Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586199

Editie 49 - Uit Den Ouden Doosch


Dutchy3010

384 bezichtigingen

oc_own_uitdodoosch.jpg

Deze rubriek is geschreven door: Ikkes

Als eerste wil ik mijn excuses graag aanbieden voor het verzuim van vorige week, ik zou hem gewoon optijd doen maar dat kon niet door mijn Oma, vervolgens wou ik hem in deze week nog doen maar dat ging ook al niet door wegens werk etc. Mijn excuses dus. Maar niet getreurd, deze week is er weer alle tijd voor Uit Den Ouden Doosch, het onderwerp die we deze week gaan aansijden is: WikiGta en de geschiedenis hiervan. Ik wil nog maar een ding zeggen en dat is: Veel lees plezier :Y .

Het verhaal over WikiGta gaat een redelijke tijd terug het verleden in en wel precies 2 oktober 2005, hier werd de officiele start gemaakt voor WikiGta. Na deze gebeurtenis begon de leiding van WikiGta met de welbekende "Het komt campagne" onder aanvoering van onze vriend: Jim. Meer over deze campagne vind je in een eerdere Uit Den Ouden Dooschen die je hier en hier. De "Het komt campagne" eindigde op het twee jarig jubeleum van het forum en tevens de openingsdatum van WikiGta: 22 oktober 2005, 0:23 uur om precies te zijn ( ^_^ ) .

Na de opening bleef het een tijdje stil rondom WikiGta. Dit moet je niet opvatten als dat het daar dood was, integendeel zelfs, een ruime maand later op 25 november 2005 was het namelijk al weer tijd voor de eerste mijlpaal van WikiGta, er waren 1000 pagina's bereikt. WikiGta bleef maar doorgroeien, in welk opzicht dan ook want op 3 april 2006 werd de volgende mijlpaal al weer gehaald: 2000 pagina's.

22 oktober 2006 was het natuurlijk tijd voor een feestje, de verjaardag van WikiGta kon natuurlijk niet vergeten worden, het werd gevierd door een lijstje te laten zien van wat de meest populaire pagina's waren van de totaal 2858 pagina's, gemaakt door de 28 koppige crew. In het lijstje was te zien dat de populairste pagina van WikiGta de pagina van GTA: San Andreas was met maarliefst 304960 bezichtiging. Opzich wel verassend omdat je toch de index zou verwachten als meest bekeken pagina, deze vinden we terug op een tweede plek met 280402 bezichtingen, het complete lijstje vind je hier.

Na de inmense populariteit van WikiGta was het natuurlijk te verwachten dat WikiGta internationaal zou gaan. Na een korte "It's Coming campagne" was het op 24 april 2007 tijd voor een internationale release van de site. Het was mooi te zien dat op verschillende buitenlandse game sites er aandacht aan besteed werd, enkele voorbeelden zijn: GtaNytt(zweden) en Gtacartel(polen).

Momenteel bevat de Nederlandse WikiGta 3267 pagina's vol met GTA informatie en de Engelse WikiGta 1461 pagina's. De Nederlandse WikiGta heeft 44 medewerkers(inclusies ex-mederwerkers en crew), de Engelse 23. Meer weetjes over WikiGta vind je in het eigen blog.

Volgende week is er weer een "De Tien". Ik zou zeggen: Let op je inbox want er kan zomaar een brief op de mat vallen met jou mening. Heb je trouwens nog ideeën/tips voor "Uit Den Ouden Doosch" of "De Tien" aarzel dan niet en stuur ze naar mij. Tot volgende week.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...