Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580744

Editie 49 - Pietje II's Labiele Entertainment


Dutchy3010

370 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

oc_own_labiel.jpg

Deze rubriek is geschreven door Pietje II.

Ditmaal heb ik speciaal als een eerbetoon voor Jowx een verhaaltje over hem geschreven. (Goh, dat is zeker pas echt nieuws?) Dit verhaal is berust op pure non-fictie, Oceans Weekly News en zéker Pietje II's Labiele Entertainment zijn niet aansprakelijk voor enige psychische schade.

blogentry-11829-1185021443.gif

Er waren eens een man en een vrouw die heel arm waren. De vrouw heette Mirrrr. Haar man, Joris, wilde zo vreselijk graag bij de McDonald's werken. Alleen, er was een probleem: de dichtstbijzijnde vestiging van McDonald's ligt wel 200 kilometer verderop! Mirrrr vroeg: “Hoe wil jij nou bij de Mac gaan werken? We hebben niet eens geld om jou daarheen te laten reizen!” “Ik red me wel!” antwoordde Joris. “Ik zeg gewoon steeds: niet veel, niet veel, niet veel. Op die manier kom ik vanzelf uit bij de McDonald's-vestiging, en kan ik geld verdienen zodat we eindelijk een beetje fatsoenlijk leven kunnen leiden.”

Hij ging op weg en zei steeds tegen zichzelf: “Niet veel, niet veel, niet veel.” Hij zag een visser langs de kant zitten en zei nog steeds: “Niet veel, niet veel, niet veel.” De visser heette Bling, en toen hij Joris steeds hoorde zwetsen, zei hij: “Wat zeg jij, domme jongen, ‘niet veel’?” Toen Bling het net ophaalde, zat er inderdaad niet veel vis in. Bling kwam met een stok op Joris af en riep: “Ik zal je leren zulke stomme dingen te zeggen!” Bling gaf Joris een geweldig pak slaag. Uiteindelijk bracht Joris kreunend uit: “Wat had ik dan moeten zeggen?” “Vang veel, vang veel, vang veel, moet je zeggen!”

Daarna liep Joris verder en zei steeds: “Vang veel, vang veel, vang veel.” Na een tijdje kwam hij langs een galg; er werd juist een boef opgehangen. Joris zei: “Goedemorgen, vang veel, vang veel.” “Wat zeg je, ‘vang veel’?” riepen de mannen. “Moeten er dan nog meer boeven op de wereld zijn? Vind je het nog niet genoeg?” En ze kwamen met een stok op hem af. “Wat moet ik dan zeggen?” vroeg Joris. “Je moet zeggen: God helpe zijn ziel.”

Joris liep weer een hele tijd en zei steeds: “God helpe zijn ziel.” Hij kwam bij een greppel en zag een vilder, die bezig was een dood konijntje het vel af te trekken. Joris zei: “Goedemorgen, God helpe zijn ziel.” “Wat zeg je daar, stommeling?” riep de vilder, en hij sloeg hem met zijn vilhaak om de oren tot hij sterretjes zag. “Wat had ik dan moeten zeggen?” vroeg Joris. “Je moet zeggen: een greppel is je dood!”

Joris liep verder en zei steeds: “Een greppel is je dood! Een greppel is je dood!” Hij werd ingehaald door een grote kar vol mensen en riep: “Goedemorgen! Een greppel is je dood!” Daar kieperde ineens de wagen om en alle mensen vielen in een greppel. De knecht die op de bok had gezeten, pakte zijn zweep en gaf Joris zo’n pak slaag dat hij naar de McDonald's verder moest kruipen.

De knecht had gezegd dat Joris gewoon zijn mond had moeten houden, dus Joris zei niks meer. Toen hij uiteindelijk tegen wil en dank de McDonald's bereikte, ontving zijn nieuwe baas hem hartelijk. “Laten we maar meteen met de inleiding beginnen,” zei Joris' nieuwe baas. Nadat de baas na een hoop gepraat maar geen antwoord van Joris kreeg, zei hij ongeduldig: “En onthoud één ding: je mag nooit of te nimmer ons voedsel nemen voor eigen gebruik! Heb je dat goed begrepen?” Toen Joris met een beteuterd gezicht niks terugzei, werd de baas zo boos dat hij Joris op staande voet ontsloeg en gaf hij hem zo'n geweldig pak slaag dat Joris naar Mirrrr terug moest tijgeren. Joris was blij dat hij weer gewoon thuis was en zijn hele verdere leven wilde hij nooit meer op reis, laat staan werken.

Einde!

2 reacties


Recommended Comments

Damn ik heb het slecht :-( Wat denkt hij nou. Dat ik mijn hele leven alleen ga werken... Ik moet al verven en andere klussen doen... Ik ben echt verdoemd.

Link to comment
Damn ik heb het slecht :-( Wat denkt hij nou. Dat ik mijn hele leven alleen ga werken... Ik moet al verven en andere klussen doen... Ik ben echt verdoemd.

:7

Leuk verhaaltje :klap:

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...