Jump to content

De Kamer van Klank

  • entries
    3
  • comment
    1
  • views
    6,950

Madrid & verder


Cabyon

800 views

 Share

Cabyon blogt onregelmatig over niet nader te noemen onderwerpen die hem te veel bezig houden. Van hier tot aan de Algarve en van bitcoins tot bitterballen; het interesseert hem niet.. of misschien een klein beetje. Vandaag: avonturen onder de Spaanse zon.

 

Mid-november leek een uitstekende datum. Althans, voor C(abyon)., die graag met W(ederhelft). een romantisch tripje wilde maken. Ja, zo gaat dat. Een man werkt en een dame incasseert al het geld en leeft daar rijkelijk van. Ongeveer. Later meer daarover. 

Luister:

Madrid is een mooie stad. Ingeklemd tussen de heuvels, met talloze oude gebouwen die geschiedenis en bloedvergiet roepen, is het heden ten dage bezaaid met winkels. Toeristisch, vooral. En ja, C. & W. zijn ook toeristen. Althans, W. is vloeiend Spaanssprekend, wat natuurlijk een fijne bijkomstigheid is. Daardoor hebben we ook de mogelijkheid om de minder drukke en toeristische delen van de stad op te zoeken, want lang niet iedereen praat Engels (Ja, echt. Zelfs op het vliegveld niet). We struinen straten af en genieten van het leven. Eten en drinken is belachelijk goedkoop in Madrid. Voor €10 kan je al dronken worden, want C. & W. drinken pullen bier (halve liters) voor €1,50. In hemelsnaam, Madrid, je bent al zo mooi.

In reisboekjes staat Madrid aangeschreven als 'de lentestad voor foodies'. Nu is een stad per definitie niet een winter/zomer/lente/herfststad (doorhalen wat niet/wel van toepassing is) maar foodies klopt wel. Ik had het al over de dranken, de pullen goedkoper dan condooms uit de condoomautomaten, maar het eten is schappelijk doch verrukkelijk. We waren met stomheid geslagen toen we doorkregen dat we voor minder dan €40 per persoon een behoorlijk diner kregen voorgeschoteld, inclusief een fles rode wijn. Later probeerde de ober ons nog dronken te voeren ('de kater komt morgen wel') wat meer effect had op W. dan op C. Later meer.

C. & W. bezochten het Prado museum, inclusief de Bosch-schilderijen (toeschouwer: 'Hadden Nederlanders toen al wiet?') en na El Bosco was natuurlijk ook een bezoek aan vriend op uitwisseling een goed idee. Ja, het was een goed idee. C. & W. aten in een hippe tent en de prijs viel nog steeds alleszins mee. Madrid, wat houd ik van je.

Nu was het wel en wee afgelopen, maar, zoals je wel kan raden, alles krijgt een staartje. Of, in dit geval, een prijskaartje. Bij terugkomst op het vliegveld bleek dat C. een avondvlucht had geboekt in plaats van de ochtendvlucht. Oei, zeker omdat W. op die dag een midterm had. Kutzooi. C. tastte in zijn buidel voor haar (wie de rekening betaalt wordt dit moment nog onderzocht) en W. vloog dus vroeg. Zo was het niet voor C. Hij zat veertien uur vast op het vliegveld, wat, ach, ook wel eens iets anders is dan de hele dag in bed liggen. Maar leuk is anders.

Toch kan ik het aanraden; Madrid, de stad, en alles daar om heen. Je kan er gemakkelijk een paar dagen rondstruinen én het is goedkoop. Wanneer je je koppie erbij houdt, dan wel.

 

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...