Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85510

Alonso Overwinnaar!


-Niels-

351 bezichtigingen

blogentry-13783-1194549711.png

Fernando Alonso wint na 78 ronden, de Grand Prix van Monaco!

Na een uurtje voorbeschouwing, begon dan eindelijk de Grote Prijs van Monaco. Na een normale opwarmronde, begon dan die prachtige race. Bij de start was het spannend, Alonso & Hamilton waren erg goed weg. Hamilton blokte Massa direct, door zijn auto tussen die van Alonso & Massa te zetten. Iedereen kwam er de eerste bocht goed door, behalve een kleine touche van de BMW en de Williams Toyota. Direct in de 1e ronde parkeerde Vitantonio Liuzzi zijn Scuderia Toro Rosso naast de baan, door van de lijn af te wijken en op het vuile gedeelte verder te rijden, helaas slipte zijn achterkant weg, waardoor hij met zijn zijkant vol in de vangrail kwam, einde race voor Liuzzi. Met het aantal uitvallers viel het reuze mee, veel mensen hadden meer uitvallers en crashes verwacht, maar iedereen bleef vandaag goed van de muur weg. Er waren in totaal vier uitvallers. Raikonnen was ook goed bezig en reed zichzelf van P15 helemaal terug naar P8, het viel hemzelf natuurlijk zwaar tegen. Ook was het een goede dag voor Alexander Wurz & Scott Speed, Wurz reed zichzelf naar P7 toe en Scott Speed eindigde helaas net buiten de punten, maar kan toch zeer tevreden wezen met een P9. Maar het mooiste was de 1 -2 van de beide McLarens, zij reden een buitengewoon fantastische race en waren ook niet bij te houden, Massa was derde geworden en was op het podium, gezien zijn gezicht, buitengewoon teleurgesteld, toch niet het resultaat wat hij wou halen. Een mooi P4 voor Giancarlo Fisichella, die vaak in zijn eentje reed, maar wel de 4de plek mocht behouden. ook de BMW'ers waren goed bezig een 5 - 6, was er voor hun weggelegd. Alonso had iedereen op een ronde gezet en sommige zelfs meerdere rondes, behalve: Hamilton & Massa. Het verschil tussen Alonso en Hamilton was 4 seconden en het verschil tussen Alonso en Massa was een stuk groter, namelijk 69 seconden.



De reacties achteraf van de nummers 1, 2 & 3. Fernando Alonso was erg blij met zijn sterk gereden race, hij had, zoals hij zelf zei, een hattrick gemaakt. Een Pole-Position, de snelste race-ronde en een zege op Monaco. Hamilton keek net zoals Massa wel een beetje teleurgesteld. Zijn reactie was als volgt: 'Ik kon Alonso gewoon niet bijhouden, hij was domweg te snel voor mij.' Ook dat zag je wel in de race, aan het einde van de race zag je Hamilton kleine foutjes maken. Massa had precies hetzelfde argument, dat Alonso gewoon te snel was. Massa keek niet erg blij, en was ook niet zo uitbundig aan het lachen. Een prima dagje voor Alonso en Hamilton, maar een minder goed dagje voor Massa en het team Ferrari zelf. Over twee week is de Grote Prijs van Canada, dan gaat Thundercover gewoon het verslag weer schrijven en zal de race dan uitgebreider bespreken. Bedankt voor het lezen en graag tot de volgende keer.

Uitslag:

1 F. Alonso



2 L. Hamilton

3 F. Massa

4 G. Fisichella

5 R. Kubica

6 N. Heidfeld

7 A. Wurz

8 K. Raikkonen

9 S. Speed

10 R. Barrichello Honda

11 J. Button Honda

12 N. Rosberg Williams

13 H. Kovalainen Renault

14 D. Coulthard Red Bull Racing

15 J. Trulli Toyota

16 R. Schumacher Toyota

17 T. Sato Super Aguri

18 A. Davidson Super Aguri

Niet gekwalificeerd/geklasseerd: Probleem:

19 C. Albers - Mechanische problemen

20 A. Sutil - Crash

21 M. Webber - Versnellingsbak

22 V. Liuzzi - Crash

Door: -Niels-

7 reacties


Recommended Comments

Ik vond het een zoutloze race :7 Zoals jij het vertelt klinkt het 100x leuker dan het was... Dus das dan weer klasse van jou...

Link to comment

Ik vond het jammer dat er niet zoveel uitvallers waren, dat maakt de race toch wat spannender. Ook had ik gehoopt op een safetycar situatie, waarbij Massa weer bij de Mclaren's kon komen.

Ontzettend jammer van Sutil en Albers, Sutil door een eigen foutje maar Albers weer problemen met de auto.

Je zag inderdaad dat Hamilton op het einde foutjes begon te maken. Alonso was de sterkste man vandaag, hij reed zen race eigenlijk helemaal foutloos.

Kan niet wachten tot Canada.

Link to comment

Dank je Mirrrr....was ook moeilijk om er een tekst over te maken. Was erg weinig gebeurt vandaag, kijkt iemand ook nog naar Indy 500..?

Link to comment

Ik vond het wel een toffe race.

Fisichella 4de :dans:

(misschien kunnen jullie wat foto's van de race in de blog zetten) :bier:

Link to comment

Goed stukje, -Niels-! Je bent alleen het tweede streepje van je naam vergeten :7 Maar goed vervangen :tu:

Dank je Mirrrr....was ook moeilijk om er een tekst over te maken. Was erg weinig gebeurt vandaag, kijkt iemand ook nog naar Indy 500..?

Ik heb naar de samenvatting gekeken tijdens de regenpauze, meer niet.

Ik vond het wel een toffe race.

Fisichella 4de :dans:

(misschien kunnen jullie wat foto's van de race in de blog zetten) :bier:

Als het stukje wordt geschreven staan er nog niet altijd foto's online, maar we zullen zeker wel eens kijken of er mooie foto's op het web staan ;)

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...