uiteraard een begrijpelijke en verstandige keuze. Je kunt beter stoppen op het hoogtepunt dan OWN nog verder laten verwaarlozen. Dat laatste bedoel ik overigens niet slecht of persoonlijk. Het was gewoon een feit dat OWN, zoals Bas hierboven al zegt, minder populair was. Waarschijnlijk ook een gevolg van de inactiviteit van het forum die we de afgelopen tijd meemaken. Veel leden van vroeger die de start van OWN hebben meegemaakt zijn inactief. Nieuwe leden kan het waarschijnlijk niet veel interesseren wat OWN is omdat ze simpelweg niet weten wat het is. Om elke week ongemotiveerd veel tijd in iets te steken is natuurlijk ook geen optie.

In ieder geval een groot compliment voor de mensen die de laatste 10 jaar aan OWN hebben gewerkt. :)

worshippy.gifworshippy.gif

Link to comment

Bedankt OWN! Ik heb lang niet alles meegemaakt, maar dat neemt niet weg dat ik aardig wat edities heb gelezen. Jammer dat het stopt, maar ook begrijpelijk...

Link to comment

Flauw hoor Dotz. :)

Jammer mannen, diep respect voor een realistische benadering! Ongetwijfeld zal een nieuwe GTA een nieuwe impuls brengen aan onze community, en zal dát jullie wellicht een implus geven om OWN weer af te stoffen en in de spotlights te zetten!

Niets anders dan respect van een mede oud-redacteur. ;)

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...