Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85531

Alonso heerst in Italië


Typhoon

358 bezichtigingen

blogentry-13783-1194549718.png

Door de perikelen rond McLaren lijkt de GP van Monza een bijzaak te worden. Na een saaie eindsprint in de laatste sessie is het Fernando Alonso die pole pakt, voor teamgenoot Lewis Hamilton en Ferrari-coureur Felipe Massa.

Tijdens de vrije trainingen ging alles gewoon zijn gangetje. De teams hebben hier vorige week ook al getest en vandaar dat er niet heel veel gebeurde. McLaren was de hele tijd de snelste, maar Fisichella verbaasde op vrijdag wel met een keurige derde tijd, gevolgd door Kubica en Rosberg. Op de zaterdag gebeurde er wel wat en niet zo'n beetje ook: de auto van Raikkonen schoot weg bij het aanremmen van de laatste chicane en met 360 km/h op de teller kwam hij in de muur terecht. Raikkonen bleef zelf ongedeerd, maar van zijn wagen was niks meer over.

Sutil en Vettel openen dan iets na twee uur de kwalificatie van de Grand Prix van Italië. Achteraf blijkt de eerste sessie de spannendste te zijn. We zien Yamamoto crashen bij het aanremmen van de eerste chicane, en vervolgens doorrijden zonder voorvleugel. Niet lang daarna spint Sato bij het uitkomen van chicane twee en in zijn laatste run spint Coulthard ook bij de eerste chicane en houdt het dan ook maar voor gezien. De Spykers komen met de B-versie van de wagen nog steeds niet van de laatste rij af en dan maken de andere teams zich op voor het tweede deel.

De coureurs vanaf P8 tot en met P16 zitten in het tweede deel 0.2 seconde van elkaar af. Het was dus spannend welke coureurs meemochten gaan om voor de pole te vechten. Barrichello schoot eraf, waardoor hij waarschijnlijk Fisichella ophielt. Voor Fisico zit er niks anders op dan te starten vanaf P15, wat natuurlijk erg teleurstellend is als je wilt blijven. Button maakte dankbij gebruik van het falen van Fisico door zelf de top 10 binnen te dringen, wat niet slecht was voor Honda. In het derde deel zou het echter P10 blijven en dus nog steeds weinig vooruitgang.

Na de eerste vliegende ronde was het eigenlijk meteen duidelijk: Alonso, Hamilton en Massa stonden vooraan. In de tweede vliegende ronde wisselden zij niet meer van plaats. Volgend jaar wordt deze sessie een beetje anders, want het wegrijden van brandstof verdwijnt dan. Heidfeld kwam tijdens de kwalificatie steeds beter in zijn vel en pakte zelfs de vierde plek van Raikkonen af. Ondanks de perikelen rond McLaren staan ze dus nog steeds 1 en 2.

Uitslag

1. Alonso

2. Hamilton

3. Massa

4. Heidfeld

5. Raikkonen

6. Kubica

7. Kovalainen

8. Rosberg

9. Trulli

10. Button

11. Webber

12. Barrichello

13. Wurz

14. Davidson

15. Fisichella

16. Vettel

17. Sato

18. Schumacher

19. Liuzzi

20. Coulthard

21. Sutil

22. Yamamoto

Door: Thundercover

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...