Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85531

Wurz stopt per direct (Update!)


Typhoon

413 bezichtigingen

F1Bulletin2.png

De Oostenrijker Alexander Wurz stopt per direct met de Formule 1. Dat maakte hij vandaag bekend. Wurz had al een tijdje gedachten om te stoppen, maar heeft er nu definitief een punt achter gezet. Het podium in Canada dit jaar was zijn laatste hoogtepunt.

Wurz debuteerde in 1997 in Canada als vervanger van Gerhard Berger bij Benetton. In 1998, 1999 en 2000 reed hij ook nog voor dat team, wat een middenmoter was. Tussen 2001 en 2005 was hij testrijder bij McLaren, waarbij hij tijdens de GP van San Marino 2005 mocht invallen voor Montoya en prompt zijn tweede podiumplaats behaalde. In 2006 testte hij voor Williams en promoveerde hij in 2007 naar racecoureur.

82983.jpg

Wie Wurz in Brazilië gaat vervangen, maakt Williams morgen bekend. Er is een grote kans dat dit de Japanner Kazuki Nakajima, die testcoureur is bij Williams. Wat Wurz nu gaat doen, is nog onduidelijk. Wellicht dat hij in de Formule 1 als testrijder aanwezig blijft.

Update: Kazuki Nakajima vervangt inderdaad Wurz de komende race in Brazilië.

Door Thundercover

3 reacties


Recommended Comments

Echt jammer dat Wurz zonder een afscheid op de grid is geweest en zijn race moest eindigen met een betreurende plek. Ondanks dat, is het een grootheid geweest in de Formule 1 en heeft hij heel wat jaren meegedraait. Jammer maar helaas, aan alles komt een eind.

Link to comment
Ter informatie: Vandaag is bekend gemaakt dat Nakajima zijn debuut in Brazilie mag maken. ^_^

Klopt, ik heb het er even bij gezet. :)

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...