Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85531

Kwalificatie: Japan


Typhoon

362 bezichtigingen

blogentry-13783-1194549718.png

Door zeer slechte weersomstandigheden werd de derde vrije training al na vier minuten afgelast. De medische helicopter mocht niet opstijgen en uit veiligheidsbelang werd de training afgelast. Gelukkig voor ons ging de kwalificatie wel gewoon door, zij het met veel mist, een lage temperatuur en een natte baan.

Voor het eerst in deze kwalificatie-opzet wil men bij de eerste sessie zo snel mogelijk naar buiten. Iedereen wil zo veel mogelijk rondjes rijden, ook de toppers, die normaal tien minuten wachten voor één getimede ronde. Nu iedereen buiten is, is het druk op de baan. Er zijn dan ook enkele spins, waaronder die van Vettel. Hij rijdt op intermediates en heeft nog geen grip. Enkele ronden later doen de intermediates het echter super goed. De ene na de andere tijd wordt verbeterd en het lijkt een loterij te worden om wie er door mag gaan.

85461.jpg

Slecht weer tijdens derde vrije training.

Er zitten dan ook wat verassingen in. Heel Toro Rosso is door en Button zet zichzelf zelfs in de top tien. Helaas voor Spyker en Super Aguri kunnen zij niet voor een verassing zorgen en zij staan dus weer gewoon achteraan. In de laatste ronden worden ook de kansen voor Ralf Schumacher weggeveegd als Yamamoto instuurt en Ralf niet ziet. Een crash is het resultaat en Schumacher haalt nog wel de tweede sessie, maar zonder auto wordt het dan wel erg lastig.

In de tweede sessie rijdt iedereen op intermediates, aangezien die onder de omstandigheden het beste presteren. Er worden opnieuw veel rondjes gereden. Renault rijdt onzichtbaar en niet al te snel, tot de laatste ronde waarin ze plotseling 11e en 12e staan. Dat is echter niet genoeg om Vettel ervan te weerhouden de top tien binnen te dringen. Een fantastisch resultaat voor Toro Rosso, dat dus weer een auto van grote broer RedBull pakt.

85476.jpg

Hamilton is snel op Fuji.

McLaren, Ferrari en BMW hebben de eerste sessies overleeft en nu gaat het echt voor pole. Terwijl achterin de top tien Vettel, Button, Webber en Rosberg strijden om de zesde plek, wordt er voorin gevochten door Raikkonen en Alonso om de eerste plek. Alonso is net een fractie sneller, hoewel Raikkonen er dichtbij zit. Massa en Hamilton hebben geen antwoord en volgen op de derde en vierde plek. Tot de laatste ronde van Hamilton: hij rijdt een super ronde en zet zichzelf op pole position, voor Alonso, Raikkonen en Massa. Kubica lijkt de grootste teleurstelling te zijn met een tiende plaats, maar waarschijnlijk heeft hij erg veel benzine mee. Button zet zichzelf op de zevende plek en Vettel zal zeer tevreden zijn met P9.

Uitslag

1. Hamilton

2. Alonso

3. Raikkonen

4. Massa

5. Heidfeld

6. Rosberg

7. Button

8. Webber

9. Vettel

10. Kubica

11. Fisichella

12. Kovalainen

13. Coulthard

14. Trulli

15. Liuzzi

16. Schumacher

17. Barrichello

18. Wurz

19. Davidson

20. Sutil

21. Sato

22. Yamamoto

Door: Thundercover

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...