Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85697

Kimi wint voor een vol Silverstone


Typhoon

381 bezichtigingen

blogentry-13783-1194549711.png

Na 59 ronden racen is het niet Lewis Hamilton die als eerste over de finish kwam. Hij werd uiteindelijk derde, achter teamgenoot Alonso en Kimi Raikkonen, die zegevierde.

Vlak voor de start van de race werd bekend gemaakt dat Sato vanuit de pits zou starten. Albers had hier dus voordeel mee, want nu stond hij op P21, in plaats van P22. Toen de 21 bolides eenmaal klaar stonden om te vertrekken, kwam er een gele vlag bij de wagen van Massa. Hierdoor kwam er een tweede opwarmronde en mocht Massa vanuit de pits starten.

Bij de start kwam zo'n beetje iedereen goed weg. Raikkonen behield P2, maar Ralf Schumacher kon niet van de lege startplek voor hem profiteren en viel terug tot P8. De Renaults en BMW's waren hem toen al voorbij. Massa en Rosberg rijden in de eerste ronde lekker door het veld heen, maar Massa gaat Rosberg voorbij als Coulthard een aanval van Rosberg parreert en hem op het gras dwingt. Voorin zet Raikkonen een klein beetje druk op Hamilton, maar het blijft bij één aanval.

Na acht ronden komt Mark Webber binnen met een probleem. Helaas voor hem zit het weekend er dus alweer op. Acht ronden later komt Hamilton als eerste van de toppers binnen. Helaas gaat de stop niet zo goed, want bij het schakelen naar de eerste versnelling schiet de auto twee keer iets naar voren. Dat heeft hem zeker wat gekost, waardoor hij na de stop van Raikkonen twee ronden later, nu achter Raikkonen rijdt. Sutil is dan al uit de race na een opgeblazen motor met Albers op de eerste rij.

In ronde 20 komen Alonso en Massa binnen voor hun stop. Alonso behoudt verrassend de leiding en rijdt dus voor Raikkonen. De McLarens hebben als het ware omgewisseld. Vlak daarna komt Ralf Schumacher binnen en valt definitief uit. Na 30 ronden op Silverstone zaten we exact op de helft van het seizoen. Alonso zette Speed en Wurz op een ronde, waarna Wurz dacht te profiteren om Speed meteen te pakken. Het rechter achterwiel van Wurz kwam echter tegen het linker voorwiel van Speed. Hierdoor werd Wurz gelanceerd, maar hij kon zijn weg via het gras vervolgen. Speed moest afhaken, doordat zijn voorwielophanging kapot was.

In de 31e ronde komt Barrichello binnen. Niks bijzonders, zou je denken, maar hij komt pal voor de deur van Jarno Trulli. Die zit weer eens te slapen en Rosberg en Wurz gaan hem ook meteen voorbij. Dan komt Davidson binnen met een probleem. De monteurs proberen echter de wagen te repareren, wat hen ook lukt. Zes ronden later rijdt Davidson weer naar buiten, vlak na de tweede stop van Alonso. Een ronde later stopt ook Hamilton voor de tweede maal.

In ronde 43 is het dan de beurt aan Raikkonen. Het is even spannend, maar Raikkonen behoudt de leiding en kan rustig naar de overwinning rijden. Davidson parkeert zijn wagen dan definitief in de pitbox en twee ronden later kan het voltallige team van Toyota inpakken als Trulli uitvalt. De laatste 10 ronden zijn dan nog spannend voor Massa (P5) en Kubica (P4) die vechten om de vierde plek. Ondanks dat Massa sneller is, behoudt Kubica de vierde plek. Met nog vier ronden te gaan valt dan ook Liuzzi stil, maar de plekken zijn dan eigenlijk allemaal al vastgezet. Raikkonen pakt zijn twaalfde Grand Prix overwinning en steekt Massa voorbij in de WK-stand. BMW en Renault pakken ondertussen ook weer wat punten en de McLarens worden tweede en derde, met Alonso voor Hamilton, die het Britse publiek bedankt voor hun aanwezigheid.

Uitslag

1. Raikkonen

2. Alonso

3. Hamilton

4. Kubica

5. Massa

6. Heidfeld

7. Kovalainen

8. Fisichella

9. Barrichello

10. Button

11. Coulthard

12. Rosberg

13. Wurz

14. Sato

15. Albers

DNF Liuzzi

DNF Trulli

DNF Davidson

DNF Speed

DNF Schumacher

DNF Sutil

DNF Webber

Door: Thundercover

2 reacties


Recommended Comments

Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...